För vår miljö

Som fotografer, filmare, friluftsmänniskor och invånare på planeten jorden så är vi måna om att vår natur och miljö ska få må bra. Här läser du om några av saker som vi arbetar aktivt med hela tiden: 

Vi arbetar mycket fokuserat för att byta in produkter inom foto, video med mera för att få en mer cirkulär användning av dessa produkter. Att dessa åter kommer till användning är en stor vinst både för naturen och oss användare. Vi ger alltid 6 månaders garanti på våra begagnade produkter så att du kan känna dig trygg med att köpa en produkt även om den inte är nytillverkad. Vi har inte heller något nyköpskrav när du byter in din fotoutrustning eller teknikpryl hos oss.

Vi återanvänder det packmaterial som in kommer till oss och vi har även ett samarbete med ett stort företag i närheten för att hjälpa till att återanvända de stora emballage som regelbundet kommer till dem och som annars inte skulle kunna återvinnas.

Vi testar produkter och arbetar för att beskrivningar ska vara korrekta så att du vet vad du köper och vad kan förvänta dig. På så sätt minskar vi onödiga returer och transporterna av dessa.

Vi minskar pappersanvändningen, t ex så skriver vi inte längre rutinmässigt ut fakturan och lägger i ditt paket utan informationen kommer istället digitalt till dig som kund. Vi uppmanar även alla våra leverantörer att endast skicka digitala fakturor.

Vi källsorterar elektronik, batterier, glas. lampor, metall, kontorsmaterial med mera och vi har en egen miljöstation i vår lagerlokal. 

Vi arbetar aktivt för att minska antalet affärsresor. Vi föreslår istället digitala möten eller telefonsamtal där det är möjligt.

Det här är några punkter som vi arbetar med just nu för att ta hand om vår miljö och belysa vikten av att göra det både internt och externt. Vår ambition är att ständigt göra mer inom detta område.  Har du ett förslag på något som du tycker vi kan göra eller borde bli bättre på så meddela oss gärna.