• Sony RX10 uppdatering

  Nyhet

  Nu uppdateras RX10 med en ny firmware (v2) som ger dig formatet XAVC S för bästa möjliga video-inspelning även i RX10. Vi har sett flera Sony-produkter lanseras med detta riktigt vassa format och nu är RX10 ikapp. Bra, Sony!

  Du kan hitta denna uppdatering om du går in på svenska Sony (www.sony.se) och klickar på Support och där väljer du din modell, RX10. Då återfinner du Program och nedladdningar där du till sist kan klicka på Uppdatering av inbyggd programvara, ver. 2.00 för DSC-RX10. Du behöver ett minneskort av formatet SDXC (står på kortet) för att kunna göra uppdateringen.

 • Zeiss Touit 32/1,8

  Test

  Touit har blivit ett namn med respekt - och nu testar vi den kompakta 32mm f/1,8 till Sony Nex. Om du inte känt på en Zeiss förut så är det dags, det är en helt fantastisk kvalitetskänsla som tillhör det bästa i världen oavsett kategori.

  Mats börjar testet med: Nedbländad ca 1 steg är skärpan mycket bra över hela bilden förutom allra längst ut i kanter och hörn. Vid f/4 börjar kantskärpan komma och ytterligare ett steg på f/5,6 är den rejält skarp över hela bilden. Största öppning ger bra skärpa på korta avstånd, men i softaste laget på längre avstånd, vilket är rätt vanligt bland många ljusstarka objektiv. I stort sett fri från distorsion och vinjettering, mycket bra. Kromatisk aberration förekommer i liten mängd på större öppningar, men försumbart från f/4 och mindre bländare.

  Resten hittar du här: Zeiss Touit 32/1,8 för Sony Nex


 • Tävling: Kraft

  Bidragen har börjat att ticka in och detta är ett bidrag som imponerade på oss med tanke på temat. Det är verkligen temat fångat på mer än ett sätt i samma bild, både imponerande och mycket vackert!

  Tänk på att efterbearbetning inte är begränsat men vi väger in hur man gått tillväga fototekniskt även om den färdiga bilden är det som är viktigast. Du kan vinna en fin kompaktkamera från Nikon med en Coolpix A som första pris, det är en kompaktkamera som jag personligen kan gå i god för som en mycket, mycket potent kamera men som hamnat lite i skymundan trots en stor sensor och ett trevligt format. Se till att bläddra ner i Bloggen för att läsa om hur du är med i vår tävling...lycka till!

  Foto: Mattias Lenhult

 • Firmware Nikon

  Nyhet

  Nikon har släppt ny firmware till flera kameror och du kan få mera information på den svenska hemsidan (www.nikon.se). Om du vill veta hur du uppdaterar till den senaste så hittar du det i din bruksanvisning.

  Dessa kameror har fått uppdatering: D90, D7000, D7100, D600, D610 och D4S. Du besöker Nikons svenska hemsida, klicka vidare till Supportcenter och välj sedan Support och Download för att hitta din uppdatering. Du kan även hitta information om nya D810 och en eventuell uppdatering / reparation som Nikon gör kostnadsfritt. All information hittar du här:

  Nikons Supportcenter


 • Tamron AF 28-300/3,5-6,3 Di VC PZD

  Test

  Som vanligt kör Tamron med långa namn på sina objektiv, så även på detta superzoom till fullformatare. Att få omfånget 28-300mm i ett enda objektiv gör oss alla frågande, kan det vara något att ha? Vi har motbevisats förut...så även nu?

  Så här skriver Mats: Det är imponerande att Tamron lyckats bygga en så smidig optik som sträcker sig från 28 till 300mm, och som dessutom tecknar ut för fullformat. Den är i ungefär samma storlek som en vanlig standard normalzoom. Byggd till större del av plast men känns absolut inte plastig för det. Fullt godkänd känsla i fokus och zoomring. Bajonettfattningen är av metall. Denna version är också väderskyddad, bland annat genom en tätningsring som tätar bajonettinfästningen mot kamerahuset. Men vi rekommenderar att ta detta med en nypa salt använda den med sunt förnuft, ihållande regn lär den knappast klara. Vid zoomning växer den på längden som mest ca 8cm. Blomformat motljusskydd ingår.

  Hur den presterar bildmässigt finner du här: Tamron AF 28-300/3,5-6,3 Di VC PZD för Canon EOS

 • Pentax K-S1

  Nyhet

  Med lysande LED-dioder så kan man tycka att K-S1 känns lite som en leksak men ser man närmare på kameran så har den en hel del fina funktioner och specifikationer. Och dioderna - kanske inte en helt dum idé...

  K-S1 har en rad lysdioder vid greppet som lyser i grönt och samma även kring avtryckaren. Den är grön "normalt" men blir röd om man är i video-läge och kan ändra färg / ton när man växlar mellan olika lägen. Bara en gimmick eller något bra återstår att se vid vårt test. Ser man till det tekniska så har den en fart av över 5 bilder per sekund, dryga 20 Mpixel och en sökare med 100% täckning (x0.95 förstoring). Klarar 1/6000 sek slutartid och har både inbyggd stabilisering samt "fejkat" AA-filter som storebror K-3 (läs mera om det i testet av K-3). Tillverkar i 12 färger och kommer i september...mer info om färger, kit och priser följer.

  Nu har introduktionerna av nya produkter inför Photokina (mitten av september, fotomässa i Tyskland) börjat och vi ser spänt på kommande produkter...

 • Studio i Umeå

  Vi kan nu berätta om den nya studio 1646 som slår upp sina portar den 25:e september och blir en av Sveriges modernaste anläggningar för fotografering och film! Studio finns på Teg i Umeå och det är full verksamhet redan nu, dock i form av byggarbete.

  Green screen, garageport för att ta in bilar, motorcyklar, skotrar eller kanske en häst, riktigt bra studio-utrustning från Elinchrom, ljussättning, draperier, bakgrunder, ett kök, en lounge, omklädningsrum, förvaring och mycket mycket mer finns att tillgå. Lokalen byggs upp från "scratch" och kommer att bli en fantastisk plats för fotografen eller filmaren. Mera information följer senare i Bloggen så missa inga inlägg.

  PS, studion ligger mycket nära flygplatsen i Umeå vilket gör det till en intressant verkstad även för dig som inte bor i Umeå med omnejd...

 • Samyang 50mm f/1.4 UMC

  Nyhet

  Samyang fortsätter på sin bana att leverera fasta objektiv till bra priser. Nu har man börjat att lyfta ett snäpp till när det gäller kvalitet och ett 50mm f/1.4 är väl så intressant brännvidd som det bara går att hitta så nu blir man nyfiken - hur bra är den?

  Med Sigma och andra leverantörer som skakat fram riktigt fina fasta gluggar sista året så är förväntningarna på detta objektiv högre än vanligt. 9 glas i 6 grupper med en 8-bladig bländare och en byggkvalité som enligt Samyang ska vara jämförbar med det bästa på marknaden. Det som är extra roligt är att objektivet kommer till Nikon, Canon och Sony (A) vilket får ses som "standard" men även till Pentax K, Sony E, Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Micro 4/3 och 4/3 vilket gör att nästan alla som har en systemkamera kommer att kunna använda detta objektiv.

  Objektivet kommer även i en videoversion med T1.5 (motsvarar f/1.4) och lite annorlunda design för att passa filmare bättre, tex en fokuseringsring anpassad för followfocus-system. Mer information följer.

 • TÄVLING!

  Nyhet

  Nu startar höstens fototävling och temat är kraft! Tolkningen är helt fri och du har hela september på dig att ta den där bilden som du vill tävla med. Reglerna hittar du här nedan, det är enkelt och du har fria händer för att tolka temat.

  Priserna då? Vad kan man vinna? Förutom äran, som kanske är det största, så har vi valt ut Nikons produkter som vinster i denna tävling. Du som lyckas vinna får en Coolpix A, en kompaktkamera i superform! Men även du som kommer tvåa och trea behöver inte känna dig lottlös med P7800 samt P340 som priser. Fantastiskt fina kameror som priser och alla tre på pallen får en varsin kamera. Du kan läsa mera om dessa via länkarna nedan.

  Varje tävlande får tävla med ett (1st) bidrag. Skicka in till blogg@cyberphoto.se i JPG-format (endast bilder bifogade i mail är med i tävlingen) och håll gärna ner storleken på bildfilen. Utsett vinnarbidrag kan ej överklagas, ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Juryn består av personal från CyberPhoto och vi förbehåller oss rätten att välja bort bilder (tex stötande material). Bilderna får användas av CyberPhoto i samband med tävlingen på vår Blogg & Facebook, de används inte i marknadsföringssyfte eller används av tredje person / företag. Tiden för inskickade bidrag avslutas 30 september.

  Nikon CoolPix P7800
  Nikon Coolpix P340 Svart
  Nikon CoolPix A svart • Sony FE 70-200/4 G OSS

  Test

  Sony är ett märke som med Alpha-serien gjort nästintill succé senaste året som en fortsättning på NEX-serien som namnmässigt är (nästan) borta. Vem har missat A7, A7R och A7S? Mats, vår huvudtestare, använder Sony privat vilket är ett bevis på hur bra de är. Nu har vi testat 70-200 till denna moderna fattning...

  Så här skriver Mats: Sony FE 70-200/4 G OSS känns som ett mycket välbyggt objektiv med skönt motstånd i fokus och zoomring. Den är försedd med intern fokusering och zoomning, vilket innebär att den varken ändrar längd eller roterar under användningen. Utanpå objektivet finns reglage för fokuslås, fokusområdesbegränsning, bildstabilisering. Som brukligt på denna typ av objektiv finns två lägen för bildstabiliseringen - en för stillastående fotografering och en för fotografering under panorering. Motljusskydd och stativfäste ingår.

  Hur den presterar för övrigt läser du här: Sony FE 70-200/4 G OSS för E-fattning (NEX)


 • Fujifilm X30

  Nyhet

  Fujifilm lanserar efterträdaren till X20 nu och namnet blir, föga förvånande, X30! Elektronisk sökare och dubbla funktionsringar kring objektivet är ett par av nyheterna. Vad skiljer mera mot föregångaren?

  X20 är och var ingen dålig kamera utan snarare helt tvärtom. Därför har X30 fått ärva sensorn och optiken från den och har därav en 2/3"-sensor utan lågpassfilter. Objektivet har omfånget 28-112mm med ljusstyrka F2.0-2.8 i det omfånget. En ny reflexbehandling har hittat till X30 och kallas HT-EBC. Snabbare autofokus, mera upplösning i skärmen och nästan dubbla batteritiden jämfört med X20. Sökaren är den nyhet som gör oss mest intresserade av att testa X30...för en kompakt kamera med bra sökare finns det inte många av på marknaden...

 • Umeå Gatbilar

  Umeå Gatbilar 2014

  Det är en skön mångfald av bilar på denna träff. Trenden är helt tydlig i år. Stance. Stickerbombing. Ingen tvekan. Det roliga är att bilarna ligger lågt i pris och alla delar är billiga. Såvida man inte gått "all in" på bilstereon, för då rullar kronorna fort.

  Kolla in bilderna >>

  /Thomas


 • Atomos

  Nyhet

  Du har väl inte missat att vi säljer Atomos? Det är inspelningsenheter i bra format för dig som filmar och vill göra det i bästa möjliga kvalitet och på ett enkelt sätt. Vi har modellerna Ninja, Ninja Blade och Shogun i sortimentet.

  Nikon D90 var kameran som var först med HD video i en systemkamera som såldes i stort antal. När vi först testade detta förstod vi potentialen men funktionen var inte ens nära det resultat man kunde få från en handburen, konventionell videokamera när det gäller praktisk användning. Däremot fick man tillgång till kort skärpedjup och ljuskänslighet som en lekman aldrig tidigare fått så potentialen fanns där. Idag vet vi att flera kameror som Nikon D5300, Canon EOS 700D och i synnerhet kameror som GH3 och GH4 från Panasonic levererar fantastiska möjligheter när det gäller video och den delen av marknaden har blommat upp. Därför är Atomos produkter helt rätt i tiden. Du kan läsa mera här:

  Atomos Shogun HDMI Recorder med HD-display och 4K-inspelning
  Atomos Ninja Blade HDMI Recorder
  Atomos Ninja 2 Retail Kit HDMI Recorder

 • Dagens rätt!

  Idag så har vi ett par specialerbjudanden i form av Joby Gorillapod SLR Zoom och ett populärt UV-filter. Du får 60% rabatt(!) på dessa om du använder rabattkoderna som finns nedan. SLR Zoom är mycket populär och en mycket bra produkt så vänta inte...det är ett begränsat antal av respektive produkt till detta fina pris!

  Du erhåller rabatten så länge rabattkoden fungerar i kundvagnen. Rabattkoden till Gorillapod är F34SLR och till Kenkos fina 77mm Pro 1 Digital är koden F34KEN. Du sparar hela 60% och det är max 2st av respektive produkt per kund. Du hittar produkterna här:

  Joby Gorillapod SLR Zoom (för tyngre systemkameror) grå/svart
  Kenko UV 77mm DMC Pro1 Digital

 • Vinnarbild!

  Här ser du vinnarbilden som ger Richard Lindholm 4st biobiljetter! Bilden är tagen vid Dalabadet, Trelleborg och visst håller du med om att det är en riktigt snygg bild? Enkelt, läckert och bra komponerat gör det till en vinnare. Grattis! • Mäktigt

  Tack för alla bidrag till vår tävling om biobiljetter! Vi sållar bland alla bidrag just nu och det verkar vara många som fått häftiga bilder under sommaren. Den här bilden har Kristofer Göthe skickat in, visst är den häftig?

  Tror att jag talar för alla när jag säger att man blir imponerad över hur mäktiga stora oväder är. I sommar har man fått se riktigt aggressiva åskfronter, massor av blixtar och upplevt snabba väderförändringar nästan oavsett vart i Sverige man bor. Bilden ovan är tagen med en EOS 5D Mark III och en 17-40 F4L USM samt ett Manfrotto-stativ. Lite för sent inskickad men mycket häftig bild. Vi korar vinnaren inom kort...

 • Flyg & foto

  Flygplan fascinerar oss alla på något sätt. Kan var att de är mäktiga och kraftfulla, att det pirrar i magen eller att man är stel av skräck. Så länge man är utanför så slipper man i alla fall eventuell rädsla och kan istället testa att fotografera dessa metallfåglar.

  Umeå har en centralt belägen flygplats och det är lätt att fotografera kring flygplatsen tack vare vägar och stigar runt omkring flygplatsen. Med appen Flightradar kan man ha koll på inkommande flyg, om de flyger in över hav eller land och på hemsidan för respektive flygplats finns en lista på ankomster, perfekt oavsett vilken flygplats du tänkt använda som "studio". Hur kommer man igång? Har du en systemkamera skulle jag rekommendera att använda en telezoom, tex 70-300, 70-200 eller kanske högre brännvidd som 100-400mm. En zoom är perfekt då man ofta måste ändra brännvidd pga avståndet som ändras snabbt. Förbered dig genom att testa och fundera på hur du vill att bilden ska se ut. Komposition och vinkel är viktigt, som vanligt.

  Vi vill passa på att säga att man ska se till att inte blockera infarter med sin bil eller på annat sätt störa området kring flygplatserna. På vissa flygplatser finns det ordnade platser av andra "spotters" för just fotografering vilket är kanonbra. Finns många forum som tar upp om vart man ska stå, vilka banor som är bäst för de största bjässarna som landar i Sverige och mycket mera. Om du inte har en systemkamera så kan en bra superzoomare som Panasonics FZ200 eller Canons SX50 vara bra alternativ.

 • Tävla om biobiljetter!

  Sommaren 2014 har varit rik på åska och därigenom blixtar, något som vi fotografer gillar, eller hur? Har du tagit någon häftig bild på dessa oväder som dragit fram i spåren av den härliga hettan?

  Skicka in en bild till oss på blogg@cyberphoto.se senaste onsdag 20 aug kl 12:00 så är du med och kan vinna 4st (!) biobiljetter som är perfekta att ha till hösten som är på intågande. Bjud med dina bästa vänner och se en bra film, det är en hel del bra premiärer på gång. Du måste ha tagit bilden själv men det är fri efterbehandling som gäller och vinnande bidrag kan ej överklagas. Vi förbehåller oss rätten att visa bidraget i vår Blogg samt på vår Facebook-sida. Lycka till!

  Bilden ovan skickade Andreas i Skellefteå in till oss för ett år sen, bra precis! Härlig inspiration!

 • Sony A5100

  Nyhet

  Nu närmar sig årets fotomässa i Köln, Photokina och vi kan förvänta oss lanseringar av nya kameror fortlöpande under augusti och september. Sony lanserar idag A5100, en enklare variant av A6000 men som kanske räcker till för de flesta?

  Samma sensor med samma teknik för fokusering som gjort A6000 känd som en mycket snabb spegelfri kamera åker in i nya A5100. Videofunktion med XAVC S (50 mbps 1080 60p / 24p), touch-display, Eye AF och Lock-on AF från A7 och A7R, AF-A (automatisk växling mellan AF-C och AF-S!) finns också. WiFi med NFC och att skärmen är vinklingsbar 180 grader gör att kameran blir mycket, mycket intressant då storleken blir liten och kompakt men den har det mesta man kan önska. Vikt enligt uppgift endast 283gr inkl batteri!

  Sony A5100 brons + E PZ 16-50/3,5-5,6 OSS
  Sony A5100 svart + E PZ 16-50/3,5-5,6 OSS
  Sony A5100 svart + E PZ 16-50/3,5-5,6 OSS + E 55-210/4,5-6,3 OSS
  Sony A5100 vit + E PZ 16-50/3,5-5,6 OSS


 • EISA 2014

  Årets utmärkelser från EISA:

  European consumer DSLR camera Canon EOS 1200D
  European lifestyle camcorder Canon Legria Mini X
  European advanced compact system camera Fujifilm X-T1
  European advanced compact system lens Fujifilm Fujinon XF 56/1,2 R
  European photo accessory Manfrotto MT055CXPRO4
  European professional DSLR camera Nikon D4S
  European compact system zoom Olympus M.Zuiko Digital ED 12-40/2,8 PRO
  European compact consumer system camera Olympus E-M10 OM-D
  European advanced compact camera Panasonic Lumix DMC-FZ1000
  European photo & video camera Panasonic Lumix DMC-GH4
  European travel compact camera Panasonic Lumix DMC-TZ60
  European advanced DSLR camera Pentax K-3
  European connected camera Samsung NX30
  European DSLR lens Sigma 50/1,4 DG HSM ART
  European compact camera Sony Cybershot DSC-RX100 III
  European professional compact system camera Sony Alpha 7R
  European camcorder Sony FDR-AX100
  European DSLR zoom lens Tamron AF 16-300/3,5-6,3 Di II VC PZD
  European DSLR telephoto zoom lens Tamron SP 150-600/5-6,3 Di USD
  European smartphone camera Samsung Galaxy K Zoom
  European consumer smartphone Huawei Ascend P7
  European advanced smartphone LG G3
  European tablet Sony Xperia Tablet Z2

 • Superzoom

  Test

  Tamron AF 14-150/3,5-5,8 Di III till Micro 4/3

  Mats skriver:
  För att vara en superzoom med 10,7 gånger zoom så presterar den bra. Den är skarp till större delen av bilden genom hela zoomomfånget, och det är bara ut mot kanterna på kortare brännvidder som skärpan faller. Bäst resultat över hela bilden får man på brännvidder runt 40-80mm med bra skärpa från kant till kant.

  Läs hela testen här >>

 • Till drömfabriken

  Titta in och se vad fotograf Amanda Björk tycker om Canon EF 24-70/2,8 L II USM. Här delar hon med sig av några bilder från resan till Los Angeles då hon följde med för att dokumentera upplevelserna med gänget bakom filmprojektet Kung Fury.

  Amanda Björk är en fotograf som bor och arbetar i Umeå. Hon är också en av delägarna i produktionsbolaget Lampray. Amanda dokumenterade nyligen en resa till Los Angeles som skaparna bakom projektet Kung Fury har gjort. Kung Fury är ett filmprojekt som startade upp i Umeå och som har fått en hel del internationell uppmärksamhet inte minst tack vare den sagolika finansiering som uppnåddes via Kickstarter. Kickstarter är en finansieringsplattform för dig som driver alla typer av kreativa projekt.

  Tänk vilka möjligheter som finns idag, oavsett vem du är eller var du bor så kan du få ett världsomfattande stöd för att genomföra just dina drömmar. Det känns som att drömfabriken just landade på hemmaplan.

  Se bildreportaget här.

  Canon EF 24-70/2,8 L II USM hittar du här.

 • MFT nyheter

  Kul nyheter till Micro 4/3!

  Olympus kommer med en 300mm f/4 Pro, äntligen ett fast större tele till Micro 4/3. Efterlängtad av många. Vi får hoppas att priset blir rimligt.

  Olympus kommer även med en 7-14mm f/2,8 Pro.

  En äldre nyhet men som ännu inte finns på marknaden är Olympus 40-150mm f/2,8.

  En obekräftad nyhet är att Olympus kommer med en 9mm fast optik. Det spekuleras om att den får ljusstyrkan f/1,8. Hoppas det stämmer.

  Det verkar som att Panasonic äntligen släpper sin 150mm f/2,8 nu på Photokina. Den har blivit rejält försenad på grund av produktionsproblem, men det verkar ha löst sig.

  Panasonic har tagit patent på en 12mm f/1,2 och det ska bli spännande att se om den blir verklighet. Det är möjligt att de drar ner ljusstyrkan för att spara storlek och prislapp. • Polaris

  Test

  Polaris ljusmätare testad

  Mats skriver:
  Efter att ha testat Polaris ljusmätare både utomhus och i studio så kan vi bara konstatera att den sköter sitt jobb bra och är väldigt lätt att använda. Prisvärd och lämpligt köp för de allra flesta som fotograferar med studioblixtar och som vill få lite bättre kontroll på blixtljuset.

  Läs hela testen här >>

 • Canon 10-18/4,5-5,6

  Test

  Canon EF-S 10-18/4,5-5,6 IS STM testad

  Mats skriver:
  Skärpan är förvånansvärt bra för prisklassen, och särskilt på kortast brännvidd där skärpan är hög från kant till kant redan på bländare f/4,5. På längre brännvidder från ca 14mm till 18mm bör man blända ner ett eller två steg om man är ute efter maximal skärpa över hela bilden, och bländare f/11 ger bäst resultat för exempelvis landskapsmotiv oavsett brännvidd.

  Läs hela testen här >>

 • Pollenrumpa

  Omvändningsringar är kul!

  Kul och billigt.

  Bilden till vänster visar kameran med omvändningsring och ett Nikon 50/1,4 bakvänt. samt en Dörr macroblixt. Bilden på humlan är tagen med den utrustningen.

  Gå till omvändningsringar >>


 • Gammlia

  Till er som gillar bilar och design. Sista bildsamlingen från Gammlia i år...

  Onsdagskvällar samlas bilentusiaster i Umeå på ett område som heter Gammlia.

  Här är bilder från i onsdags >>

  /Thomas


 • Du har väl inte glömt...

  ...bort att testa Macro-fotografering i sommar? Det har varit varmt men nu kanske lite kyligare luft drar in och det blir behagligare att vara ute med kameran. Se till att testa Macro-fotografering innan vintern, det är mycket kreativt!

  Joakim Östberg har skickat in den här bilden till oss och visst är det läckert att komma så inpå ett djurliv som man annars kanske inte lägger större märke till. En stubbe eller ett buskage blir en helt egen liten värld när man kryper ner och tar med sig kameran, objektivet och kanske lite belysning. Missa inte våra prisvärda tillbehör för just Macro som du hittar via länken nedan. Har du en bra bild du vill dela med dig av så maila oss gärna på blogg@cyberphoto.se. Tack på förhand!

  Dörr Ringbelysning LED80 Ultra Macro, LED-belysning + blixt
  Dörr Ringbelysning LED48 Macro, LED-belysning
  Dörr Ringblixt DAF-14 till Canon
  Dörr Ringblixt DAF-14 till Nikon
  Dörr Ringblixt DAF-14 till Sony

 • Bevara stämningen

  Idag kommer inspiration från Peter Halldahl som räcker oss en blomma badande i härligt varma färger. En stämningsfull bild som får tankarna att gå till sena sommarkvällar från förr och nu.

  Vi hoppas att du också tar med dig kameran ut i sommar. Det finns motiv som väntar på att dokumenteras och minnen som tacksamt bevaras. Behöver du ett starttips så rekommenderar vi t ex Samsung NX300 - en liten spegelfri kamera med förträfflig bildkvalité för stillbilder. Fram till den 31 augusti får du värdepaket på köpet för endast 200kr extra och dessutom ingår bildbehandlingsprogrammet Lightroom 4,4. Pris från 3590kr

  Samsung NX300 med 20-50mm hittar du här >>

  Ha en alldeles förträfflig sommarkväll och lycka till med att bevara stämningen!

 • Pentax Q-S1

  Nyhet

  Att vi får se en nyhet så här mitt i sommaren känns helt rätt. Det är Pentax som just nu lanserar Q-S1 - det allra färskaste tillskottet i kategorin spegelfria systemkameror.

  Men ett litet format och sober design ser vi Pentax Q-S1 stiga fram i rampljuset. Q-S1 har en 12,4 Mpixel bakbelyst CMOS-bildsensor, upp till ISO 12800 och en nytt bildstabiliseringssystem med en gyrosensor.

  Trots sitt klassiska yttre bubblar lekfullheten på insidan. Pentax Q-S1 lovar en hel del kreativa och enkla verktyg som bokeh kontroll och Smart Effect där fotografen snabbt kan sätta rätt filtereffekt för ögonblicket. Och lekfullheten tar inte slut där, kameran kommer att finnas i fyra olika färgkombinationer men det talas även om möjligheten att beställa huset och grepp i 36 olika moderiktiga färger för att få den där riktigt personliga touchen på din kamera. Vi väntar med spänning på att höra mer.


  Till Pentax Q-S1 produktsida

 • Sony AF 85/2,8 SAM

  Test

  Alltid lika roligt när vi kan presentera testresultat med bra recensioner utan att produkten kostar skjortan. Idag står Sony AF 85/2,8 SAM för resultatet och vi kan med glädje tilldela den Toppklass.

  Mats sammanfattar: "Man ska inte låta sig luras av lågt pris och plastig känsla, för bildkvalitén motsvarar allt annat. Mycket bra skärpa över större del av bilden redan på största öppning, och bra även längst ut i kanter nedbländat 1-2 steg. Oerhört mjuk och fin bakgrundsoskärpa, vilket gör att den fungerar utmärkt som bland annat porträtt-optik för både fullformat och APS-C kameror."


  Sony AF 85/2,8 SAM

 • Tidiga mornar

  Återigen har vi fått en inspirerande bild, denna gång från Olle Eriksson, som vi måste visa upp. Ofta hittar man "det perfekta ljuset" under småtimmarna. Tyvärr får man göra avkall på den sköna nattsömnen, men vad gör väl det när man får chansen till att ta vackra bilder?

  Om du är sugen på Canon EOS 7D är hög tid att slå till. Vi har fortfarande en bra kampanj på den som ger 1000 kr rabatt med rabattkod. Den blir alltså din för endast 7990 kr. Mats slutsats om kameran: "Bildkvalitén är det inte så mycket att orda om, monterar man skarpa och vältecknande objektiv ger 7D bilder av absolut Toppklass."

  Läs mera och beställ din 7D här: Canon EOS 7D

 • Byt in hos oss!

  Tänk på att du kan byta in din kamera-utrustning hos oss! Vi hjälper gärna till när du är sugen på något nytt, kanske D810? Kontakta oss per mail eller ring oss så hjälper vi dig och värderar ditt inbyte.

  Maila oss på pro@cyberphoto.se eller ring oss på 090-2007000. Tack på förhand och ha en riktigt fin helg!

 • Hyr Fujifilm - kampanj!

  Nyhet

  Just nu kan du hyra en komplett uppsättning Fujifilm till kampanjpris! Du får X-T1 tillsammans med de flesta objektiv (23, 35, 56, 55-200 m.fl) och tillbehör i en färdigpackad ryggsäck till ett kanonpris. Perfekt för fjällresan eller bröllopsjobbet...

  Du betalar endast 1600kr + moms för en hel vecka, inkl frakt + returfrakt. (2000kr inkl moms för dig som hyr privat). För den pengen har du tillgång till ett komplett system och bland marknadens absolut bästa produkter. Testet på X-T1 kan du läsa här: Fujifilm X-T1 kamerahus. Du kan även hyra Canons och Nikons PRO-sortiment (5D Mark III, 1D X, D810, D4S) inkl många objektiv hos oss. Kontakta Robin på pro@cyberphoto.se så hjälper vi dig vidare med frågor kring hyra.

  PS. Du kan hyra som privatperson också och i priserna ingår frakt + returfrakt till oss.