• En lycklig vinnare i finalen!

  Snart är vår härliga FIESTAmånad slut!

  Vi har endast två finaldagar kvar av vår stora majkampanj med förmånlig avbetalning och festpriser på sommarens heta produkter!

  För att skapa en riktig fiestastämning här i Umeå så har det hängt en välfylld piñata i vår lagershop. Den lilla åsnan har väntat länge på att få följa en lycklig kameraköpare hem. I någon av våra kamerakartonger har det nämligen legat en gyllene biljett som skulle ge innehavaren denna monumentala godisbonus.

  Och nu har det äntligen hänt!

  Anna Clara tog hem den gyllene biljetten när hon köpte en Canon Digital Ixus 130 med väska och 8GB minneskort.

  Canon Digital Ixus 130 >>

  STORT GRATTIS!

  /Victoria

 • Fredag!

  Nu är det äntligen fredag! Skönt med helg och kanske fotograferingsdags? Vi som bor i Umeå verkar inte få toppenväder i helgen men regn brukar ge härliga, dynamiska himlar som ger liv och dramatik till bilderna. Igår hade vi en träff hos oss där Nikon visade sitt sortiment, vi själva var på plats så klart och även fotograferna David Lundmark och Daniel Olauson (Mediatales). En trevlig kväll och det SKA vi göra om!

  Har du tips på vad vi ska hitta på framöver så skriv gärna en rad till oss, vi läser och scannar av allt som kommer in till oss även om allt tyvärr inte går att genomföra. Träffen igår och delar av upplägget var förslag från en av våra stamkunder. Bilderna här intill är tagna av Johannes Holmlund vars företag Dynamedia har varit med och gjort bla serien Motorliv som du hittar på Youtube. Helt klart värt att se, speciellt om du gillar fordon med motorer...

  Trevlig helg önskar vi på CyberPhoto

 • Nyhet från Leica!

  Leica. Bara namnet har sin egen pondus. Prova själv: Leica.
  Nu kommer V-Lux 30, en kompakt Leica för dig som gillar varumärket och uppskattar de små detaljerna i produkten du köper. Det kan vara så att denna kamera härstammar från en Panasonic modell som redan finns på marknaden, men låt oss inte hänga upp oss på det. Om en månad kan du äga en Leica...

  När du köper denna modell medföljer både Photoshop Elements 9 samt Premiere Elements 9 i förpackningen. Det är bra programvaror och det visar till vilken kund man har tänkt sig denna. Inbyggd GPS, 16x optisk zoom och mycket annat är en del av vad du får. Väskorna som finns till denna är ursnygga! Så vill du unna dig lite extra i sommar så är V-Lux 30 från Leica ett bra tips.

  /Tobias

 • Nyhet!

  Vi har fått känna på nya DMC-G3 och även en del annat nytt och spännande från Panasonic. DMC-G3 är en systemkamera för dig som sätter rätt höga krav, vill köra manuellt och ha ett riktigt grepp. Designen är modern, färgerna är stilfulla och coolare än traditionella systemkameror som oftast är...svarta.

  Bildmässigt så ser det bra ut, mer om det kommer inom kort. Greppet är helt ok med tanke på storleken men det som sticker ut är att den ergonomiskt är mycket enkel och bra samt att sökaren är riktigt bra! Jag minns när vi besökte Panasonics monter när första spegellösa kameran introducerades i Köln 2008, och den elektroniska sökaren inte riktigt uppfyllde förväntningarna. Men nu är den riktigt vass.

  Man märker direkt att det är en ny sensor. Den tar bättre hand om bruset än föregångarna, märkbart på höga ISO. Upplösningen är en bit över 16 megapixel och det finns mycket detaljer i bilderna. Den är snabb i autofokusen och exponerar mycket väl märker jag bland de bilder jag tar (endast inomhus). Men även föregångarna och GF-serien har exponerat jämnt och bra.

  Mera om DMC-G3 och andra Panasonic-produkter kommer att skrivas i Bloggen den närmaste månaden, så håll utkik för att inte missa något. Dessutom håller Mats på att testa Fuji X100 som vi fått ett testexemplar utav. Det finns mycket att berätta om den så missa inte den heller!

  För leverans 20 juni 2011

 • Restips - Malta

  När man reser så vill man ju som fotointresserad få tid och utrymmer till att få med sig bilder hem. Många platser man besökt har bjudit på så lite att inte ens fantasin gör en motiverad. Jag gillar personligen Italien och kan hitta hur mycket motiv som helst, egentligen bara att vika av en motorväg och 2 minuter senare finns det landskap värda att fotografera. Oftast i alla fall. Men ett land som jag inte gillade särskilt mycket var Malta.
  Men fotograferingsmässigt...

  Maten var inte särskilt bra. Kokt kanin var specialiteten, som jag dessutom hoppade över. Efter några dagar åt vi på Hard Rock Café varje gång. Inte bra betyg på maten alltså. Men motiv att fotografera. Det kryllar det utav. Jag hade bara med mig 50mm F1.4G så tyvärr missade jag mycket av potentiella motiv. Slott, fort, murar, mycket gammal bebyggelse, trånga gator, stora rev, grottor, karga stränder, omväxlande lugnt och grönt hav som ibland blev vilt och mörkblått, nästan svart.

  Så ett litet restips för dig som vill fotografera på resan så är Malta ett härligt mål, speciellt om du gillar arkitektur och stadsmiljöer för det finns det massor utav. Missa inte de trånga gatorna i Valetta och runt forten, riktigt häftiga. Men medtag egen matsäck!

  /Tobias


 • Inbjudan - Nikon

  Nu på torsdag kväll så har vi en kväll för dig som är intresserad av Nikon PRO-produkter. På plats är Mats Haglund som jobbar med NPS / NPU-medlemmar (Nikons kundprogram) och med sig är även Marcus Nordgren från Nikon. Viktigare än dessa är kanske produkterna och du har chansen att få testa Nikons sortiment med D3s och D3x i topp. Även fast teleoptik, konvertrar och mycket annat är på plats!

  Vi har två lokala fotografer på plats för att visa hur de arbetar med Nikon D3s, både vad gäller bilder samt film. Vi på CyberPhoto finns på plats och vi har ett fint erbjudande för dig som besöker oss dessa två timmar (kl 18-20). Detta event hålls i vår lagershop på Gräddvägen 5 i Umeå, mellan kl 18-20 och du måste anmäla dig för att få delta. Skicka ett mail till: Tobias@cyberphoto.se för att anmäla dig.

  Vi bjuder på fika, ett mycket bra erbjudande och möjligheten att få så bra hjälp som möjligt när det gäller val av produkt.

  Väl mött!

  PS. Missa inte att anmäla dig snabbt så att du inte missar tillfället! .DS

 • Klurigt

  Det är klurigt när föremål i bilden är i så stark kontrast att det blir klurigt att exponera rätt. Man måste vara försiktig för att inte låta det ljusa fräta ut samtidigt som det mörka i bilden inte får tappa detaljer i ett evigt mörker. Jag skulle fotografera två bilar, en i silver och svart...och det blev klurigt.

  Däremot så märkte jag att bilar har ju alltid (med undantag) någon skavank i form av stenskott, märken i lacken, fälgar eller annat som förstör den där perfekta bilden man ser framför sig. Att då dra på lite extra i kontrast, leka med färgbalansen och och inte vara petnoga på att man ser alla detaljer i mörka partier gör att det bara ser bättre ut. Att man missar någon detalj men i gengäld inte ser den där repan, stenskottet eller liknande är oftast värt det.

  För att få den där extra kontrasten och känslan på bilarna så gjorde jag ett eget lager med bilarna utan för och bakgrund och drog i kurvor lite extra på dem. Till sist fick jag ihop någon bild där jag tycker att formerna, linjerna och detaljerna är i harmoni med en dramatisk bakgrund.

  Jag använde Panasonic GF1 med 20mm F1.7 samt Manfrotto CyberPhoto edition-stativ vid detta tillfälle. GF-serien är mycket smidig och det är både lätt och enkelt att ta med sig. På ISO100-200 blir bilderna mycket skarpa och fina.

  Panasonic Lumix DMC-GF2 vit + Lumix G Vario 14-42/3,5-5,6
  Manfrotto 055 XPRO B CyberPhoto Edition, Specialpaket med kulled 498RC2 • Pentax - begränsat antal!

  Pentax har varit stora inom foto och optik under en längre tid och många är märket troget. Man är dessutom tillbaka på en riktigt bra nivå med K-r, K-5 och K-7 som är mycket prisvärda och bra kameror. Dessutom i framkant rent tekniskt. Om du är lite extra sugen på en ny Pentax så har vi ett MYCKET BEGRÄNSAT antal K-7 till ett fantastiskt pris, endast via Bloggen och ett speciellt utskick.

  Kolla in snabbt och skynda dig att beställa om det känns rätt. Du kan välja att betala sista Augusti helt utan kostnader (ingen ränta, inga avgifter!) KLICKA HÄR >>>

  Gäller ett begränsat antal dock senast 31 maj.

  Trevlig helg!

 • Chrome

  Pentax har precis när detta skrivs lanserat en av sina kameramodeller Optio S1 i en chrome-version. Ja, jag vet att det ska heta krom, jag gillar normalt inte att blanda in engelska i det svenska språket men i detta fall så väljer jag chrome, då modellen heter det. Jag kände genast att detta var (äntligen) en kamera som verkligen tillför något.

  Jag fick idén att återge delar av verkligheten speglad i denna kamera. Det var inte helt lätt då den blir som en spegel och det går inte att få motiv på långa avstånd skarpa samtidigt som kameran ska vara skarp. Så jag fick välja motiv på närmare håll.

  Klicka här för att se bilderna >>

  Gå till Pentax Optio S1 Chrome >>

  /Thomas

 • Missa inte...

  ...sista chansen att köpa R2880 för 4990kr! Vi har ett mycket begränsat antal kvar i lager så passa på om du vill köpa en bra skrivare till ett mycket bra pris! Läs mera om skrivaren genom att klicka på länken nedan!

  Epson Stylus Photo R2880 >>>

 • SIGMA special!

  Just nu har vi en hel del trevliga produkter från SIGMA till bra priser. De flesta hittar du under menyvalet Kampanjer här till vänster. Men en bra produkt till mycket bra pris är 15mm fisheye som vi säljer för endast 4990kr just nu! Så du får en helt ny fisheye-optik under 5000kr, det är inte vanligt...

  Här nedan har du länkar till olika produkter från SIGMA som vi har till bra priser just nu:

  Sigma EX 15/2,8 DG Fisheye till Nikon AF
  Sigma EX 100-300/4,0 DG APO HSM till Canon AF
  Sigma EX 70-200/2,8 II APO HSM DG Macro till Canon AF
  Sigma EX 70-200/2,8 II APO HSM DG Macro till Nikon AF
  Sigma 50-500/4,5-6,3 DG APO HSM OS till Canon AF
  Sigma EX 105/2,8 DG Macro 1:1 för Canon AF
  Sigma EF-530 DG Super (Canon)
  Sigma EF-530 DG Super (Nikon)

  PS. Missa inte att du får 500kr rabatt på valfritt Samyangobjektiv...koden hittar du på produkterna! .DS

 • Nikon D7000 & LEGO

  Nikon D7000 har snabbt blivit en av de mer populära kamerorna på marknaden. Just nu får du dessutom 32GB minne på köpet om du väljer att köpa den av oss. Varför röner D7000 sådan framgång och hur kommer det sig att en systemkamera för tiotusen kronor kan vara en av de populäraste?

  Fotografering är inte längre nördigt eller ett isolerat intresse utan snarare en folkrörelse. Det finns inte många hobbies som kan mäta sig med denna och senaste 12 månaderna har det sålts ca 170000 systemkameror i Sverige, ja, du läste rätt! Och det har sålts över 100000 varje år de senaste åren.

  D7000 har funktioner och features som man bara kunde drömma om för fem år sen. Att man kan filma med en vettig autofokus, att man har en av marknadens bästa exponeringsmätare, avancerad autofokus, snabb seriebildtagning, dubbla kortplatser, låga brusnivåer och mycket annat gör den till en superprodukt. Samtidigt...mycket enkel att använda.

  Ralph Lindberg, vår produktchef, har en D7000. Vi ställer några frågor till honom.

  Ralph, du har skaffat dig en Nikon D7000, kortfattat, vad är det bästa med den kameran?
  Den kombinerar hög bildkvalitet och bra funktioner i ett smidigt format, till ett väldigt vettigt pris. Den är lite av en "D3s light", speciellt i och med att den är allvädersskyddad vilket är ovanligt i prisklassen.

  Varför ska man välja att köpa en Nikon D7000?
  Den är bra på allt. Ergonomin, speciellt med ett batterigrepp, är inte långt ifrån pro-kamerorna trots att den är ganska smidig. Bildkvaliteten är utmärkt, även på höga ISO-tal förstås. Dubbla minneskortsplatser - klockrent. Jag kör RAW på ena och JPG på det andra. Ljusmätningen är fenomenal så kameran missar väldigt sällan en exponering. Om jag får klaga på något så skulle det vara att den "bara" tar sex bilder per sekund, till skillnad från åtta som min D300 klarade. Men å andra sidan är jag osäker på om jag verkligen har missat något motiv pga detta.

 • Blandade begrepp

  Att fotografera med film är nu mer ovanligt än att filma med fotograferingsutrustning, men det finns en klar trend att yngre vill testa att fotografera analogt och lära sig hela processen med framkallning. Kallade det retro eller vad du vill, men jag är övertygad om att en grundläggande analog, mekanisk och fototeknisk grund gör att man uppskattar och förstår den digitala tekniken bättre.

  Jag själv var inte fotointresserad innan digitalt slog igenom. Det var den snabba processen som lockade mig och möjligheten att skapa bilder som jag såg i huvudet och som jag tidigare tecknat och målat. Men att fotografera och sen bearbeta i datorn gav helt nya möjligheter och vidder. När det kommer till datorer tycker jag själv att det var en fördel att börja med DOS då förståelsen för många processor och funktioner är djupare än för de som börjar med Windows eller nyare Mac. Det samma gäller de som mekat med en moped eller skoter i unga år, de förstår även mer avancerad teknik i bilar och motorcyklar på ett helt annat sätt.

  När det kommer till foto så har jag upptäckt att man lär sig mycket på att gå tillbaka till analogt. Att ställa sin kamera på ISO3200 och ta bilder som är klart användabara funkar inte längre, man har bara 24 eller 36 bilder på sig, man kan inte testa sig fram, man måste tänka sig fram. Man sätter en helt annan press på sig själv vilket är givande.

  Så har du liksom jag, inte fotograferat analogt, ta utmaningen och låna en analog utrustning, köp ett gäng film och sätt lite press på dig själv. Vi har massor av film på lager och här är länkar till storsäljarna:

  Fujicolor Superia 200-36 1-pack
  Fujicolor Superia 200-24 1-pack
  Fujicolor Superia 800-36 1-pack
  Fujicolor Superia X-tra 400-36 1-pack

 • Filma med GH2

  Många systemkameror filmar numera i full HD, däribland Panasonic GH2.

  Vare sig du är intresserad av softairgunspel eller inte så tänkte jag att du kanske är intresserad av att se vad man kan göra med en modern systemkamera. Sätt gärna upplösningen på 1080!

  Redigerat i Final Cut Express av vår egen Robin. Personligen tycker jag han har gjort ett riktigt bra jobb.

  Klicka här för att se filmerna >>>

  /Thomas

 • Tävlingen...

  ...fortgår och bidragen ramlar in, tack så mycket! Många bidrag är sådana man själv kopplar till temat, som är Sverige, medan andra är välidgt subjektiva eller så måste man ha fantasi för att förstå tanken. Men vi är mycket glada för alla bidrag hittills och vi kommer att ha mycket svårt att välja vinnare, det märks redan nu!

  Ett coolt bidrag är det från Åke Ahlberg, här intill, som fångat en bild med action! Det är Sverige för Åke och för många här i norra Sverige. Andra bidrag visar ett Sverige med palmer som vi här uppe inte känner igen, men du som bor nära Trelleborg, då är det vardagsmat. Fortsätt att skicka in bidrag så har du chansen att vinna utrustning för hela 10.000kr! Läs mer längre ned i Bloggen.

  /Tobias

 • Gatbilar

  Idag lånade Umeå Gatbilar vår parkering här på CyberPhoto. Många bilar och mycket folk... däribland jag med en Panasonic GH2 + Panasonic 14-140mm på axeln... Känns som temat blev färger för detta inlägg... hade som sagt på 14-140mm zoomen men skulle lika gärna kunna haft macro 45mm på, då det blev många närbilder... och jag måste nämna att både kamera och optik presterade mycket bra...

  Hoppas du gillar bilar annars kommer du att bli tragiskt uttråkad...

  Klicka här för att se bilderna >>>

  /Thomas

 • Inbjudan - bilträff

  Imorgon lördag så arrangerar Umeå Gatbilar en träff där huvudattraktionen är en billjudstävling! Träffen hålls på vår parkering från kl 12:00 och till oss hittar du väldigt lätt, på Ersboda i Umeå, Gräddvägen 5. Du är hjärtligt välkommen hit och kolla in snygga bilar och snacka med likasinnade. Ta gärna med kameran!

  Väl mött!

 • Du som läser Bloggen

  Just nu tipsar vi i Bloggen och på vår Facebooksida om att du kan köpa ett mycket rejält stativ för endast 990kr. Stativet är rabatterat till 1285kr normalt sett men nu ytterligare sänkt, men det gäller endast under helgen! Dörr A4 och huvudet HB-36 är mycket rejäla och matchar många betydligt dyrare stativ. Allt är rejält och ordentligt byggt.

  Kolla in kampanjmappen som du hittar här till vänster i menyn eller klicka på länkarna nedan för att komma direkt till stativerbjudandet. Har du mera frågor så ringer du oss givetvis, 090-200 70 00. Priset gäller tom söndag.

  Stativerbjudande - klicka här

 • Nyhet! Panasonic DMC-G3

  Idag lanserar Panasonic ytterligare en kamera i G-serien, nämligen DMC-G3! G-serien har blivit en favorit bland många och även hos många av oss. Vi är ett par stycken som använder GF1 till vardags och det är en mycket trevlig kamera. GH2 har vi använt till att filma med till vissa projekt och den är fantastiskt kompetent och vissa tester har utnämnt den till bästa systemkamera att filma med.

  Men tillbaka till DMC-G3, vad kommer den med för nytt?

  Vad sägs om 16 megapixel i upplösning, Full HD videoinspelning, vridbar skärm med superhög upplösning och med touch-funktion. Autofokusen är förbättrad, snabbare och träffsäkrare än föregångaren. 4 bilder per sekund, upp till 20 bilder per sekund med 4 megapixels upplösning. Kameran har en sökare vilket många önskar sig, även av en liten kamera, och det gör G3:an till den minsta systemkameran vi har att erbjuda, med sökare.

  Spontant så känns det som en mycket bra modell som erbjuder allt man kan önska sig, och ser man på produkten ergonomiskt så finns ett programvred med manuella inställningar lättillgänglig på toppen, vilket är bra.

  Vi återkommer till mer om DMC-G3 så fort vi har fått lägga vantarna på en!

  /Tobias

 • Action!

  Att fotografera action är mycket roligt och man kan verkligen leka med sin kamera även om man själv inte är intresserad av motocross, skateboard eller liknande sporter. Det kan bli härliga effekter och bilder om man får till dem. Men vad ska man ha för optik då? Jag har ofta använt omfånget 70-300mm.

  I det omfånget finns många objektiv och de är relativt vettigt prissatta dessutom. På en kamera med APS-C sensor, alltså den vanligaste storleken som sitter i majoriteten av systemkameror som kostar under tjugotusen kronor, så ger det en brännvidd på motsvarande 105-450mm (Nikon, Sony, Pentax m.m.) och lite till på en Canon. Det gör att du kommer nära, även när action sker på lite avstånd. Många av dagens kameror har också så hög upplösning att man kan beskära bilderna en hel del och därigenom komma ännu närmare.

  Vilken 70-300 ska man välja? Flera tillverkare har sina egna men en som jag vill slå ett slag för är Sigma 70-300 med stabilisering. Mycket skarp och bra telezoom och med väldigt fin bakgrundsoskärpa, som ofta är lika viktig som skärpan i sig. Läs gärna testet på den genom att klicka här.

  Bilden är tagen av Patrik Löfgren med en Nikon 70-300 VR.


 • Köpråd - systemkamera

  Vilken ska man välja? Vad skiljer de olika systemkamerorna åt? Vi förklarar kort och utan att jämföra alla detaljer skillnaderna mellan de populäraste modellerna på marknaden från Nikon och Canon. Har du mera frågor så ska du givetvis ringa oss eller maila oss så svarar vi på dessa. 090-200 70 00 är numret!

  Systemkamera
  En systemkamera kallas så för att man kan byta objektivet och man har ett system av tillbehör, objektiv, blixtar och mycket annat. Spegellösa systemkameror visar bilden på displayen direkt och går att bygga mindre samt med bättre autofokus än så länge när det gäller videoinspelning.

  Canon
  Canon har lanserat 1100D nyligen och det är en bra kamera att börja med. Tydlig skärm, riktigt bra menyer och mycket enkel att sköta. Manuella inställningar precis som andra systemkameror och mycket bra egenskaper när det gäller fotografering i dålig ljus som inomhus eller på kvällen. EOS 500D ger bättre videoinspelning med högre upplösning, man får något högre upplösning på stillbilder också samt en större display. EOS 550D är ett bättre val om man vill filma då man får både mikrofoningång och HDMI-utgång. Den ger dessutom ännu högre upplösning även på stillbilder. Nyheten 600D har en vinklingsbar display, mera inställningsmöjligheter vid filminspelning och möjligheten att styra blixtar...trådlöst!

  Nikon
  D3100 är Nikons enklaste modell just nu. Den ger lite högre upplösning än EOS 1100D och även högre upplösning i videoläget. Däremot är 1100D strået vassare i dåligt ljus när det kommer till stillbilder. D5000 är utgående men vi har ett gäng som kommer in i lager under Maj månad. Då får du bättre egenskaper i dåligt ljus än på D3100 och en vinklingsbar skärm. Däremot är D3100 bättre på videofilmning med bättre autofokus och upplösning. D5100 är en nyhet som fokuserar på film med vinklingsbar skärm, mikrofoningång, bra egenskaper i dåligt ljus och bättre autofokus och ljusmätning än någon annan i klassen.

  Det låter lite tråkigt, men alla dessa kameror är riktigt bra. Vilken ska du då välja? Vill du ta bra bilder och videoinspelning inte är så viktigt så är EOS 1100D ett mycket bra köp! Om du däremot vill filma så är D3100 och D5100 från Nikon bra val med en bra autofokus. Vill du fotografera och ha en kamera att växa med ett tag framöver är EOS 600D ett mycket bra val. Enkel att hantera men med mycket funktioner som du kommer att uppskatta när kunskapen ökar! • Köpråd - kompakt

  Nu är våren här och kompakta kameror börjar bli hett villebråd. Är du själv sugen på en ny kamera men är osäker på vad du ska välja? Inför sommaren är kategorin med kompakta långzoomare hetare än någonsin och du får mer för pengarna än vad man kunde tro för bara ett år sen. Jag vill tipsa om ett par stycken mycket prisvärda produkter.

  Canon lanserade SX230 IS ungefär samtidigt som Panasonic lanserar sin TZ20. Kamerorna är väldigt lika varandra vid en snabb titt och det stämmer i mycket. Panasonic DMC-TZ20 känns rejälare och tuffare med aluminiumdetaljer och bra känsla i knappar och vred. Canon SX230 IS är däremot smidigare, även om måtten inte påvisar en så stor skillnad så känns SX230 betydligt smidigare i storleken. Skulle jag vilja köra manuellt en hel del skulle jag hellre välja Panasonic då vredet sitter bättre och tydligare men det är en aning subjektivt. Dessutom gillar jag både skärmen och menyerna bättre.

  Canon är däremot en mycket vass kamera bildmässigt. Bland de bästa vi sett i kategorin någonsin och den ger verkligen riktigt bra bilder i nästan hela omfånget. TZ20 är också en mycket bra kamera bildmässigt men SX230 IS är strået vassare. Oavsett kommer båda ge mycket bra bilder för att vara en kompaktkamera. Kortfattat: Vill du ta bättre bilder än med din iPhone eller Androidtelefon så är en av de två omnämnda kamerorna ett mycket bra val. Kanske det bästa idag om man väger in filmning, omfång, upplösning, snabbhet, format och priset.

  /Tobias

  Panasonic Lumix DMC-TZ20 blå med inbyggd GPS
  Canon Powershot SX230 HS blå, med GPS

 • Capture NX2 - tips!

  Jag har visat en del av funktionerna i Capture NX2 och Thomas har visat möjligheterna i andra programvaror, och idag är det dags igen. Denna funktion är egentligen en dammborttagning i efterhand i NX2 men jag använder den väldigt ofta vid porträtt, mest för att det går fort och resultatet i regel blir mycket bra!

  Verktyget hittar du lätt i verktygsmenyn och klickar på den enligt bilden här bredvid. Du kan som i detta exempel ta bort en fläck i huden enligt bilden.

  När du väljer storlek på verktyget så välj så tajt runt det du vill få bort ur bilden som du kan, men du måste täcka hela fläcken. Bara att klicka och vips så är den borta. Blir det inte bra, ändra storleken tills du blir nöjd. Du kan även reglera effekten i menyn till höger. På en porträttbild tar det 30-60 sekunder att ta bort acne, fläckar osv och du får ett renare porträtt, om det är vad du vill ha. Lycka till!

  Nikon Capture NX2 för PC och Mac

  /Tobias

 • Ingen radioaktivitet

  En stor del av den hemelektronik som säljs idag är tillverkad i Japan. Eftersom det Japanska kärnkraftverket Fukushima Dai-ichi har problem efter de naturkatastrofer de drabbats av, så kommer vi på CyberPhoto säkra din trygghet genom att regelbundet göra kontroller av eventuell strålning.

  Vi tror inte det att finns någon som helst anledning till oro. Det sker strålningskontroller på allt som kommer in i Sverige och även på punkter längs vägen. Det ska inte finna några risker, men vi vill ha både "hängslen och bälte" för att du som kund alltid ska känna dig trygg med oss som leverantör.

  Enligt Mr Yukio Edano, kabinettssekreterare i Japans regering, så har inga restriktioner införts på dessa produkter, då mängden strålning inte är på en nivå som skulle ha några hälsoeffekter på människokroppen. Samtidigt så konstaterar Mr Yuiko Edano att säkerheten för internationella försändelser har skärpts över hela världen, såsom i hamnar och på flygplatser.

  De mätningar vi gör är i huvudsak för att hitta avvikelser. Hittar vi mot förmodan något avvikande så kontaktar vi omedelbart SSI som har både gedigen erfarenhet och kunskap.

 • Samyang NYHET!

  Vi har skrivit om Samyang flera gånger och nu blir det en gång till...Samyang meddelar att de börjat leverera nya 35mm optiken från fabriken så det dröjer inte alltför länge innan ni som bokat får era exemplar! Dessutom har Samyang lovat en hel del ny optik som ska lanseras under 2011. Själv finns det många önskemål...

  Dessutom, missa inte vår kanonfina kampanj på Samyang som du hittar under Kampanjer här till vänster. Du kan spara 500kr på att köpa en Samyang av oss. Missa inte det. Har du frågor om just Samyang, ring oss, så ser vi till att du inte behöver fundera längre.

  /Tobias

 • Bjud och vinn!

  Nu kan du bjuda på ett fint stativ från Sirui. Det är ett exklusivt kolfiberstativ som heter N-2204 med ett huvud (kula så klart!) som heter K-20X. Rekommenderat pris är ca 3990kr för detta paket.

  Du bjuder genom att skriva ett bud direkt här i bloggen som kommentar. Ditt bud kommer inte att visas på webben. Glöm inte att fylla i din mailadress i rätt ruta så att vi får tag i vinnaren. Buden börjar från 1kr och det vinnande budet får stativet fraktfritt!

  Pengarna för stativet går direkt till Actionaid som hjälper fattiga kvinnor att få en nystart. Stativet är i kolfiber med rejäla komponenter och ett huvud som pallar även tyngre optik och kameror. Rejäl väska med axelrem medföljer och allt är så klart nytt i kartong! Budgivningen avslutas på måndag (9 maj) kl 12:00.

  BUDGIVNINGEN ÄR AVSLUTAD - VINNARE PRESENTERAS INOM KORT

 • Hasselblad på Nikon

  Idag ska vi titta på adaptrar och mellanringar, och hur du kan sätta objektiv på kameror där objektiv och kamerahus har helt olika fattningar.

  Hasselblad på Nikon
  Leica M på Nikon
  Mellanringar för Micro 4/3
  Leica R på Canon
  Leica R på Nikon

  Låter det spännande? Bra, för då är du lika tokig som jag...

  Klicka här för att se testerna >>>

  /Thomas

 • Ringblixt - 990kr!

  Ibland finns det bra deals och ibland ännu bättre! En som är ännu bättre är den på Dörr ringblixt just nu. Du får en mycket prisvärd ringblixt för under tusenlappen. Ja, du läser helt rätt, under tusenlappen!
  Det finns ett begränsat antal till detta pris och de går fort så missa inte tillfället att förbättra dina makrobilder i vår! Dessutom funkar den finfint till porträttfoto också. Läs mer om du klickar på länken nedan.

  Finns till Canon, Nikon och Sony.

  Dörr Ringblixt DAF-14 - klicka här!

 • Pengar på köpet!

  Vår berömda chokladbit får ligga i träda ett tag, för nu under FIESTA! så bjuder vi på pengar på köpet istället! Hela 80gram med Pesetos från kända Haribo ligger i paketen och vi har provsmakat för att kunna garantera fräschören och det var inget fel på dessa, snarare tvärtom, det blev lite för mycket testande mest pga den mjuka, färska konsistensen och den goda smaken. Så passa på att handla i Maj så får du också Pesetos i paketet!

  /Tobias

 • Tävlingsbidrag

  Vi får in massor av bidrag och det är vi jätteglada för! En vacker bild är denna som David Olsson tagit. Vilken bild är Sverige för dig? Ta gärna den bilden, skicka in den till oss under maj månad så kan du vinna en valfri kamera med eller utan tillbehör för hela 10.000kr! Mer om tävlingen läser du längre ned i Bloggen.

  Kolla in vår kampanjsida där nya kampanjer rullar in hela tiden! Du hittar den genom att klicka på Kampanjer här till vänster eller att klicka på stora FIESTA!-bilden på startsidan.

  /Tobias

 • Flygfoto & vinterns återkomst

  Vinterns återkomst? Ja, det är väl inget unikt att den återkommer, ungefär en gång per år, men att det efter ett par riktigt fina veckor med värme slår om är inte vardagsmat. Idag så snöar det i Umeå. Ja, det gör det faktiskt! Men man är trygg i att det nog inte ligger kvar alltför länge. Dessutom har jag fått ta lite bilder från skyn i helgen...

  Vi har en del kunder som flyger med olika farkoster och många vill ju passa på att fotografera. Jag var ute med ett flygplan i helgen, som co-pilot och fotograf och visst blir vyerna helt annorlunda från ovan! Ett tips är att du söker upp en flygklubb där du bor och troligen kan du betala för att få åka med och få chansen att fotografera från ovan. En häftig upplevelse!

  Om du själv flyger, så missa inte att vi har en grymt smidig kamera om du vill filma dina äventyr i det blå! Vi har en Actionkamera från Dörr som filmar i HD, har bra batteritid och kvalitén blir väl godkänd! Sedan finns GoPro som är i Toppklass i sitt segment och ger en fantastisk kvalitet. Dock lite klumpigare i formatet. Contour har en vass kamera också, både med och utan GPS! Har du mera frågor om vad du ska ha med dig i luften, så ring oss så berättar vi mera!

  /Tobias

  Dörr Mini waterproof videokamera HD
  GoPro HD Hero 960
  Sportscam ContourHD 1080p sportkamera med HD-upplösning
  Sportscam ContourHD GPS sportkamera med GPS-funtion

 • FIESTA!

  Nu är sommaren snart här och vi firar det med en FIESTA! Festa med oss och kolla in nya erbjudanden som kommer att ramla in varje dag under hela månaden! Passa på att betala med skatteåterbäringen...och har den inte kommit ännu, så kan du ändå handla och betala när du fått den*!

  Vi kommer att erbjuda kameror, systemkameror, mobiltelefoner, optik, blixtar, stativ, minneskort, ja, allt i vårt sortiment till kampanjpriser under Maj och har du önskemål om vad du skulle vilja se på kampanj i Maj, så skriv en kommentar så ska vi se om vi kan uppfylla din önskan. Missa inte heller att delta i tävlingen som du hittar längre ned i Bloggen! Alla erbjudanden hittar du på vår startsida eller via menyvalet Kampanjer.

  Hoppas att vi kan erbjuda något som förgyller din vår och sommar! Fiesta ay-ay-ay!

  * Du kan handla helt utan avgifter och ränta och betala fakturan sista augusti! (Gäller 1-31 Maj 2011)