Fujifilm-Tyresta-Display-1920x1080-2204.jpg

VÄLKOMMEN TILL XPERIENCE

Välkommen på en dag fylld av fotoinspiration i Tyresta Nationalpark tillsammans med Fujifilm. Under dagen kommer du att i Tyrestas vackra omgivningar kunna prova Fujifilms senaste kameror, såsom deras prisade mellanformatskameror i GFX-familjen, objektiv och annan utrustning. Du kommer även att träffa och ställa frågor till några av Fujifilms ambassadörer och produktspecialister. Under dagen kan du även ta del av specialerbjudanden från Fujifilm och andra utställare.

Registreringstältet öppnar kl 09:30 och aktiveterna kör igång kl 10:00. Du behöver inte anmäla dig för att komma till eventet och det är gratis inträde.

Eventet hålls vid huvudentrén, här finns information hur du hittar till Tyresta enligt parkens egen infosida. På området finns ett Café som serverar enklare rätter och en lanthandel där du kan köpa kaffe och dricka samt korv för egen grillning. Du får ta med din hund, den behöver vara kopplad. 

Förutom Fujifilm finns även ett antal andra fotorelaterade företag på plats med produkter och fina erbjudanden såsom Profoto, Tura Scandinavia, Zoom Fotoresor och Capture One. Självklart hittar du även oss från CyberPhoto på plats och redo att prata om skapande.

FOTOVANDRINGAR OCH WORKSHOPS

Under dagens fotovandringar har du möjlighet att prova Fujifilms utrustning. Då antalet platser för dessa aktiviteter är begränsat råder vi dig att teckna dig för en aktivitet redan när du ankommer till Xperience-dagen. Mer information finns på plats i registreringstältet.

Iris och Mattias Alexandrov Klum

Fujidays_irisochmattias.jpg

FÖRELÄSNING: Iris och Mattias Alexandrov Klum

Konstnärsduon Alexandrov Klum utgörs av Iris och Mattias Alexandrov Klum.
Sammanslagningen av Iris bakgrund som konstnär, och Mattias mångåriga arbete som dokumentärfotograf och filmare har skapat en helhet som går mellan det fiktiva och det dokumentära och mellan dröm och verklighet. Duons arbete utgörs av en mängd olika typer av projekt; storskaliga projektioner i multidisciplinära performance-verk för Konserthuset i Stockholm, kortfilmen ”Voices” om etniska minoriteter, utställningen ”Mellan bergen och havet” utöver flera beställningsverk till samlare. Alexandrov Klums nya utställning “Sökandet efter skogens själ” kan upplevas på Läckö Slott mellan 13/6 - 2/10-22. 

Alexandrov Klum’s arbeten tar inspiration från så väl nationalromantisk måleri som lekfull surrealism, inte sällan förankrad i kontemporär forskning. 
Resultatet är storslagen fotografi och många gånger vilsamma installationer där betraktaren får uppleva naturen på sätt där perspektiven är förändrade. Duon ställer nutida idéer om vår relation med naturen på sin spets och genom medvetet förvrängda perspektiv och förskjutna tidsuppfattningar bjuder in betraktaren i drömlika tillstånd. 

I projektet “Sökandet efter skogens själ” har Iris och Mattias tolkat svenska landskap och miljöer utifrån måleriska och drömska perspektiv. Vi får uppleva natt och dag i en besjälad, mystisk och mytisk miljö, där duon önskar skapa en upplevelse av naturen som en andlig eller sakral plats, ett slags modernt sekulärt bönerum. Varför är den svenska naturen så viktig för duon? Och varför vill de skildra den på ett sätt som vi känner igen- genom ett magiskt sagoberättande? Lär dig mer om Alexandrov Klum’s sätt att se på världen och hur de genom mellanformats kameran FUJIFILM GFX100s kan skapa verk och motiv på helt nya sätt.

Se mer från Iris och Mattias Alexandrov Klum: YouTube | Alexandrov Klum - Mellan berget och havet

Anki Hammar

Fujidays_Anki.jpg

FÖRELÄSNING: Makro- en liten underbar värld 

Anki Hammar har alltid gillat att vara ute i naturen och fotointresset har funnits med sedan tonåren. De senaste 10 åren har fotografi dominerat hennes liv. Anki arbetar på FUJIFILM Nordic och har även ett samarbete med Zoom Fotoresor där hon leder resor och kurser.

De små landskapen i sin närhet fascinerar, men även dramatiska fjäll- och kustlandskap samt fåglar är det hon fotograferar mest. Ljus, färger och former är viktigt hennes sätt att tolka naturen. Anki har varit publicerad i tidningar och har haft flera utställningar och bildföreläsningar. Här kommer hon inspirera med bilder och prata om hur du skall tänka och göra för att hitta de bästa sätten att fota makro- och närbilder. Anki kommer även berätta om hur hon arbetar när hon fotograferar fågel med längre teleobjektiv.

FOTOPROMENAD: Makro med Anki Hammar

Vi beger oss ut i Tyresta nationalpark för fågel & makrofotografering och Anki finns till hands för att se till att du får svar på dina frågor och få hjälp att hitta de bästa kompositionerna för din bild. Det kommer finnas möjlighet att testa de senaste produkterna i Fujifilms X system.

Magnus Lindbom

fujidays_Magnus.jpg

FÖRELÄSNING: Landskapsfoto

Magnus Lindbom är fjäll- och vildmarksfotografen som i sökandet efter det där speciella ljuset tillbringar veckor i streck djupt inne i den svenska vildmarken - under alla årstider.  I mer än 15 års tid har han drivits av en passion för fjällen, vildmarken och ljuset. Magnus arbetar heltid som fjäll- och vildmarksfotograf och på sin hemsida delar han med sig av sina upplevelser genom sina bilder och filmer.

Magnus kommer att hålla ett bildföredrag där han berättar mer om sitt unika sätt att fotografera landskap och vildmark. Under den följande workshopen får du följa med honom ut i naturen och ta del av Magnus gedigna kunskap kring landskapsfotografi.

Magnus säljer sina bilder som Art Prints och strävar alltid efter bästa möjliga bildkvalitet - därför använder han FUJIFILM GFX.

Se mer från Magnus: YouTube | In Search of The Light (Sarek)
Hemsida: www.magnuslindbom.com

Knut Koivisto

Fujidays_Knut.jpg

WORKSHOP: Dagsljusporträtt med blixt 

Knut Koivisto är porträttfotografen som gjort sig känd för sina avskalade porträtt där han lyckas fånga personligheten hos sina modeller, oavsett om det är en välkänd person eller någon främmande på gatan. Knut är även fotografen bakom Fotografiskas permanenta utställning ”Wall of Fame” med porträtt på de fotografer som har haft utställningar på muséet. Med kamera från FUJIFILM och blixt från Profoto visar Knut sina bästa knep på hur man kan fånga snygga och avskalade porträtt i utomhusmiljö. Knut har varit ambassadör för FUJIFILM sedan 2012.

Se mer från Knut: YouTube | FUJIFILM // 5 Years Of GFX // Knut Koivisto

Jessica Wikström

Fujidays_Jessica.jpg

FÖRELÄSNING: Porträttfoto med Jessica Wikström

Häng med när porträttfotografen Jessica Wikström genomför och guidar oss genom en porträttfotografering. Jessica kommer berätta om sina bilder men även visa live hur hon fotograferar med Capture One och hur hon bemästrar ljussättning med blixt från Profoto.

Jessica Wikström är en prisbelönt porträttfotograf baserad i Stockholm, specialiserad inom kreativa och cinematiska porträtt, med klienter över hela världen. Jessica arbetar ofta med en ljuskälla för att plocka fram både dramatik och djupa skuggor i sina bilder – något som kännetecknar hennes bildspråk. Jessica har varit ambassadör för FUJIFILM sedan 2019.

Se mer från Jessica: YouTube | FUJIFILM // 5 Years Of GFX // Jessica Wikström

ERBJUDANDEN OCH XPERIENCE TÄVLING 

Under dagen finnas det fina erbjudanden från utställarna och deltar du i vår frågetävling har du möjlighet att vinna fina priser.

Program

fujixperienceday_program.jpg