Stilar - Magi med ett klick

På Instagram använder du filter för att ge dina bilder ett visst utseende - i bildredigeringsprogram är de ofta kända som förinställningar. I Capture One kallar vi dem Stilar - Utseenden som direkt förvandlar bildelement som ljusstyrka och kontrast på olika sätt. Välj helt enkelt en bild, använd en stil som passar din vision, exportera och voila.

C1_styles_hero.jpg

Här är en snabb beskrivning av hur Stilar fungerar:

Vad är ett stilpaket?

Stilar finns tillgängliga i paket. Varje paket innehåller flera olika stilar inspirerade av ett tema eller en specifik estetik. Spring Style Pack är till exempel laddat med stilar inspirerade av vårfärger.

Både Capture One Express och Capture One Pro har tre inbyggda stilpaket - helt gratis. Det betyder att du kan börja använda Stilar på dina foton direkt.

Hur man installerar Stilar

Nu är det dags att börja arbeta med Stilar. Att installera enskilda stilar eller stilpaket till ditt Capture One-fotoredigeringsprogram är enkelt, så här gör du:

När du har köpt och laddat ner Stilar från Capture One-butiken, gå till Justeringar> Stilar> Importera stilar och välj stilpaket från din nedladdningsmapp eller annan destination.

Eller öppna Capture One och dra de nedladdade stilarna eller stilpaket till applikationsfönstret.

Tillämpa stilar på dina foton

Att använda en stil på ditt foto är lika enkelt. Gå bara till Justerings-menyn, välj Stilar och välj från Inbyggda stilar (dina gratis inbyggda stilpaket) eller Användarstilar (dina köpta stilar.)

C1_styles1.png

Nedan följer några exempel på bilder före och efter applicering av stilar. Foton på vänster sida har importerats direkt från kameran utan några ändringar, medan den andra bilden har tillämpats med en stil . Titta på skillnaden - med bara ett klick blir mina bilder levande och är redo att delas.

Du kan hitta namnet på den specifika stilen jag använde under varje bild.

c1_styles2.jpgFöre och efter applicering av Stilen Film FL021

c1_styles3.jpgFöre och efter applicering av Stilen Latitude Sunbound SB02

c1_styles4.jpgFöre och efter applicering av Stilen Seasonal SN01

c1_styles5.jpgFöre och efter applicering av svartvita Stilen BW07

c1_styles6.jpgFöre och efter applicering av svartvita Stilen BW07

Så enkelt är det! Nu är du bara ett klick bort från fantastiska bilder.

För att se stilar i realtid, kolla då in den här genomgången om redigering av foton med stilar.

Vill du ge dina bilder ett omedelbart lyft med Stilar? Om du fotograferar med Sony eller Fujifilm, prova Capture One Express Fujifilm eller Capture One Express (för Sony) - det är ett fotoredigeringsprogram som är enkelt att använda och helt gratis.

Fotograferar du med ett annat märke? Capture One Pro stödjer alla större kameramärken. Ladda ner Capture One Pro gratis i 30-dagar

Detta är en översättning på Capture Ones egna artikel, se originalartikel här.

Köp Capture One Pro hos oss här >>