Samyang 50mm f/1.4 UMC

Nyhet

Samyang fortsätter på sin bana att leverera fasta objektiv till bra priser. Nu har man börjat att lyfta ett snäpp till när det gäller kvalitet och ett 50mm f/1.4 är väl så intressant brännvidd som det bara går att hitta så nu blir man nyfiken - hur bra är den?

Med Sigma och andra leverantörer som skakat fram riktigt fina fasta gluggar sista året så är förväntningarna på detta objektiv högre än vanligt. 9 glas i 6 grupper med en 8-bladig bländare och en byggkvalité som enligt Samyang ska vara jämförbar med det bästa på marknaden. Det som är extra roligt är att objektivet kommer till Nikon, Canon och Sony (A) vilket får ses som "standard" men även till Pentax K, Sony E, Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Micro 4/3 och 4/3 vilket gör att nästan alla som har en systemkamera kommer att kunna använda detta objektiv.

Objektivet kommer även i en videoversion med T1.5 (motsvarar f/1.4) och lite annorlunda design för att passa filmare bättre, tex en fokuseringsring anpassad för followfocus-system. Mer information följer.