Nyhet!

Vi har fått känna på nya DMC-G3 och även en del annat nytt och spännande från Panasonic. DMC-G3 är en systemkamera för dig som sätter rätt höga krav, vill köra manuellt och ha ett riktigt grepp. Designen är modern, färgerna är stilfulla och coolare än traditionella systemkameror som oftast är...svarta.

Bildmässigt så ser det bra ut, mer om det kommer inom kort. Greppet är helt ok med tanke på storleken men det som sticker ut är att den ergonomiskt är mycket enkel och bra samt att sökaren är riktigt bra! Jag minns när vi besökte Panasonics monter när första spegellösa kameran introducerades i Köln 2008, och den elektroniska sökaren inte riktigt uppfyllde förväntningarna. Men nu är den riktigt vass.

Man märker direkt att det är en ny sensor. Den tar bättre hand om bruset än föregångarna, märkbart på höga ISO. Upplösningen är en bit över 16 megapixel och det finns mycket detaljer i bilderna. Den är snabb i autofokusen och exponerar mycket väl märker jag bland de bilder jag tar (endast inomhus). Men även föregångarna och GF-serien har exponerat jämnt och bra.

Mera om DMC-G3 och andra Panasonic-produkter kommer att skrivas i Bloggen den närmaste månaden, så håll utkik för att inte missa något. Dessutom håller Mats på att testa Fuji X100 som vi fått ett testexemplar utav. Det finns mycket att berätta om den så missa inte den heller!

För leverans 20 juni 2011