Zeiss Touit 32/1,8

Test

Touit har blivit ett namn med respekt - och nu testar vi den kompakta 32mm f/1,8 till Sony Nex. Om du inte känt på en Zeiss förut så är det dags, det är en helt fantastisk kvalitetskänsla som tillhör det bästa i världen oavsett kategori.

Mats börjar testet med: Nedbländad ca 1 steg är skärpan mycket bra över hela bilden förutom allra längst ut i kanter och hörn. Vid f/4 börjar kantskärpan komma och ytterligare ett steg på f/5,6 är den rejält skarp över hela bilden. Största öppning ger bra skärpa på korta avstånd, men i softaste laget på längre avstånd, vilket är rätt vanligt bland många ljusstarka objektiv. I stort sett fri från distorsion och vinjettering, mycket bra. Kromatisk aberration förekommer i liten mängd på större öppningar, men försumbart från f/4 och mindre bländare.

Resten hittar du här: Zeiss Touit 32/1,8 för Sony Nex