Välj månad  Alla Tester Nyheter

Test: Pentax K-70

Efter mycket dividerande så tog Pentax beslutet att K-70 ska säljas även i Sverige och det är redan många kameror som hittat ett nytt hem. Vi har testat och den presterar väldigt väl, K-70 är ett nytt alternativt i klassen!

Mats skriver: Pentax systemkameror brukar vara extremt kompetenta med funktioner och möjligheter att påverka det mesta som tänkas kan, och K-70 är absolut inget undantag, den är betydligt mer kompetent än sin närmaste konkurrenter inom samma klass. Men även om "GPS" och "Astro Tracer" finns att välja i kamerans menyer så saknar K-70 inbyggd GPS, det finns dock att köpa till som extra tillbehör.

Läs hela testet här: Pentax K-70 hus test

Publicerad: 2016-10-27 13:11     

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10933/test-pentax-k-70

Test: Canon EF 24-105/4L IS USM II

Bland de första att testa skarpt exemplar av nya 24-105mm från Canon är CyberPhoto och som vanligt kan du läsa testet helt utan kostnad eller inloggning direkt på vår hemsida. Har du frågor om objektivet - skriv gärna en kommentar!

Mats skriver: ASC-tekniken går ut på att minska differensen i brytningsindex när ljuset går från luften in i glaslinsen. Genom att belägga glasytan med bl a ett material med mycket lågt brytningsindex (dock högre än luft) gör man övergången mellan brytningsindexen luft-glas mer gradvis - vilket gör att mindre del av ljuset reflekteras bort. Tekniken bidrar till att styra mer av infallande ljus in genom optiken och minska graden av ljusförluster samt ströljus och reflexer i optiken och den slutgiltiga bilden.

Läs hela testet här: Canon EF 24-105/4L IS USM II test

Publicerad: 2016-10-26 13:42     

Det finns 1 kommentar. Visa kommentar | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10932/test-canon-ef-24-105-4l-is-usm-ii

Tävla med oss!

Just nu pågår vår fototävling med temat Djur och det kommer in massor av bidrag som får oss att imponeras och att skratta - härliga bilder! Var med du också och ta chansen att vinna en Nikon B700, en superzoomare av rang som passar alla!

Den här bilden har vi fått inskickad från Anette Palmquist och visst är den rätt rolig? Kor kan vara så nyfikna och lekfulla men samtidigt klumpiga pga sin storlek och sitt format som är till nackdel om man gillar att leka, skutta och hoppa. Läs mer om tävlingen en bit ner i Bloggen och skicka in dina bidrag, det är två klasser man kan tävla i och en kamera till respektive vinnare i sin klass ska utses!

Publicerad: 2016-10-26 13:06     

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10931/tavla-med-oss

Søt

Ibland går det inte som tänkt sig, ibland blir det bättre...

Så vi skulle ut och ta några porträttbilder i vintras, samt också filma lite slowmotion. Det gäller att hitta en bra plats. Det slutade med att vi kom på att efter en skoterled så brukar snötyngda träd hänga ner över leden. Valet var gjort. Denna led är på sommaren en skogsbilväg. När vi tog denna bild så var den ännu inte en skoterled utan bara en skogsväg under djup snö. Det gick bra att ta sig dit, men när vi skulle vända så var det stopp, det gick varken framåt eller bakåt. Det är nackdelen med blöt snö, den packar ihop sig lätt och blir väldigt hal, så än en gång fick winschen rädda oss ur dilemmat. I alla fall så var jag mer chaufför än fotograf denna gång, men jag passade på att dra iväg några bilder och den här var den jag gillade bäst. Det är svårt att bli sötare än så här. Bilden är tagen på 90mm och bländare 5,6. Jag valde att redigera den till high key som du ser, det blir både lite sagolikt och modernt på samma gång.

/Thomas

Publicerad: 2016-10-25 13:37     

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10930/sot

Nyhet: Røde lanserar nytt

Røde har blivit det naturliga valet för många av våra kunder och nu har man lanserat två nya produkter som gör deras sortiment ännu bredare och bättre. Nya i-XLR och Link Newsshooter är riktigt proffsiga och smarta nyheter!

Läs mera om i-XLR här: Røde i-XLR, XLR till Ligtning-adapter
Läs mera om Newsshooter här: Røde Link Newsshooter trådlöst myggmikrofonsystem

i-XLR är en ny produkt som ger dig möjligheten att använda XLR-produkter till en iPhone eller annan produkt från Apple som har Lightning-kontakt. Funkar även med kondensator-mikrofoner med egen batterimatning. Läs mera via länken ovanför. Newsshooter ger dig möjligheten att köra trådlöst med XLR-mikrofoner och innehåller det du behöver för att komma igång. Systemet är serie II 2,4GHz för att uppfylla de senaste kraven och har 128 bitars kryptering. Kort sagt...proffsigt på ett enkelt och väl fungerande sätt.

Publicerad: 2016-10-25 10:04     

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10929/nyhet-rode-lanserar-nytt

Nyhet: GoPro uppdaterar

Nu kan du ladda ner en ny firmware till Hero 4 Black, Silver och Hero 5 Session samt Black. Du hittar länken nedan så se till att uppdatera din GoPro-kamera när du har lite tid över. GoPro Hero 5 finns på lager just nu...

Uppdateringen hittar du här: GoPro Hero 4 / 5 Firmware uppdatering

Publicerad: 2016-10-25 08:00     

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10928/nyhet-gopro-uppdaterar

Blair Witch

Men kolla vilket fint ödehus säger frun efter vägen...

Man tager vad man haver. I kostym och utan kamera fick jag se detta spännande gamla hus. Mobilen är alltid med, så det fick bli den som kamera. iPhone 7 Plus tar rawbilder via Lightroom och samma app redigerar bilden och sparar ut den som jpg. Sedan la jag ut bilden på Instagram där jag redigerade den lite till, och jag gillade verkligen slutresultatet. Det är den bilden du ser här. Det går inte att tapetsera en vägg med bilden men den duger gott till sociala media.

Klicka här för större bild

/Thomas

Publicerad: 2016-10-24 14:34     

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10927/blair-witch

Följ med på EXPO!

Vi har så klart filmat från vårt EXPO och du kan se del 1 redan nu på Youtube och på vår Facebook-sida. I denna film träffar vi Kalle från Fujifilm och pratar nya GFX och John Hagby som berättar om nyheter för dig som vill styra din kamera smartare...


Du hittar filmen här: Youtube: CyberPhoto EXPO - del 1 av 2

Publicerad: 2016-10-24 10:15     

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10926/folj-med-pa-expo

Närkontakt

Närkontakt av tredje graden...

Jag ramlade just över denna bild som jag tog 2015. En ensam padda mitt på vägen. Jag var bara tvungen att ta en bild. Jag gissar att paddan upplevde bilen som ett ufo.

Jag använde en Nikon D810 med Nikon 14-24mm på och det är ju inte bästa macro-optiken direkt men det blev ett kul perspektiv och kolla det korta skärpedjupet trots 24mm.

/Thomas

Publicerad: 2016-10-22 19:37     

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10925/narkontakt

Test: Fujifilm Fujinon XF 23/2,0 R WR

Fujifilm fortsätter succén med nya objektiv och 23:an är otroligt populär redan! Vi har testat den och vi förstår varför så många vill ha den trots att den är svår att få tag i. Se till att läsa vårt test på en gång.

Mats skriver: Fujinon XF 23/2,0 är ett litet och behändigt objektiv byggt till större del av metall, som också ger en mycket gedigen upplevelse med fin känsla i fokus och bländarring. Tilläggsbeteckningen WR (Weather (and dust) Resistant) betyder att optiken är tätad runtom, vilket gör den tålig mot regn, vattenstänk och damm (dock ej vattentät). Optiken är utrustad med en stegmotor för autofokus som gör fokuseringen snabb, tyst och exakt. Responstiden ligger på ner till 0,05 s och fokuseringen sker internt utan att objektivet ändrar storlek eller roterar exteriört. Ett litet motljusskydd ingår.

Allt annat hittar du här: Fujifilm Fujinon XF 23/2,0 R WR svart

Publicerad: 2016-10-21 11:04     

Det finns 1 kommentar. Visa kommentar | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10924/test-fujifilm-fujinon-xf-23-2-0-r-wr

Tävling: Djurbilder

Nu är det dags för en ny tävling och temat är "djur" uppdelat i två kategorier; husdjur och vilda djur. Du har chansen att kamma hem en Nikon B700 (värde 4490kr) i respektive klass så se till att tävla med din bästa bild nu!

Tävlingen pågår tom 18 december och vinnare får sin kamera till jul! Juryn består av personal från CyberPhoto och Nikon Nordic och juryns beslut kan ej överklagas. Ett bidrag per tävlande i respektive kategori. Fri tolkning men vi kommer att premiera originalitet. Du kan alltså tävla med två bilder, en i respektive kategori. Bidraget ska skickas in i JPG (Max 3 MB, min 800pxl bredd) till blogg@cyberphoto.se.

Kategorisering gör du själv, dock har juryn rätt att flytta bilden till korrekt kategori. Husdjur avser klassiska husdjur och tamdjur som hund, häst, marsvin, katt, kanin och Vilda djur avser alla djur som är fotograferade i sitt naturliga tillstånd i naturen eller i en djurpark, tex björn, lodjur, säl, lejon, elefant.


Se till att skicka din bästa djurbild till oss nu - ta chansen att vinna en riktigt fin julklapp till någon du tycker om! Eller dig själv.

Publicerad: 2016-10-20 14:07     

Det finns 1 kommentar. Visa kommentar | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10923/tavling-djurbilder

Test: Sony FDR-X3000R

Idag släpper vi testet på GoPro´s enda konkurrent på allvar i kategorin och det är Sonys nya FDR-X3000R. GoPro har satsat på en riktigt fin ny Hero 5 som vi kommer att släppa test på inom kort men Sony har några riktiga styrkor!

Mats skriver: Vid filmning i UHD 2160 x 3840 ger Sony FDR-X3000 riktigt bra bildkvalitet och suverän färgåtergivning. Objektivet som motsvarar 17mm vidvinkel tecknar också förvånansvärt skarpt över hela bilden från hörn till hörn med låga nivåer av kromatisk aberration och vinjettering. "Fisheye-effekten" ger också en mer moderat distorsion än vissa andra actionkameror. Filmerna ser även förvånansvärt bra ut vid sämre ljusförhållanden.

Hela testet inkl. testvideo: Sony FDR-X3000R

Publicerad: 2016-10-20 13:37     

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10921/test-sony-fdr-x3000r

Nyhet: Mellanringar Fujifilm X

Nu har vi ett nytt set med mellanringar till Fujifilm X-serien i sortimentet och det är ett roligt tillbehör för alla oss som tycker att fotografering är superkul! Det här kan hjälpa dig att ta flera kreativa och roliga bilder...

Kolla in mellanringarna här: Meike AF Mellanringsats 10/16mm Fujifilm X

Publicerad: 2016-10-20 10:16     

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10920/nyhet-mellanringar-fujifilm-x

Dimmornas bro

Jag besökte broarna i Tallberg häromdagen...

Den bro du ser var världens första normalspåriga järnvägsbro av stenmaterial. 44,3m hög och 229m lång. Byggd 1919.

Bilden tagen med Sony Alpha 7R II + Metabones Adapter T + Canon EF 11-24/4 L USM

/Thomas

Publicerad: 2016-10-20 08:18     

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10237/dimmornas-bro

Nyhet: Nikon lanserar!

Två nya objektiv ser dagens ljus idag och ett 19mm PC eller som många kallar det, Tilt/shift-objektiv, och sen det som blir intressant för många, ett nytt 70-200mm f/2,8 som får nya bokstavskoden FL ED VR som efternamn.

Om vi börjar med 70-200 så är det en helt ny konstruktion som väger in på 1,4kg och Nikon verkar ha använt alla verktyg i verktygslådan för att skapa det bästa möjliga objektivet för alla yrkesfotografer och hobbyfotografer som vill ha det bästa. 22 glas gör att det väger en del och av dessa är det 6st ED-glas, 1st fluorid-glas och 1st HRI-glas (högt brytningsindex). Nano Crystal Coat finns också men det förutsätter man från Nikon 2016. För att hänga med i svängarna då 70-200mm ofta används till action och sport är nya VR SPORT-läget som ger bättre AF-spårning och exponeringskontroll samt bättre resultat vid seriebildtagning med fungerande bildstabilisering. Närgränsen är nu 1,1 meter och avbildningsskalan har ökat från 0,11x till 0,21x samt att den är anpassad för högre upplösning...och här misstänker vi att 36 mpixel snart blir frånkört som top-of-the-line, vad tror du?

Ny konstruktion, bättre stabilisering, elektroniskt styrd bländare, och ett bättre stöd till din kamera i form av prestanda samt kantskärpa och upplösning gör att denna 70-200mm blir högst intressant för många Nikon-fotografer. 31390kr är rek.pris.

Boka här: Nikon AF-S 70-200/2,8E FL-ED VR

19mm kommer att kosta ca 38790kr inkl moms och är en ultravidvinkel med PC-teknik eller möjlighet till att luta och förskjuta bilden så att man får kontroll på perspektivet på en mycket hög nivå. Väldigt intressant verktyg för många fotografer som arbetar med arkitektur, i synnerhet inomhus.

Boka här: Nikon 19/4,0 D ED PC-E (Tilt & Shift optik)

Publicerad: 2016-10-19 09:26     

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10919/nyhet-nikon-lanserar

SvartvittMotivet är självklart från Visby. Bilden är tagen en sommardag med gröna gräsmattor och en blå himmel, och några moln förstås. Jag använde ett 50mm objektiv. Jag gillade bilden i färg men tyckte inte att den riktigt kom till sin rätt så jag provade att snabbt göra den svartvit och där på skärmen fanns bilden jag ville ha. Capture One har färdiga stilar för svartvitt och de kan vara en bra hjälp att få en bra start på din svartvita bild. Det är inte bara att dra bort färgen för att få bilden bra. Generellt så är det viktigaste att öka kontrasten, men det är ofta värt att pilla lite till för att få bilden som du vill ha den, och det är där som Capture Ones stilar är en god hjälp på vägen. Jag börjar hellre från en av stilarna och justerar därifrån än att jag börjar på noll, det sparar mycket tid.

Klicka här för större bild

/Thomas

Publicerad: 2016-10-19 07:29     

Det finns inga kommentarer till detta inlägg. | Lägg till kommentar | URL: http://www.cyberphoto.se/bloggen/10918/svartvitt

0 16 32 48 64 80 96 112 128 144 160 176 192 208 224 240 256 272 288 304 320 336 352 368 384  Nästa sida

Kontakta oss
info@cyberphoto.se
Handla före 16:30
så skickar vi idag
© CyberPhoto 1995 - 2016