Tamron

Tamron tillverkar högkvalitativa objektiv till alla fattningar och under den senaste tiden har de lanserat ett stort antal objektiv för Sony med E-mount. Dessa objektiv är betydligt kompaktare än de flesta andra men behåller hög optiska prestanda.

Den heliga trion

Tamron AF 28-75/2,8 Di III RXD är Tamrons populäraste objektiv tack vare låg vikt, litet format, bra pris och att den behåller ljusstyrkan på f/2,8. Optiken har Tamrons nya RXD-autofokusmotor vilket ger en snabb, mjuk och framför allt tyst fokusering som gör denna optik även bra för videofilmare. Denna optik har självklart fått toppklass!

Tamron2875.jpg

Tamron AF 17-28/2,8 Di III RXD lanserades som det andra objektivet i den heliga trion. Objektivet hamnade i en lite högre prisklass men tack vare mycket hög optisk prestanda blev det ett självklart val för många som vill ha en ljusstark vidvinkelzoom till sin Sony med E-mount. Ett mycket starkt alternativ till den över dubbelt så dyra Sony 16-35/2,8 GM. Detta objektiv har samma recept med låg vikt, litet format och mycket prisvärt vilket självklart förtjänar vår toppklass-stämpel!

17-28mm.jpg

Tamron AF 70-180/2,8 Di III VXD är den sista delen av den heliga trion som relativt nyligen lanserats. Med en längd på under 15cm och en vikt på ca 800g så är den hälften så tung och betydligt mer kompakt än övriga telezoomar med bländare f/2,8. Inte bara att den är betydligt mindre och lättare än Sonys FE 70-200/2,8 GM, den är också närmare hälften så dyr vilket gör den mer budgetvänlig för hobbyfotografen men passar självklart även proffs som vill ha en mindre och lättare telezoom. Tamron valde att denna optik ska tillverkas för hand för att uppnå bästa möjliga bildkvalitet. Detta gjorde den lite dyrare men betydligt bättre vilket är värt det med tanke på att den är nästan hälften så dyr som Sonys motsvarande och uppnår nära samma bildkvalitet. Vår testare Mats hittade en plats i hans fotoväskan för detta objektiv, den får självklart toppklass!

70-180.jpg

Optiken för alla tillfällen

Tamron 28-200/2,8-5,6 Di III RXD är det senaste objektivet från Tamron som är speciellt gjord för Sonys E-fattning. Denna optik ger ett zoomomfång på 28-200mm vilket i sig är ett mycket användbart omfång men det speciella med denna optik är att den börjar redan på bländare f/2,8. Detta är den första all-in-one optiken med en så stor bländare vilket gör den mer användbar i mörkare ljusförhållanden än alla andra objektiv i samma segment. Ofta brukar en stor bländare betyda en större optik men Tamron har använt sina magiska fingrar och satt ihop denna all-in-one zoom i samma storlek som deras mycket populära 28-75/2,8. Denna optik är därför det perfekta valet som reseoptik eller för dig som endast vill ha ett objektiv till din kamera. Allt detta och ett pris under tio tusen kronor är vad vi kallar en mycket prisvärd optik!

28-200.jpg

Fast, kompakt och billigt

Dessa tre objektiv är precis som rubriken låter, de har en fast brännvidd (20mm - 24mm - 35mm), ett mycket kompakt format med en längd på endast 73mm och en vikt på strax över 200g. Objektiven är vädertätade och använder Tamrons OSD-autofokusmotor för snabb och precis fokus. Med en mycket kort närgräns på strax över en centimeter kan du komma otroligt nära ditt motiv för att verkligen blåsa bort bakgrunden i en mjuk och härlig bokeh. Dessa objektiv har även samma pris vilket gör valet lätt, välj den brännvidd som passar dig bäst och beställ! 

fasta kompakta.jpg

Tamron AF 20/2,8 Di III OSD - Tamron AF 24/2,8 Di III OSD - Tamron AF 35/2,8 Di III OSD

Tamron har självklart många fler objektiv till fler fattning som du hittar här >