Capture NX2 - tips!

Jag har visat en del av funktionerna i Capture NX2 och Thomas har visat möjligheterna i andra programvaror, och idag är det dags igen. Denna funktion är egentligen en dammborttagning i efterhand i NX2 men jag använder den väldigt ofta vid porträtt, mest för att det går fort och resultatet i regel blir mycket bra!

Verktyget hittar du lätt i verktygsmenyn och klickar på den enligt bilden här bredvid. Du kan som i detta exempel ta bort en fläck i huden enligt bilden.

När du väljer storlek på verktyget så välj så tajt runt det du vill få bort ur bilden som du kan, men du måste täcka hela fläcken. Bara att klicka och vips så är den borta. Blir det inte bra, ändra storleken tills du blir nöjd. Du kan även reglera effekten i menyn till höger. På en porträttbild tar det 30-60 sekunder att ta bort acne, fläckar osv och du får ett renare porträtt, om det är vad du vill ha. Lycka till!

Nikon Capture NX2 för PC och Mac

/Tobias