lacie_1.jpg

Det är viktigt för de flesta att se till att alla mina bildminnen inte försvinner utan finns kvar till kommande generationer, speciellt bilder på familjen.

Det finns flera sätt att säkra upp dina bilder. De flesta har bilderna på datorns hårddisk. Ett sätt är att komplettera med två externa hårddiskar. Kopiera alla dina bilder till båda hårddiskarna, sedan förvarar du en av dem någon annanstans än hemma, På jobbet, hos föräldrar, barn, var som helst men inte hemma.

Backa upp regelbundet, hur ofta beror helt på hur mycket du fotograferar. Och kopiera då över till den hårddisk du har hemma och ta med den och byt ut den uppdaterade mot den du har någon annanstans än hemma. Ha aldrig båda hemma. Om det brinner då så är allt borta. Ett hus kan byggas upp men dina bilder får du aldrig igen.

Vill du vara riktigt säker så ha en tredje hårddisk ytterligare någonstans, kanske i bankfack. Denna kan du uppdatera mer sällan, kanske en gång per år. Du kan även nyttja Google Drive, iCloud, Dropbox eller liknande tjänst för att ha en ytterligare backup för dina bilder.

Rekommenderade lagringsenheter