CanonFemalePhotographers8Mars_hero.jpg

The Voice of Professional Female Photographers

Den 8:e mars Kl 18:00 kommer du få följa med oss ​​live medan Canon Nordics fotografer Stine Heilmann och Martina Wärenfeldt delar med sig av sina berättelser från 30 respektive 25 år som professionella fotografer. Du kommer att få höra om deras karriärhöjdpunkter, milstolpar och få ovärderliga råd för att bygga din karriär inom fotografering.

Förvänta dig fascinerande berättelser, tips och tricks, utmärkta insikter och gränslös inspiration. Du kommer också att kunna ställa dina frågor i en live Q&A-session.

Vänligen notera att webinaret kommer att hållas på engelska.

Registrera dig här: The Voice of Professional Female Photographers

Efter att du har registrerat dig kommer du få ett mail med information hur du deltar i eventet.

stine-heilmann_canon.jpg

Stine Heilmann

Stine är känd för kraftfulla porträtt och utsökta "Botanic Couture"-bilder, och är ett läroboksexempel på att ta din passion, lära av de bästa, hitta din unika stil och göra den till ett yrke.

Stine blev förälskad i fotografi för första gången 1987. Ett år senare befann hon sig i Karibien och seglade från ö till ö i tre månader med en kamera slängd över axeln. Under resan upptäckte hon hur mycket hon älskade att berätta historier genom sin kamera: "Jag kände att jag hade ett syfte. Fotografering blev min passion."

För att förvandla passionen till ett yrke gjorde hon en 5-årig praktik som avslutades 1992. Därefter åkte hon till New York och assisterade under 3 år de bästa av de bästa: Annie Leibovitz, Richard Avedon, Mary Ellen Mark och Irving Penn. Efter att ha tagit till sig alla de konstnärliga, tekniska och kreativa färdigheter hon kunde lära sig, återvände hon till Danmark och startade sin egen studio.

martina-warenfeld_canon.jpg

Martina Wärenfeldt

Martina Wärenfeldt är en mästare på kreativt utformade, illustrativa porträtt som ser ut som målningar, ofta med ett vackert, lite hemsökt utseende. Måleriska porträtter hämtar inspiration från de gamla mästarna med skicklig ljussättning och en harmonisk färgpalett.

Som barn drömde Martina om att bli konstnär. Men det var först efter att hon fick sin första kamera vid 18 års ålder som hon insåg att fotografering var hennes riktiga kall. Hon bodde i Amerika på den tiden och ville studera något som skulle kvalificera henne för ett yrke. När hon bestämde sig för att hon ville jobba med fotografi började hon ta fotokurser på Santa Monica College i Los Angeles.

Även när det är laddat med passion och talang krävs det mod att förverkliga sina drömmar. Tur för Martina hade hon människor omkring sig som såg potential i henne och uppmuntrade henne att börja fotografera professionellt, redan innan hon var klar med sina studier. Modig och ungdomligt hoppfull om att det skulle gå att leva på fotografi, öppnade hon sin första studio i Sverige vid 26 års ålder. Det var 24 år sedan, och hon är fortfarande lika framgångsrik som alltid.