Pentax K-S1

Nyhet

Med lysande LED-dioder så kan man tycka att K-S1 känns lite som en leksak men ser man närmare på kameran så har den en hel del fina funktioner och specifikationer. Och dioderna - kanske inte en helt dum idé...

K-S1 har en rad lysdioder vid greppet som lyser i grönt och samma även kring avtryckaren. Den är grön "normalt" men blir röd om man är i video-läge och kan ändra färg / ton när man växlar mellan olika lägen. Bara en gimmick eller något bra återstår att se vid vårt test. Ser man till det tekniska så har den en fart av över 5 bilder per sekund, dryga 20 Mpixel och en sökare med 100% täckning (x0.95 förstoring). Klarar 1/6000 sek slutartid och har både inbyggd stabilisering samt "fejkat" AA-filter som storebror K-3 (läs mera om det i testet av K-3). Tillverkar i 12 färger och kommer i september...mer info om färger, kit och priser följer.

Nu har introduktionerna av nya produkter inför Photokina (mitten av september, fotomässa i Tyskland) börjat och vi ser spänt på kommande produkter...