Terry Donnelly - variationsshow

Många professionella börjar som generalister och fotograferar alla typer av motiv, men de flesta väjer att specialisera sig. Terry Donnelly en av de unika fotograferna vars passion i fotografi kommer från att fortsätta fotografera ett brett och varierat utbud av motiv, vilket gör att han utmärker sig i alla kategorier av fotografering. Terry behöver på grund av sina många användes områden en kamera som fungerar i alla lägen, därför valde han Sony α9...

terry-donnelly-sony-alpha-9-wideangle-portrait-of-a-lady-on-a-beach-at-dusk.jpg

Kameran som gör allt
Terrys bilder varierar mycket - hans arbete sträcker sig över ett stort antal motiv bland annat arkitektur, sport och djurliv – vilket har visat sig vara en viktig bidragare faktor till sin passion för fotografering av ett brett spektrum av motiv.  "Men, det betyder att du behöver måste ha en utrustning som kan anpassa sig. α9 har allt jag behöver för att byta från en disciplin till en annan, och jag känner att jag kan lita på den helt. Den ger mig fantastiska bilder, har bra hastighet och enkel hantering."
 

terry-donnelly-sony-alpha-9-gymnast-leaps-in-the-air-with-her-eyes-closed.jpg

Att se är att tro
Terry anser att den viktigaste fördelen med α9 är sökaren. Terry menar att sökaren har ändrat sättet han arbetar. "Att kunna se bilden innan du tar den är helt otroligt, det hjälper mig att arbeta snabbare, intuitivt och med en bättre koppling till mitt motiv. På min gamla DSLR var det första jag behövde göra efter bildtagningen att klicka på uppspelningsknappen för att se exponeringen men nu ser jag den direkt i sökaren vilket gör att jag kan hålla kontakten med motivet, vilket är vad fotografering handlar om. 

terry-donnelly-sony-alpha-9-rugby-player-being-tackled-by-his-opponent.jpg

Seriös hastighet och noggrannhet 
På grund av variationen i Terrys bilder är det viktigt för honom att utrustningen gör det möjligt att ta bilder snabbt och noggrant. "När jag fotograferar sport använder jag α9’s 20fps burst-läge så att jag kan välja det perfekta uttrycket i idrottsmannens ansikte och fånga upp dramatiken som nyhetsbyråer vill ha och under tiden känner jag att kamerans autofokus håller motivet i perfekt fokus i alla bilder. Nu förtiden finns det inga tillfällen där man önskar att den bästa bilden är skarp, då alla bilder numera blir skarpa! 

terry-donnelly-sony-alpha-9-rugby-player-runs-at-high-speed-holding-the-ball.jpg

Motiv som sticker ut
När det gäller stillastående motiv som han fotograferar, berättar Terry att när han fotograferar porträtt föredrar han en bra kontrast så att motiven sticker ut från omgivningen. Om han gör det med ytlig fokus, är det Alpha-utrustningen som verkligen hjälper honom. "Naturligtvis vill jag ha snabba objektiv, och Alpha-systemet har mycket, till exempel Distagon T * FE 35mm f / 1,4 ZA, FE 85mm f / 1.4 GM och FE 70-200mm f / 2.8 GM OS. Men snabba objektiv är meningslösa om du inte kan fokusera, då de avancerade funktionerna så som ögonautofokus betyder att jag kan fotografera med större öppning för mer kontrast och samtidigt veta att skärpan kommer vara perfekt varje gång".

terry-donnelly-sony-alpha-9-portrait-of-a-lady-leaning-against-a-piano-keyboard.jpg

I kontakt med bilden
Trots variationen i hans arbete finns det en sak som kopplar allt samman i Terrys bilder, kompositionen. "Oavsett vad motivet är letar jag efter en ovanlig vinkel – något som är slående. Det kan innebära att jag fotograferar från en ovanlig höjd eller vinkel allt för att bilden ska få större påverkan."
Det är skärmen på a9 kameran som gör det lättare: "Det är inte bara kristallklart, den kan också lutas för att ge ett lågt eller fågel-perspektiv. Och möjligheten att använda touch autofokus i dessa situationer är självklart viktigt".

terry-donnelly-sony-alpha-7RII-iron-man-statue-on-the-seashore-at-night.jpg

Terry är en Sony Europe Imaging Ambassador och du kan se mer av hans arbete här.

a9.jpg