Tips för bloggaren

Vi har fått förmånen att vara på ett event med en av Sveriges största bloggare. För att fira serverar vi här lite tips och erbjudanden för dig som också satsar på sociala medier. Kanske har du redan en blogg men behöver hjälp med hur du ska gå vidare med innehåll och bilder. Här hittar du konkreta tips för att lyckas på blogg och instagram. Varmt lycka till önskar vi på CyberPhoto!

ubc_topp.png

Clara Lidström har arbetat som bloggare och influencer under många år under det välkända namnet Underbara Clara. Vi är glada och stolta över att Clara är en av våra kunder och över att vi har fått förtroendet att vara med på ett av hennes event. Under eventet föreläste Clara tillsammans med kunniga Annakarin Nyberg som är internetforskare och föreläsare. Canon fanns på plats och delade med sig av tankar kring hur du kan använda deras produkter när du arbetar som influencer. Canon har utvecklat mycket fina produkter för dig som vill dela med dig av dina bilder på nätet. Vi har samlat lite tips till dig som vill jobba med bl a sociala medier och vi firar vi vårt gemensamma event med riktiga kalaspriser på Canons produkter.

Här kommer 5 proffstips från Clara och Annakarin till dig som vill lyckas på blogg och instagram:

- Hitta en tydlig nisch. Är det vackra naturbilder, fina stilleben, mode eller mat som är ditt tema? Våga hålla dig till det och försök att inte spreta för mycket. Bruset på nätet är stort och för att komma igenom måste man vara konsekvent.

- Fundera på om du ska arbeta med ett visst filter på dina bilder - eller en viss typ av beskärning för att din stil ska vara lättare att känna igen.

- Var inte rädd för att upprepa dig. Idag följer vi så många att vi vill känna igen oss när vi får upp bilder i våra flöden. Kanske har du tröttnat på bilder från ditt kök, eller ditt sovrum. Det betyder inte att följarna har gjort det.

- Bildkvalitet har blivit allt viktigare. Mobilkameror i all ära - men en riktig systemkamera gör underverk med bilderna och har man en modern kamera med WIFI så är det lika smidigt som att fota direkt i mobilen.

- Var bjussig. Länka, tipsa och kommenterat hos andra så lockar du också trafik till dig själv.

Här kan du läsa om eventet hos Underbara Clara >>

För dig som vill få tips king  i fotografering:
Efter det här samarbetet har vi även jobbat tillsammans med Clara under 2020. Här hittar du flera tips från hennes fotoskola.
Fler artiklar kring foto hittar du här: Lär dig mer om fotografering