Jag släpar en GFX runt Tyskland

Jag skulle besöka Dörr i Tyskland. De ligger i Neu-Ulm och närmaste flygplats ligger i München så det gav möjlighet att se sig om kring i området. Klicka på bilden för att se den i högre upplösning.

DSCF4835w.jpg

Här ser du OS-byn i München. 

 

DSCF4351w.jpg

Jag tog den minsta och krokigaste vägen till Neu-Ulm. Jag såg ett vackert träd och tryckte av. När jag senare så bilden i datorn så framträdde en härlig halo runt solen. Hade jag sett den vid tagningstillfället hade jag inte beskurit uppåt.

 

DSCF4434-2w.jpg

Råkade passera Neuschwanstein.

 

DSCF4390w.jpg

Bild tagen från Neuschwanstein.

 

DSCF4444w.jpg

En tysk liten by strax norr om Alperna. Långt in i skymningen. Vackert.

 

DSCF4453w.jpg

I Tyskland är det väldigt god ordning i trafiken. Jag älskade fri fart. Men det är alltid bilar överallt. Hela tiden. På alla vägar. Jag körde in i en rondell och där i mitten sitter en livs levande rovfågel på ett kors. Vilken bild det skulle bli. Trafik och bilar överallt så jag kan inte stanna, så jag sliter upp kameran och kör ett varv till mer eller mindre skjuter från höften. Hinner inte ställa in något utan hoppas på lite tur. Jag fick en bild men den blev inte bra alls, men den blev ett minne i alla fall.

 

DSCF4466w.jpg

Det fanns en hel del graffiti längs rälsen och denna tyckte jag var lite lustig då det står på engelska längst ner "Ni kommer aldrig att hitta oss".

 

DSCF4501w.jpg

Det fanns julmarknader överallt och tydligen så bakar tyskar mycket kakor över julen. Det fanns kakformar i alla former. Klicka på bilden och se närmare på alla variationer.

 

DSCF4549w.jpg

Julmarknad i Ulm.

 

DSCF4537-2w.jpg

En bild inifrån Ulmer Münster, en kyrka i gotisk stil. Den har världens högsta kyrktorn på 161,53 meter. Den är också tysklands största lutherska kyrka.

 

DSCF4680w.jpg

Det finns ett riktigt intressant och bra flygmuseum i München som heter Deutsches Museum Flugwerft Schleissheim. Jag skulle säkert tråka ut många med alla bilder därifrån. Jag älskar flygmuseum. Av alla flygplan valde jag ut denna Messerschmitt 262. Dels är det ett grymt coolt flygplan och sedan ligger Dörr som jag skulle besöka på just Messerschmittstrasse.

 

DSCF4669w.jpg

De hade cockpiten från en Fiat G91, ännu ett flygplan jag verkligen gillar. Jag satte mig i den och var lycklig som en smörgåstårta. Skulle gärna suttit där en timme.

 

DSCF4690w.jpg

Opåläst som jag var innan resan så blev jag överaskad av att redan på flygplatesn hälsas välkommen till München av BMW på alla möjliga skyltar. Jag borde vetat att München är BMWs huvudstad. De hade en imponerande utställning vid passande namnet BMW World och det låg granne med BMW museum. Det var inte ens ett val, det var ett absolut måste att besöka.

DSCF4734w.jpg

Jag kan inte visa alla bilder från BMW museum men denna gulliga bil måste få vara med...

 

DSCF4774w.jpg

Och även denna... den skull passa så grymt fint på min uppfart... eller i mitt vardagsrum... vem behöver soffa och bord...man kan ju sitta i bilen...

 

DSCF4783w.jpg

Hmmm... en till bil... denna skulle också passa i mitt vardagsrum, men där skulle ju den andra stå, så denna kanske ryms i köket? Jag har en likadan bild utan kines men den är inte lika roligt minne. Han kom fram till mig och bad mig ta en bild av honom framför denna bil. En man med så god smak måste man ju hjälpa. På bruten kinengelska sa han, you look like a professional photographer, can you take a picture of me? Det är tyvärr nackdelen med GFX att den syns lite för mycket. Jag tycker om att smälta in i miljön med en kamera som inte väcker uppseende, därför jag använt Leica M så mycket men GFX är så galet mycket bättre än allting annat så det är bara att gilla läget.

 

DSCF4551w.jpg

Hahaha, jag såg denna mössa på en julmarknad... jag borde nog ha köpt den... hade varit rolig att ha vid någon norrskenstur... folk skulle tro att man var galen... härligt...

 

DSCF4843w.jpg

Slutligen en bild från Münchens flygplats. Mellan terminalerna fanns en stor julmarknad med skridskobana och allt. Mysigt. Tyskarna älskar julen. I övrigt så var hela området kring och i München riktigt vackert. Det var ordnat och fräscht. Av alla ställen i världen så om jag inte fick bo i norden så skulle detta nog stå högst på min lista.

text och bild: © Thomas Lövgren

2017-12-03