LiveMedThomasOchMartin.jpg

Liveföreläsning med Thomas Örn Karlsson och Martin Wallgren

På onsdag 17/11 Kl 16:00 får vi hänga med Lumix ambassadör Thomas Örn Karlsson tillsammans med produktspecialisten Martin Wallgren på en föreläsning som lotsar dig igenom den kreativa processen inom fotografering där mycket handlar om hur man använder kamerans mer kreativa inställningar, tex Multi exponering i kombination med ICM.

Att skildra motiven genom ett mer konstnärligt uttryck så kan man lyfta sina bilder till något mer än bara ett foto, där bildspråket blir viktigare mer än någonsin, för ofta har varje bild ett specifikt syfte och inte bara för att visas på social medier utan tex i kombination med en litterär text tar den bilden eller texten till nya nivåer, Thomas kommer guida oss igenom hur han jobbar med litterär texter i kombination med bild som har blivit en del av hans arbete inom fotografin utomlands ihop med förlagen.

Thomas Örn Karlsson har jobbat i 10 år som fotograf med start inom naturfotografering, men på senare år jobbat mer eller mindre inom skräck och sci-fi genren där alla gränser är till för att brytas. Med ett flertal utställningar utomlands t.e.x New York, Spanien, Portugal, Paris m.m och otaliga illustrationer till olika skräck och sci-fi magasin utomlands och bokomslag plus egna böcker så har han lyckats hitta en egen väg inom fotografering.

Martin Wallgren är inte bara produktspecialist för Lumix Nordic utan också vid sidan av entusiastisk filmskapare och stillbildsfotograf med egna projekt i sin portfolio. Martin började arbeta för Panasonic som Lumix-ambassadör för ca 10 år sedan med den legendariska Lumix GH2.