Bloggpost

2011-05-24

Restips - Malta

När man reser så vill man ju som fotointresserad få tid och utrymmer till att få med sig bilder hem. Många platser man besökt har bjudit på så lite att inte ens fantasin gör en motiverad. Jag gillar personligen Italien och kan hitta hur mycket motiv som helst, egentligen bara att vika av en motorväg och 2 minuter senare finns det landskap värda att fotografera. Oftast i alla fall. Men ett land som jag inte gillade särskilt mycket var Malta.
Men fotograferingsmässigt...

Maten var inte särskilt bra. Kokt kanin var specialiteten, som jag dessutom hoppade över. Efter några dagar åt vi på Hard Rock Café varje gång. Inte bra betyg på maten alltså. Men motiv att fotografera. Det kryllar det utav. Jag hade bara med mig 50mm F1.4G så tyvärr missade jag mycket av potentiella motiv. Slott, fort, murar, mycket gammal bebyggelse, trånga gator, stora rev, grottor, karga stränder, omväxlande lugnt och grönt hav som ibland blev vilt och mörkblått, nästan svart.

Så ett litet restips för dig som vill fotografera på resan så är Malta ett härligt mål, speciellt om du gillar arkitektur och stadsmiljöer för det finns det massor utav. Missa inte de trånga gatorna i Valetta och runt forten, riktigt häftiga. Men medtag egen matsäck!

/Tobias