Nikon D7000 & LEGO

Nikon D7000 har snabbt blivit en av de mer populära kamerorna på marknaden. Just nu får du dessutom 32GB minne på köpet om du väljer att köpa den av oss. Varför röner D7000 sådan framgång och hur kommer det sig att en systemkamera för tiotusen kronor kan vara en av de populäraste?

Fotografering är inte längre nördigt eller ett isolerat intresse utan snarare en folkrörelse. Det finns inte många hobbies som kan mäta sig med denna och senaste 12 månaderna har det sålts ca 170000 systemkameror i Sverige, ja, du läste rätt! Och det har sålts över 100000 varje år de senaste åren.

D7000 har funktioner och features som man bara kunde drömma om för fem år sen. Att man kan filma med en vettig autofokus, att man har en av marknadens bästa exponeringsmätare, avancerad autofokus, snabb seriebildtagning, dubbla kortplatser, låga brusnivåer och mycket annat gör den till en superprodukt. Samtidigt...mycket enkel att använda.

Ralph Lindberg, vår produktchef, har en D7000. Vi ställer några frågor till honom.

Ralph, du har skaffat dig en Nikon D7000, kortfattat, vad är det bästa med den kameran?
Den kombinerar hög bildkvalitet och bra funktioner i ett smidigt format, till ett väldigt vettigt pris. Den är lite av en "D3s light", speciellt i och med att den är allvädersskyddad vilket är ovanligt i prisklassen.

Varför ska man välja att köpa en Nikon D7000?
Den är bra på allt. Ergonomin, speciellt med ett batterigrepp, är inte långt ifrån pro-kamerorna trots att den är ganska smidig. Bildkvaliteten är utmärkt, även på höga ISO-tal förstås. Dubbla minneskortsplatser - klockrent. Jag kör RAW på ena och JPG på det andra. Ljusmätningen är fenomenal så kameran missar väldigt sällan en exponering. Om jag får klaga på något så skulle det vara att den "bara" tar sex bilder per sekund, till skillnad från åtta som min D300 klarade. Men å andra sidan är jag osäker på om jag verkligen har missat något motiv pga detta.