Nyhet! Panasonic DMC-G3

Idag lanserar Panasonic ytterligare en kamera i G-serien, nämligen DMC-G3! G-serien har blivit en favorit bland många och även hos många av oss. Vi är ett par stycken som använder GF1 till vardags och det är en mycket trevlig kamera. GH2 har vi använt till att filma med till vissa projekt och den är fantastiskt kompetent och vissa tester har utnämnt den till bästa systemkamera att filma med.

Men tillbaka till DMC-G3, vad kommer den med för nytt?

Vad sägs om 16 megapixel i upplösning, Full HD videoinspelning, vridbar skärm med superhög upplösning och med touch-funktion. Autofokusen är förbättrad, snabbare och träffsäkrare än föregångaren. 4 bilder per sekund, upp till 20 bilder per sekund med 4 megapixels upplösning. Kameran har en sökare vilket många önskar sig, även av en liten kamera, och det gör G3:an till den minsta systemkameran vi har att erbjuda, med sökare.

Spontant så känns det som en mycket bra modell som erbjuder allt man kan önska sig, och ser man på produkten ergonomiskt så finns ett programvred med manuella inställningar lättillgänglig på toppen, vilket är bra.

Vi återkommer till mer om DMC-G3 så fort vi har fått lägga vantarna på en!

/Tobias