Live: Närbildsporträtt med Meeri Koutaniemi

När vi frågade er i en omröstning på vår Facebook-sida valde ni ämnet Närbildsporträtt och nu har du chansen att lyssna till Meeris allra bästa tips inför sommarens alla porträttillfällen. Preppa med något ätbart och spendera lunchen med oss och Meeri den 11 juni kl 12:00. Du får även chansen att ställa dina frågor direkt till Meeri i livechatten på YouTube.

Denna workshop kommer att fokusera på de grundläggande principerna för närbildsfotografering och att hitta nya perspektiv i fotograferingssituationer. Koutaniemi förklarar med exempelbilder vikten av närvaro, utmaningarna och möjligheterna med nära avstånd och att använda intuition som regissör.

Under workshopen får du lära dig att fördjupa din kommunikationsförmåga och lita på den kreativitet som oväntat uppstår i olika unika arbetssituationer. I workshopen delar Koutaniemi med sig av sina egna tekniker för både miljö- och studioporträttfotografering.
 


Datum: Tisdag den 11 juni
Tid: 12:00
Plats: På YouTube
Språk: Engelska

Om Meeri Koutaniemi

Meeri är baserat i Helsingfors, Finland, och fokuserar på frågor om mänskliga rättigheter, ofta identitet och aktivism. I mer än 70 länder har hon dokumenterat övertygande berättelser om motståndskraft och överlevnad, inklusive den humanitära sidan av konflikter och fördrivningar, från det syriska inbördeskriget till Myanmars rohingyakris.

Om hon skulle sammanfatta sitt breda arbete, säger Meeri att hon dras till frågor kring identitet, tillsammans med yttrandefrihet och rörelsefrihet. "Frihet och metoder för överlevnad och motstånd är väldigt viktiga för mig", säger hon.

Född i Lappland växte Meeri upp i ett fotografiskt hushåll – hennes mamma tog familjebilder och hennes pappa fotograferade naturen och visade sina barn bildspel på en projektor. Meeri var 15 år när hon på allvar först tog upp en kamera och började med svartvit film. "De första åren var forskning, undersökning och experimenterande med ljus och skuggor", säger hon. "Och ett mer konstnärligt sätt att se världen." Hon tillbringade många timmar i mörkrum med att framkalla sina fotografier – samtidigt utvecklade hon också sitt politiska medvetande.

Meeri använder:
EOS R5 kamerahus
CanonSparaUppTill4500_splash.png
Kampanj
120x120guld_SE.png
Canon
EOS R5 kamerahus
 • Proffskvalitet för stillbild &video
 • Video upp till 8K 4:2:2 10-bit & 30fps
 • Serietagning upp till 20 bilder/s
Okänd leveranstid
37 730:-
RF 24-70mm f/2,8 L IS USM (fullformat)
splash_canon_2800.png
Kampanj
120x120guld_SE.png
Canon
RF 24-70mm f/2,8 L IS USM (fullformat)
 • Normalzoom i toppklass
 • Bra även för filmning
 • Snabb och tyst fokusering
Okänd leveranstid
26 990:-
RF 50mm f/1,2 L USM (fullformat)
splash_canon_2800.png
Kampanj
120x120guld_SE.png
Canon
RF 50mm f/1,2 L USM (fullformat)
 • Fantastisk skärpa
 • Fantastisk bokeh
 • Vädertätad
Beräknas in 2024-07-30
26 980:-
RF 85mm f/1,2 L USM (fullformat)
splash_canon_2800.png
Kampanj
120x120guld_SE.png
Canon
RF 85mm f/1,2 L USM (fullformat)
 • Mycket ljusstark
 • Mycket fin bokeh
 • Snabb och tyst fokusering
I lager
31 990:-