Tamron AF 28-300/3,5-6,3 Di VC PZD

Test

Som vanligt kör Tamron med långa namn på sina objektiv, så även på detta superzoom till fullformatare. Att få omfånget 28-300mm i ett enda objektiv gör oss alla frågande, kan det vara något att ha? Vi har motbevisats förut...så även nu?

Så här skriver Mats: Det är imponerande att Tamron lyckats bygga en så smidig optik som sträcker sig från 28 till 300mm, och som dessutom tecknar ut för fullformat. Den är i ungefär samma storlek som en vanlig standard normalzoom. Byggd till större del av plast men känns absolut inte plastig för det. Fullt godkänd känsla i fokus och zoomring. Bajonettfattningen är av metall. Denna version är också väderskyddad, bland annat genom en tätningsring som tätar bajonettinfästningen mot kamerahuset. Men vi rekommenderar att ta detta med en nypa salt använda den med sunt förnuft, ihållande regn lär den knappast klara. Vid zoomning växer den på längden som mest ca 8cm. Blomformat motljusskydd ingår.

Hur den presterar bildmässigt finner du här: Tamron AF 28-300/3,5-6,3 Di VC PZD för Canon EOS