• Caterpillar B100

  Test

  Tuffa telefoner är eftertraktade och en telefon som vi kollat närmare på, tack vare succén med föregångarna, är Caterpillar B100. Vi testar även kameran för att se hur bra bilder den levererar. Caterpillars svaghet har varit just kameran...hur är det med B100?

  B100 har hederliga knappar vilket många uppskattar, speciellt om man har ett arbete eller en hobby som gör det svårt att använda en smartphone. Så här börjar testet: Designen på B100 får en att tänka tillbaka ett par år och hur telefonerna såg ut då. Den har stora tydliga knappar som gör det enkelt att ringa med även om man har handskar på sig. Man har valt att bevara aluminiumsidorna från sin storebror vilket ger telefonen ett robust utseende. Displayen är ljus och tydlig även om jag hade sett lite tydligare ikoner. Man har valt att princip bara jobba med svart och gult i sin design av ikoner och det fungerar sådär.

  Resten får du läsa här: Caterpillar B100

 • Firmware Fujifilm

  Nyhet

  Nu lanserar Fujifilm en firmware-uppdatering till X-E2 som ger den förbättrad Focus Peaking (med nya färger), nya inställningsmöjligheter för växling mellan display / sökare och att Face Detection nu kan dedikeras till en Fn-knapp. Läget "Aldrig blixt" finns nu att välja på också. Men den bästa nyheten är...

  ...att du kan få samma prestanda i sökaren som på nya X-T1, alltså en fördröjning på endast 0,005 sekunder! Det här gör sökaren till en klart bättre upplevelse och du som har en X-E2 kan ladda ner denna firmware (2.00) redan nu, utan kostnad! Även antalet bilder per sekund bibehålls vid sämre ljusförhållanden. Kanonbra uppdatering, Fujifilm!

  PS. För dig som funderar på en Fujifilm...så startar många fina kampanjer imorgon, första maj...

 • Samsung Galaxy K Zoom

  Samsung esittelee uusimman kamerapuhelimensa, Galaxy K zoomin. Tyylikkäässä ja helppokäyttöisessä älypuhelimessa on zoomkompaktikameran optiikka ( 24-240mm ) ja kuvakenno joiden avulla käyttäjä taltioi elämän tärkeimmät hetket tavalla joihin normaalin puhelimen kamera ei pysty.

  Galaxy K zoomissa on edistykselliset valokuvausominaisuudet puristettuna äärimmäisen pieneen tilaan ja sillä täydellisten hetkien taltiointi onnistuu vaivatta. Puhelin on ergonomisesti suunniteltu. Se istuu mukavasti käteen ja sujahtaa vaivatta taskuun. Siinä on ulostyöntyvä zoom-objektiivi, joka pystyy peräti 10-kertaiseen optiseen suurennokseen ( 24-240mm ). Pitkällä polttovälillä otetut muotokuvat saavat pääkohteen näyttämään luonnolliselta ja terävältä, taustan toistuessa kauniin epäterävänä. Optinen zoom pitää kuvanlaadun erittäin korkeana, eikä otetusta ruudusta tarvitse tehdä enää kuvaa huonontavia osasuurennoksia. Lisäksi siinä on myös kunnollinen laajakulma ( 24mm ), joka auttaa kuvaajaa ahtaissa paikoissa. Laitteessa on erittäin tarkka 20,7 megapikselin BSI CMOS-kenno, joka kaappaa tärkeimmät hetket talteen jopa hämärissä valaistusolosuhteissa. Kamera on varustettu optisella kuvanvakaimella, joka huolehtii siitä, että otetut kuvat ovat teräviä myös niukemmassa valossa ja kun kuvattaessa käytetään pidempää polttoväliä. Kamera tallentaa lisäksi tarkkaa FullHD-videokuvaa. Lisävaloa vaativia hetkiä varten puhelimessa on tehokas Xenon-salama.

  Samsung Galaxy K Zoom Musta
  Samsung Galaxy K Zoom Valkoinen

 • Mellanringar DÖRR

  Test

  Sugen på att testa mellanringar? Nu har Mats testat mellan ringar och vi får ta del av det via länken nedan. Du kanske undrar vad mellanringar är? Eller så står du i valet att köpa mellanringar eller ett makro-objektiv? Oavsett vad är testet värt att läsa...

  Så här skriver Mats: Mellanringar används för närbildsfotografering. En mellanring är egentligen bara ett rör som man sätter mellan objektiv och kamerahus för att flytta fokusområdet närmare kameran (=bättre närgräns, men och andra sidan kan man inte fokusera på oändligt). Man kan använda mellanringar var för sig eller i kombination med varandra. Man förlorar ljusstyrka men kameran tar hänsyn till detta när den exponerar.

  Resten hittar du här: Dörr Mellanringar (10, 16, 21mm)

 • Flera vinnare...

  Focus Nordic som levererar bla. Pentax, Tamron och Zeiss har fått tre priser i senaste CyberPhoto Awards, för Pentax K-3, Zeiss OTUS och Tamron 90 VC F2.8. Välförtjänta pristagare och en glad Tommie från Focus som tar emot våra Awards.

  OTUS har varit en succé för Zeiss vilket märkts i försäljningen. Det är ingen billig pjäs men den levererar och allt från förpackning till bildkvalité håller högsta standard. K-3 har blivit en spelare att ta på allvar i klassen för bättre APS-C-kameror och Tamron 90mm VC Macro är en fortsättning på en av de starkaste produkterna inom foto senaste årtiondena. Grattis!

  Zeiss Distagon Otus 55/1,4 APO, för Canon EF/EOS (ZE)
  Zeiss Distagon Otus 55/1,4 APO, för Nikon F (ZF.2)
  Pentax K-3 hus
  Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 till Canon
  Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 till Nikon

 • Canon EF 100/2,8 USM Macro 1:1

  Test

  Här kommer del två i vårt test av Canons 100mm Macro-objektiv. Du kan nu läsa kompletta testet och se vad som skiljer och om det är värt för dig att kliva upp till ett L-objektiv eller är det bättre att spara några slantar till något annat...

  Du hittar hela testet här: Canon EF 100/2,8 USM Macro 1:1


 • Panasonic vinner!

  Här ser du Erik och Mac från Panasonic ta emot priset för Årets minsta nyhet, GM1. Det är en riktigt läcker produkt som vi verkligen tagit till oss och du kan läsa hela testet via länken nedan.

  Vi kan bara säga grattis till priset och till en av marknadens bästa kameror, Panasonic DMC-GM1. Vill du läsa mera så bläddra i Bloggen till CyberPhoto Awards där du hittar allt om vinnarna. Dessutom är det ett extra grepp på köpet just nu på GM1:an...

  Panasonic Lumix DMC-GM1 orange + 12-32/3,5-5,6 Lumix G Vario
  Panasonic Lumix DMC-GM1 svart + Leica Summilux DG 15/1,7 ASPH

 • Sista veckan...

  Nu går vår tävling in i sista veckan och du har chansen att vara med fram till 30 april. Den här vackra bilden har Helena Lundberg skickat in till oss och visst är det läckra färger? Ta fram det bästa ur din fantasi och ladda batterierna, du har nu tre dagar på dig att ta ditt livs makro-bild!

  Hur deltar man och vad kan man vinna? Du kan vinna en fin kamera från Sony, det står tre kameror på spel. Skicka in ditt bidrag till blogg@cyberphoto.se i JPG-format och max 3 MB. Regler och övrigt kan du läsa om längre ned i Bloggen om du bläddrar en bit. Lycka till och tack på förhand för ditt bidrag.

 • Sony HDR-CX240

  Test

  Inför sommaren är en videokamera en önskan många har och du hittar Sonys smidiga och snygga CX240 hos oss för endast 1990kr! Du kan även läsa testet redan nu på vår sajt. Ha en fin helg och se till att ta fina bilder och bra filmer med dina prylar.

  Du hittar hela testet här: Sony HDR-CX240

  TREVLIG HELG!

 • Canon EF 100/2,8L IS USM Macro 1:1

  Test

  Vi har testat det tidigare men nu har vi fördjupat oss i egenskaperna på Canons fina 100mm macro, ett objektiv som definitivt ska finnas i kameraväskan om man har möjligheten och behovet. Eller i alla fall en önskan.

  Så här skriver Mats: Vädertätad macro L-optik från Canon med bildstabilisering. Avsedd i första hand för yrkesfotografer och entusiaster, men är givetvis ett bra val för hobbyfotografer också. Vi har uppdaterat testet med en mer högupplöst och moderna kamera. Men det kanske mest intressanta är att vi jämfört den med Canon EF 100/2,8 USM Macro, som ligger i en lägre prisklass och saknar stabilisering samt vädertätning.

  Hur står den sig? Läs allt här: Canon EF 100/2,8L IS USM Macro 1:1


 • Leica T - spegelfritt!

  Nyhet

  Leica kommer med det som vi väntat länge på, eller i alla fall hoppats på, en spegelfri systemkamera med autofokus och auran som endast Leica kan erbjuda. Nu är den här och heter Leica T.

  Kamerahuset är i metall, serien får namnet T och den första kameran i serien (kommer fler?) har en CMOS-sensor i APS-C-storlek med 16 Mpixel. Lite överraskande då många trott att denna serie skulle bygga på Micro 4/3 med tanke på samarbetet med Panasonic, men icke! 3,7" touch-display förstärker känslan av att Leica blivit modernt och är med i det race bland spegelfria som existerar idag. Det bekräftas av att den även har WiFi för styrning från en smartphone eller surfplatta.

  Nu vid lansering släpps två objektiv, ett Vario-Elmat-T 15-56 mm f/3,5-5,6 och ett Summicron-T 23 mm f/2 Asph. Under 2014 ska man också släppa två till objektiv, ett 11-23 mm f/3,5-4,5 och ett 55-135 mm f/3,5-4,5. Andra tillbehör är en ny sökare (elektronisk) med inbyggd GPS, adapter för M-objektiv, väskor, kameraremmar och en blixt. Du hittar allt på vår hemsida inom kort att beställa. Kamerans namn är Leica T Typ 701. Den är designad tillsammans med Audi och är tillverkad ur ett enda stycke aluminium. Tydligen har man hittat en egen teknik för att få en känsla som är helt unik Leica och vi väntar med spänning på att lägga vantarna på dessa!

 • På vakt

  Nu har vi laddat med ännu flera åtelkameror i lager då åtgången är rykande och det är riktigt prisvärda produkter! Vi har nu ett flertal modeller att välja på och för snabb leverans. Så vill du få exklusiva bilder som är svåra att ta utan en åtelkamera så kika in via länkarna nedan.

  Massor av häftiga bilder florerar på forum tagna med dessa kameror och det är häftigt att se bilder på många djur i situationer man aldrig får se om man själv befinner sig på plats. Det är en rolig, kreativ och funktionell produkt till en mycket rimlig peng. De är skyddade enligt IP54 vilket gör att de tål det mesta som kan hända ute i naturen och använder Black LED, en nattbelysning som inte syns för djuret i fråga. Vi har även två modeller med MMS-funktion (de två nedersta länkarna, med och utan Black LED) Har du flera frågor så kontakta oss på telefon eller maila.

  Du hittar mera information via dessa länkar:
  Dörr Åtelkamera SnapShot Mini 5.0 IR
  Dörr Åtelkamera SnapShot Mini 5.0 IR (Black LED)
  Dörr Åtelkamera SnapShot Mini 5.0 IR svart
  Dörr Åtelkamera Snap Shot MOBIL 5.1 IR Black LED
  Dörr Åtelkamera SnapShot MOBIL 5.1 IR

  Vi får mycket frågor kring hur och vart man får använda dessa kameror. Tillämpningen av övervakningslagen hanteras av Länsstyrelsen så har du frågor kring detta så vänd dig till den Länsstyrelse som överser det område där du tänkt använda kameran.

 • Dagens bästa!

  Idag kör vi kampanjer på ett flertal stativ och tillbehör till dessa. Kampanjerna gäller endast idag så vänta in med din order! Väntar du på skatteåterbäringen så kan du i kundvagnen välja "Köp nu - betala sista september", en perfekt kampanj i väntan på återbäringen som kommer i sommar.

  Det finns ett flertal produkter som vi säljer till kanonpriser men är det något du saknar så ring oss gärna så kan vi säkert hjälpa dig även med andra produkter i denna kategori idag. Vi säger tack på förhand! Du hittar kampanjerna på vårt startsida under bilden "Stativets Dag".

 • HTC ONE M8

  Test

  HTC var en av pionjärerna bland moderna Smartphones men man har inte fått momentet att hålla i sig lika starkt som Samsung och Apple men det vänder fort och One M8 är en modell som tar HTC framåt. Vi har testat den grundligt.

  Utdrag från testet: Det här är en av de bästa skärmarna som jag haft möjlighet att testa, i alla fall när det kommer till hur snabbt och bra den reagerar när man använder den. Otroligt responsiv när man rör sig i menyer, surfar på nätet eller spelar ett spel och det är för mig svårt att se hur detta ska kunna bli bättre i framtida telefoner. När det gäller skärmen i övrigt så är det en 5"" stor skärm och med en upplösning på 1920 x 1080, alltså det som idag upplevs som standard hos de flesta dyrare telefoner. Vad gäller hur skärmen presterar så lyckas man väldigt bra med att ge den starka, klara och väldigt naturtrogna färger med en bra ljusstyrka och det finns ingenting negativt att säga om den enligt mig.

  Resten av testet finner du här: HTC One M8 Silver

 • G1X Mark II på väg...

  Lägger du en order på den fina nyheten G1X Mark II som idag blev utnämnd med ett TIPA Award 2014, så kan du ha den i dina händer redan nästa vecka. Första leveransen når oss senast på måndag och det betyder att du kan ha din nya kamera redan till veckan...

  Vill du läsa mera så kan du läsa testet som du hittar här. Det finns ett litet antal kameror som inte är bokade ännu så du har möjligheten att vara bland de första att lägga vantarna på dessa. Våren och sommaren närmar sig med stormsteg och vill du byta ut din gamla kompaktkamera, komplettera ditt system eller kanske helt skippa systemkameran så är G1X Mark II ett mycket bra alternativ. Om du har frågor kring detta så ring oss gärna!


 • Canon Trådlös mikrofon WM-V1

  Test

  En mycket bra produkt som de flesta inte lagt märke till är WM-V1, en trådlös mikrofon från Canon till en bra peng. Roger har lagt ner en hel del tid och testat den för att se om det är ett bra alternativ. Och det är det!

  Så här skriver Roger: Med Canons WM-V1 Trådlösa Bluetooth-mikrofon kan du spela in ljud även om motivet är på ett avstånd överstigande det praktiska området för kamerans inbyggda mikrofon. Du kan också blanda ljud från WM-V1 med den inbyggda mikrofonen direkt vid inspelning. Paketet innehåller en trådlös mikrofonsändare och en mottagare som ansluts till kameran via en vanlig 3,5 mm stereo ingång. Levereras också med två hörlurar för kontroll av ljud och som även möjliggör kommunikation mellan sändare och mottagare- WMV1 har alltså tvåvägskommunikation mellan sändaren och mottagaren, vilket gör att man kan kommunicera även bortom hörhåll eller i bullriga omgivningar.

  Resten hittar du här: Canon Trådlös mikrofon WM-V1

  Ett annat tips för dig som använder iPhone är denna: Zoom StereoMik iQ5 svart • TIPA 2014

  Idag kan man läsa om vilka kameror som får utmärkelsen TIPA Award 2014 i de olika kategorierna. Spännande för tillverkare och leverantörer i första hand men även en fingervisning om vilka tillverkare som är på tå just nu. Några utmärkelser överraskar...

  Du kan läsa om alla vinnare på TIPA.COM men vi har gjort en sammanfattning nedan som ger dig en bra överblick. Bästa yrkesobjektiv blir Canon 200-400mm F4L IS USM med extender, inte överraskande, men välförtjänt. Bästa avancerade systemkamera blev samma som vi utnämnde till vinnare i CyberPhoto Awards vid årsskiftet, EOS 70D från Canon, också välförtjänt. Canon radar upp segrar med dessa samt Powershot G1X Mark II.

  Fujifilm plockar hem priser med X-T1 och sin 10-24mm optik. Nikon tar hem priser med D4S, Df och D3300 i respektive klass. Den som är banbrytande är dock AW1 som är den första vädertåliga och vattentåliga spegelfria systemkameran. En riktig "hit" och värd sitt pris. Samsung tar hem TIPA med NX30 som är en fantastisk spegelfri systemkamera som verkligen ska uppmärksammas. Panasonic ror hem förstapriset redan innan leveranserna har börjat med sin GH4 vilket inte alls är överraskande utan det hade snarare varit skandal om den inte hade fått priset som bästa hybrid (foto/video). Det har varit spridda skurar mellan varumärkena i år vilket märks av att även Sony har fått flera Awards (för tex Alpha 7R och AX100).

  Två produkter som vi gillar och vill lyfta fram är Pentax K-3 och Tamron 150-600. Att en Tamron får pris som bästa "Expert DSLR Lens" är viktigt för Tamron som dragits med ett rykte om sämre kvalitet och som ett budgetalternativ. Med 24-70 VC, 90 macro samt nu 150-600mm har man visat att man är på gång på allvar. Sigma laddar på hårt med Sports och Art-serien vilket gör att många nu kikar på dessa och inte bara på "originaltillverkare" av objektiv. Utveckling är roligt och att Tamron 150-600 fick detta pris gillar vi starkt!

 • Olympus SP-100EE Ultra Zoom

  Test

  En spännande produkt på många sätt är denna kamera från Olympus. Vi har testat den utförligt för att se om det är något att ha som alternativ när man ska välja sin nya kamera. Läs gärna testet via länken nedan!

  Vad sägs om ett sikte i form av ett Eagle-eye? Blir du nyfiken? Läs mera här: Olympus SP-100EE Ultra Zoom svart


 • Tävlingen fortsätter!

  Häftiga bilder som rasar in fortsatt i vår tävling och här ser du en bild som vi har fått in av Magnus Grimmer, visst är den häftig? För dig som inte sett vår tävling tidigare så är det Macro som är temat och fina priser från Sony som står på spel!

  Du skickar in ditt bidrag till blogg@cyberphoto.se senaste sista april. Gärna i JPG-format och max 3MB. Vi väntar med spänning på din bild! Har du ingen att tävla med så har du en dryg vecka på dig att ta ditt livs bästa bild inom Macro. Lycka till!

 • Vårens bästa tub

  Nyhet

  Det här är vårens bästa köp om du har funderat på att skaffa dig en tubkikare av klass. Med ED-glass och mycket hög finish och kvalitetskänsla så är det här ett kap. Priset gäller ett begränsat antal så det är inget att vänta på...

  Priset på 6990kr inkluderar ett fint Velbon Sherpa-stativ. Vi har köpt in en post utav dessa fina tuber som vi kan sälja till detta pris och leveranserna börjar vecka 17. När det gäller tubkikare så finns det massor att välja på och just med Focus Elite så är man uppe i klassen som normalt sett kräver att man betalar över tiotusen. Så vi kan bara säga KÖP om det är något för dig, det finns inget mer prisvärt alternativ våren 2014 att välja på...

  Har kan du beställa: Focus Elite Spottingscope 20-60x88 ED

  PS. Missa inte kampanj Köp nu - betala sista september!

 • Fujifilm X-A1

  Test

  Ibland hamnar vissa produkter i skymundan och det kan man verkligen säga om X-A1. Med kampanjer och mycket snack kring X-E1, X-E2, X-Pro 1, X-T1 och tom X-M1 så har X-A1 suttit och tittat på när syskonen fått all uppmärksamhet. Det kanske är slut på det nu...

  Har du funderat på X-A1? Troligen inte. Men läs Mats test för det finns mycket intressanta bitar kring just denna doldis. Så här skriver Mats: Fantastiskt bra bildkvalité, det ser i stort lika bra ut som med Fujifilms mer avancerade modeller. Jag hade inte förväntat mig detta resultat med tanke på att denna modell har en standard variant av sensor. Men detaljåtergivningen och särskilt det låga bruset på höga ISO är imponerande. På de högsta ISO reducerar X-A1 lite mer (i JPEG), vilket gör att bilderna förlorar aningen mer detaljer, men det ser också betydligt renare och snyggare ut vid första anblicken, en ren smaksak vilket man föredrar.

  Vill du läsa resten? Det gör du här: Fujifilm X-A1 svart kamerahus + Fujinon XC 16-50/3,5-5,6 OIS

 • Samsung Galaxy S5

  Test

  En nyhet som många av oss har spanat in är nya Galaxy S5 från Samsung. Ingen revolution men väl en fin evolution av föregångarna. En riktigt fin display och 4K-filmning och dessutom är man och trampar på Sonys revir med en viss vädertätning. Men är den värd pengarna?

  Vi har testat den ordentligt, även kameran, och du kan se i testet vad den går för. Så här skriver Maria: Återigen har Samsung lyckats göra en mobil med en bra kamera. Den är snabb på att fokusera och du kan själv välja vart du vill ha fokus genom att trycka på skärmen. Galaxy S5 håller faktiskt liknande bildkvalité som Note 3 vilket är riktigt kul. Det enda som jag kan se som negativt är att Samsung valt att ha den högsta upplösningen i 16:9 format vilket gör det svårt om man vill använda bilderna i print eller passa ihop dem med bilder från en vanlig kamera som har 4:3 eller 3:2 format.

  Resten hittar du här: Samsung SM-G900 Galaxy S5 Blå

 • Fujifilm presenterar!

  Nyhet

  Nu kommer flera fina tillbehör till Fujifilm! En ny telekonverter till X100 och X100S och ett helt gäng tillbehör till fina Fujifilm X-T1. Du kan läsa om alla nyheter här nedan och beställa dem inom kort.

  Telekonvertern TCL-X100 förlänger X100 och X100S brännvid med 1,4 gånger till 33mm (motsvarande 50mm i 35mm format). Man fäster konverterna på kamerans objektiv och det märks ingen skillnad på känsla eller finish mot originalobjektivet. Närgränsen blir 14cm och om du har nyaste programvaran (X100: Version 2.10, X100S: Version 1.20) så anpassar kameran sig till den nya brännvidden. Du behåller bländare f/2.0. Finns i både svart och silver from maj och priset landar på ca 2599kr.

  Till X-serien kommer även: MHG-XT Large och Small, två nya Handgrepp till X-T1 i två storlekar och GB-001, en rejäl handlovsrem som passar både X-T1, X-E2, X-Pro 1, X-M1, X-A1 och X-S1. Priserna blir 1399kr, 899kr respektive 499kr. En extra stor ögonmussla till X-T1, extra skyddslock till synk-kontakt, tillbehörssko och vertikalgrepp-kontakt samt trådutlösare lanseras också. Allt finns på vår hemsida inom kort. • Sigma 50 f/1.4 DG HSM ART

  Nyhet

  En av de mest efterfrågade produkterna just nu är Sigmas nya 50mm f/1.4 ART och det är troligen med all rätta - det här är ett objektiv som troligen presterar mycket väl och kommer att passa många av oss som handen i handsken. Drömmen är att den är skarp på full öppning och har en gräddig bokeh som ger magiska bilder...

  Vi kommer att testa detta objektiv inom kort och du kan boka ditt exemplar via länkarna nedan. Det är mycket små kvantiteter som kommer att levereras till Sverige under sommaren 2014 så är du intresserad så ställ dig i kö redan nu för att ha en chans att få använda denna produkt i sommar. Så här skriver Markus på produktsidan: Den nya 50/1,4 DG HSM Art är en helt nydesignad optik, som alltså lånat väldigt lite från sin föregångare. Det kan väl sägas vara bra, för trots att tidigare modell var en fin optik var den en bit ifrån proffsklass - framförallt på största bländaröppning. Det ska man nu ha rått bot på och man lovar "oerhört hög skärpa" även när optiken används på full bländaröppning. Ett asfäriskt linselement, tillsammans med tre stycken lågspridningselement (SLD-glas) och Sigmas Super Multi-Layer-antireflexbehandling bidrar till en välkorrigerad optik som även ska kontrollera reflexer och ströljus på ett bra sätt. HSM-motorn ger en tyst och snabb fokusering.

  Canon: Sigma 50/1,4 DG HSM ART för Canon AF
  Nikon: Sigma 50/1,4 DG HSM ART för Nikon AF
  Sony: Sigma 50/1,4 DG HSM ART för Sony Alpha


 • Påsköppet!

  Vi kör öppet hela dagen idag och imorgon, torsdag, 09:30-17:00 (telefon) och 10:00-17:00 (Lagershopen, Umeå). Vi tar lite påskledigt och har stängt fredag 18 april och måndag 21 april och hoppas att du också får lite påskledigt!

  Webbsidan är öppen dygnet runt och vi kommer att uppdatera med påsk-kampanjer under helgen så håll ögonen öppna! Alla ordrar som inkommer under helgen och finns på lager (anges vid varje produkt) skickas på tisdag 22 april. Tack på förhand och ha en GLAD PÅSK!

 • Vi frågar Sony...

  Vi har fått tag i Sebastian Wivallius som svarar och förklarar på våra frågor om deras nya produkter och grundfrågan, VARFÖR ska man välja 4K egentligen. Har du mera frågor så ringer du oss så klart!

  Hej Sebastian! Du kan det här med Sonys produkter och därför har vi lite frågor till dig. Vi börjar med frågan, varför ska man välja en kamera med 4K-filmning redan nu? Att spela in i 4K idag för den som har en Full-HD TV kan ju låta som överkurs. Men faktum är att vi kan nyttja den höga upplösningen och klippa ut en Full-HD video ur 4K formatet och på så sätt klippa bort saker i omgivningen och göra filmen mer intressant med större fokus på det man ämnat att filma. (Detta gör man redan idag på större sport-evenemang i USA för att minska antalet kameror på arenorna). Det som är viktigt att tänka på är att denna upplösning är framtidssäker. TV-apparater blir större och då krävs högre upplösningar för att kunna njuta av sina filmer. 4K är här för att stanna och jag kan garantera att det inte är en fluga.

  En annan feature är formatet XAVC-S som ni trycker hårt på, vad vinner jag på att välja att använda det formatet när jag spelar in? Vårt nya XAVC-S-format tillåter först och främst oss att spela i 4K-upplösning, nåt som AVCHD inte klarar av. Men vi kan även använda detta formatet för att få ännu bättre kvalitet i 1080P (Full-HD) genom att vi tillåts använda en nästan dubbelt så hög ”Bit-rate” med information. Tidigare AVCHD-Format klarade av att leverera 28mbps medan XAVC-S klarar 50mbps. Viktigt att tänka på med XAVC-S formatet är att det kräver ett SDXC kort av Class10 för att fungera.

  AX100 och CX900 har blivit mycket heta kameror snabbt men kan du utförligare berätta vad som gör dessa kameror så bra, helt enkelt, varför ska man välja en sån? Jag tror mycket handlar om att vi nu stoppat in en mycket större sensor än vad som tidigare suttit i kameror av denna prisklass. Med en större sensor kan vi samla in mer ljus för bättre kvalitet inomhus eller på kvällen då ljuset sviker. Men även för få ett kortare skärpedjup i bilden vilket vi tror att kunderna uppskattar. Den nya sensorn är av samma typ som sitter i vår populära RX100 II och är ungefär 4ggr så stor som en vanlig videokamera-sensor i prisklassen. Framför den fina sensorn sitter ett högklassig Carl Zeiss objektiv med deras prisbelönta T* Antireflexbehandling. Detta möjliggör hög skärpa med mindre risk för olika ljusbrytnings-fenomen som annars kan uppstå. Allt detta i en förhållandevis kompakt kamera som du enkelt bär med dig.

  Tack för dina svar! En annan sak innan vi avslutar, nya Alpha 7S, vad kan du berätta om den? Kul att du frågar! A7s kommer bli nåt i hästväg för videointresserade men även för fotografer som är intresserade av att verkligen få bra prestanda i situationer där ljuset är svagt eller näst intill obefintligt. Detta kan vi uppnå tack vare en sensor på 12 megapixel med väldigt stora och ljuskänsliga pixlar. Alpha 7s klarar med en extern inspelningsenhet att spela in i 4K upplösning med utläsning av information från hela den stora fullformatssensorn och ur varje pixel vilket är helt unikt för denna produkt och ger ett otroligt stort dynamiskt omfång. Detaljrikedom och högkvalitativ video även i svåra förhållanden och på höga ISO-tal är också en av fördelarna med Alpha 7s.

  Härligt, tack för dina svar och din tid! Tack själv!

 • Sony HDR-PJ530E

  Test

  Här hittar du en av vårens hetaste videokamera-modeller, Sonys nya PJ530. Vi har redan hunnit testa den så är du sugen på att läsa mera om den här modellen så gör du det via länken nedan. Även om intresset för videokameror är lägre än tidigare så spelas det in mera rörlig film än någonsin och visst är äldre filmer som dokumenterat familjeliv och annat mycket värdefullt.

  En konventionell videokamera är fortfarande det bästa och enklaste sättet att få riktigt bra kvalitet på materialet och därför kan det vara mycket intressant att kika på bland annat denna modell från Sony. Du hittar testet här: Sony HDR-PJ530E

 • Äntligen tillbaka!

  Nyhet

  Nu kan vi erbjuda Quantuum DP igen, alltså de batteridrivna 300 resp 600 Ws blixtarna som sålde slut för över ett halvår sen. Ny, uppdaterad modell med ny design och bättre funktion - till kanonpris! Introduktionskampanj är nu uppe!

  Passa på att skaffa dig blixtar som du kan använda utomhus eller på andra ställen där du inte har tillgång till ström. Batteri och kablage ingår i priset! Du kan läsa mera om blixtarna via länkarna nedan och det finns flera riktigt bra tillbehör i form av softboxar och annat till riktigt bra priser. Ring oss om du har frågor gällande dessa.

  DP-300 (300Ws): Quantuum Studioblixt DP-300 för nät- eller batteridrift
  DP-600 (600Ws): Quantuum Studioblixt DP-600 för nät- eller batteridrift

  Bra tillbehör:
  120cm Octagon Softbox: Klicka här
  40x80cm Softbox: Klicka här
  80cm Octagon Softbox: Klicka här
  120cm Vit paraply: Klicka här • Pentax 645Z (Ricoh)

  Nyhet

  Ricoh lanserar mellanformataren Pentax 645Z idag, en kamera med en 51,4 Mpixel CMOS-sensor, 3,2" display, ISO upp till 204.800, 3 bilder per sekund och Full HD 60i video. Vädertätad med 76 tätningar som omger kameran.

  Det kanske inte låter så imponerande med dessa specifikationer när en systemkamera för några tusenlappar har liknande eller bättre specar, men det handlar om bildkvalité i form av detaljrikedom, dynamiskt omfång och mycket mera som ger fantastiska förutsättningar till den perfekta bilden. Att få en vädertätad mellanformatare som dessutom stöder FluCard för snabb och och smidig överföring till Smartphone, surfplatta eller en dator. En riktigt häftig nyhet även om den riktar in sig på en rätt snäv kundgrupp. Första leverans månadsskiftet maj-juni. Ca.pris blir 94290kr inkl moms.

 • Regnbåge

  Utsikt från mitt kontor just nu...

  Vackraste regnbågen på länge.

  Bilden tagen med iPhone 5S

  /Thomas

 • Fujifilm Fujinon XC 16-50/3,5-5,6 OIS

  Test

  Vi fortsätter att testa Fujifilms objektiv och nu med XC 16-50 så ser vi vad det nya kit-objektivet går för. Fujifilm X-E1 är det många som har köpt på sistone och intresset för en vettig normalzoom är mycket högt. Kanske 16-50 är ditt nästa val?

  Du hittar hela testet här: Fujifilm Fujinon XC 16-50/3,5-5,6 OIS Svart

 • Vårtecken

  Tussilago och snödroppar i all ära, en del av naturens under, men det är väl motorcyklarnas återkomst som är det sanna vårtecknet? I helgen så var det ett event här i Umeå vilket lockade fram många motorcyklister ur gömmorna. Vi var på plats med kameran så klart!

  Ett annat vårtecken är att många börjar att kika på nya prylar till kameran, eller tom en helt ny kamera. Vi har massor av prylar i lager och en av vårens hetaste produkter är utan tvekan Canon EOS 70D. Det är en kamera som är mycket potent när det gäller bild och videokvalité och vårt testar visar hur bra den är. Så här skrev Mats i testet: EOS 70D har kapacitet att ge mycket bra bildkvalité med låga brusnivåer upp till ISO 3200. Om du tänkt använda den i första hand som videokamera och med autofokus, så fokuserar kitobjektiven med STM-AF motor bättre och smidigare än de som har USM-motor.

  Om du själv kör motorcykel och vill ha med dig en bra och smidig kamera så är Panasonic DMC-GM1 en kamera som vi vill framhålla som ett fantastiskt bra köp. Liten, smidig och kompakt samtidigt som den tar fantastiska bilder. Så här skrevs det i testet: GM1 är nästan overkligt liten, och man blir lätt förvånad över hur bra den presterar och allt den kan. Är du ute efter en liten kamera? Ja, då är Panasonic DMC-GM1 ett mycket bra köp och det är extremt få kameror i liknande storlek som kan konkurrera när det gäller både funktioner och bildkvalité.

  EOS 70D: Canon EOS 70D hus
  Panasonic DMC-GM1: Panasonic Lumix DMC-GM1 silver + 12-32/3,5-5,6 Lumix G Vario
  Sony Alpha 6000: Sony A6000 svart + E PZ 16-50/3,5-5,6 OSS

 • Schampo

  Som en schampo-reklam...

  Jag har sett denna häst varje dag till och från jobbet och alltid tyckt att den har så fin man. Nu såg jag att de hade klippt manen på ena sidan... så trots urusla bakgrunder och en usel plats att fotografera på så var jag tvungen att fånga något i alla fall... med kameran i sekvensläge så lyckades jag fånga den vackra manen... inte världens bästa bild, men en väldigt vacker häst...

  /Thomas

 • Kottis

  En objuden men välkommen gäst i nattmörkret...

  Igelkottar är så söta...

  Bilden är tagen med Pansonic GX7 + Leica Macro-Elmarit 45/2,8. Vinjettering tillagd.

  /Thomas

 • Samsung NX S 16-50/2-2,8 ED OIS

  Test

  Samsung fortsätter att lansera nya produkter inom foto och det är med mycket kreativitet och kvalitetskänsla man försöker att nå framgång. Att Samsung kan det här med försäljning och produkter är ingen nyhet...men att 16-50 skulle vara så här bra är en överraskning ändå.

  Så här skriver Mats: En unikt ljusstark normalzoom från Samsung med ljusstyrka f/2 - f/2,8 och inbyggd bildstabilisering (OIS). Detta är Samsungs första objektiv i deras nya Premium S-serie som ska ge mer professionell bildkvalité med skarpa linser och hög ljusstyrka, samt vädertåligare konstruktion. Optiken känns oerhört gediget byggd. Fokusringen går med näst intill perfekt motstånd, ungefär som känslan av att skära i smör. Zoomen växer ca 2,5 cm på längden mellan 16mm till 50mm brännvidd och zoomringen har också det rätta motståndet. Den är även vädertätad med bl.a. gummipackning runt bajonetten, men i skrivande stund har Samsung inget vädertätat kamerahus, så vi kan bara hoppas att de är på gång med en vädertätad proffsmodell inom en snar framtid. Detta är ingen liten optik, och monterad på en relativt liten kamera som NX300 så känns den ganska tung och otymplig. Men ljusstarka och högpresterande objektiv är av naturliga skäl sällan små och lätta. Autofokuserar snabbt och tyst tack vare nyutvecklad UPSM AF-motor.

  Resten hittar du här: Samsung NX S 16-50/2-2,8 ED OIS


 • Comeback!

  Nu har vi ett begränsat antal Nikon D600 på lager som vi säljer för 13990kr inkl batterigrepp (Nikon MB-D14)! Du kan använda kampanjen Köp nu - betala i höst! som är helt utan ränta och aviavgift och du behöver inte betala förrän sista september 2014.

  D600 är en fantastisk fullformatare och den presterar mycket väl, är bildmässigt som efterföljaren D610 med några små modifikationer. Så därför är det kul att den gör en tillfällig comeback i begränsad upplaga och dessutom till ett mycket trevlig pris. Se till att inte missa detta tillfälle om du är sugen på en Nikon fullformatskamera. Till kampanjen (Köp nu - betala i höst!) tillkommer endast 295kr en gång i uppläggningsavgift. Inget annat.

  Här kan du beställa din kamera: Nikon D600 kamerahus + batterigrepp MB-D14

 • Canon EOS 1200D

  Test

  En av tidernas mest sålda kameraserier (1000D, 1100D och nu 1200D) är nu testad i sin nyaste variant. Vi har tidigare skrivit om användningen av just 1200D med appen EOS Companion och det är bara att ännu en gång bekräfta hur smidig och bra denna extra funktion är.

  Du hittar hela testet här: Canon EOS 1200D hus

 • Nikon lanserar!

  Nyhet

  Idag lanserar Nikon tre nya produkter - Nikon 1 J4, Nikon S810c och ett nytt objektiv till DX, 18-300mm VR. Det gömmer sig en hel del nyheter och intressanta detaljer bland dessa nyheter...

  Nikon 1 J4 har en 18 Mpixel CMOS-sensor, troligen samma som i nya V3, som innehåller ett avancerat och modernt AF-system (autofokus). 171 kontrastdetekterande och 105 fasdetekterande fokuspunkter som täcker nästan 100% av sensorns yta vilket ger 20 bilder per sekund med följande autofokus. ISO-spannet är nu 160-12800. Touch-display, Full HD 60p-filmning och upp till 720 120 bilder per sekund. Kommer i vit, silver, svart och orange metallic. Den här är mycket spännande då autofokus-systemet redan bevisat sig fungera mycket bra (V3) och att nu få den i ett smidigare och trevligare format som J4 verkar vara, gör den högst intressant för många. Pris från 4790kr, leveransstart juni.

  Mera information här: Nikon J4 orange + NIKKOR 10-30mm f/3,5-5,6 VR orange

  S810c är en efterföljare till S800c som visade att man kan bygga kameror med Android men försäljningen uteblev till stor del. S810c har självklart inbyggd WiFi och det finns en app som man använder till sin smartphone eller surfplatta för att enkelt överföra bilder. Men eftersom kameran har Android (4.2.2) inbyggt så kan man arbeta med bilderna direkt via ett trådlöst nätverk. Inbyggd GPS, Full HD i 30p och en 3,7" touch-display. Kommer i svart och vitt. Pris ca 3190kr och leveransstart 14 april.

  Mera information här: Nikon Coolpix S810c Svart

  18-300mm VR för DX är lätt variant viktmässigt och är utrustad med det vi är vana vid att Nikon har, bra bildstabilisering och bra glas. Fokus på detta objektiv har varit att få det lätt och kompakt. Pris ca 7390kr och leveransstart 24 april.

  Mera information här: Nikon AF-S DX 18-300/3,5-6,3G ED VR

 • Vivitar

  Mikael har skickat in den här underbara bilden till vår tävling med temat Macro där du kan vinna fina priser från Sony. Dessutom är denna bild tagen med en Sony, närmare sagt en Alpha 7 och ett Vivitar 55 f/2.8 Macro (med Canon FD-adapter).

  En härlig bild som påminner om årstiden och visst är en vacker och mjuk bokeh något som verkligen förhöjer en bild. Kul att se en bild tagen med detta objektiv och med en så ny kamera som Alpha 7 är, en en drömkamera för många av oss, eller hur?

  Läs mera om Alpha 7 här: Sony Alpha 7 kamerahus

 • Sony AX100 & CX900

  Test

  4K är inte längre en futuristisk funktion utan något du och jag kan skaffa oss genom att köpa en actionkamera från GoPro, Panasonic eller en videokamera / systemkamera från Panasonic eller Sony. Vi har testat 4K-kameran AX100 samt lillebror CX900 redan nu! Mycket intressant test som du finner via länken nedan.

  Så här skriver Roger i testet: AX100 ger en fantastisk hög bildkvalité med bra optisk skärpa och bra vitbalans med mättade färger i det nya bättre formatet XAVC S, men även i vanligt AVCHD-format 1080/50p ser resultatet mycket bra ut i de allra flesta fall. Vid sämre ljusförhållanden är den bland det allra bästa vi testat i den här prisklassen och något uppåt. Vitbalansen fungerar också bättre än man kan vänta sig vid blandljus (dvs dagsljus och lampljus).
  Som tårta på moset finns även Nightshot-funktionen med IR-belysning, som gör att man kan filma i totalt mörker och den har relativt lång räckvidd jämfört med andra kameror som har denna funktion.

  Resten hittar du här: Sony FDR-AX100
  CX900 hittar du här: Sony HDR-CX900E

 • 1000

  En bild säger mer än tusen ord...

  Jag har varit på kattutställning för första gången i mitt liv. Jag skulle kunna skriva mycket om mina intryck, positiva som negativa... men jag summerar allt i en bild istället...

  Bilden är tagen med Leica Nocticron 42,5/1,2 på bländare 1,2.

  /Thomas

 • Fujifilm FinePix S1

  Test

  Superzoomare med stort omfång är högst intressanta och Fujifilm som har levererat fantastiska kameror sista åren har kommit med S1, en 1200mm superzoomare med riktigt bra känsla. Men levererar den bilder som vi hoppats på?

  Läs hela testet redan nu: Fujifilm FinePix S1

 • Canon EF-S 10-22/3,5-4,5 USM

  Test

  Ett objektiv som lockar många att kika och läsa och nu kan du även ta del av ett test av detta objektiv. Läs Mats genomgång av detta objektiv och se om det passar dig och ditt fotograferande. Du hittar det via länken nedan.

  Här hittar du hela: Canon EF-S 10-22/3,5-4,5 USM


 • X-T1 i vardagen!

  Många har valt att köpa en Fujifilm X-T1 i år och vi kan bara hålla med om att det är ett mycket bra köp! Du har säkert läst testet (länk finns nedan) och Mats som huvudsakligen gör testerna hos oss använder själv denna kamera till stor del.

  Så vid senaste fjällturen till Hemavan så var just X-T1 med i väskan och detta är en av bilderna som togs under den helgen. Bilden är tagen tillsammans med zoomen XF 55-200 på bländare f/9, 1/550 sek, +2/3 exp.komp och kameran i sekvenstagning (8 bilder per sekund) samt C-fokus. Det som överraskade var att majoriteten av bilderna blev skarpa, nästan alla faktiskt, från en kamera som inte lyfts fram pga snabb och effektiv autofokus, men nu vet vi att den även klarar det galant. Fujifilm har haft modeller i X-serien där autofokusen varit en svaghet men det är inget som lever kvar i X-T1.

  Läs gärna mera här: Fujifilm X-T1 kamerahus

 • iCat

  Vardagsbilder är troligen de bilder som kommer att ha högst värde för dig om några år...

  De flesta fotograferar mest på resor, och det är både förståeligt och bra, men glöm inte bort att fotografera i vardagen. Jag uppskattar själv bilder från när jag var liten där jag t ex bygger Lego. Dels kommer jag ihåg mycket runtomkring, som hur mitt rum såg ut på den tiden, men jag ser också sådant som jag byggt i Lego, och det väcker ännu fler minnen. Faktiskt betydligt fler minnen än om jag skulle stått bredvid Eiffeltornet.

  Detta är en vardagsbild. Katten ligger i soffan och kollar på sina favoritfilmer om fåglar på Youtube. Hon kan ligga så länge.

  Bilden tagen med Leica Nocticron 42,5/1,2 på bländare 1,2. Vinjettering tillagd.

  /Thomas

 • Sony Alpha 7S

  Nyhet

  Sony fortsätter sin Alpha-serie med nya A7S som är en version avsedd i huvudsak för filmning. 12 Mpixel och fullformat samt möjligheten till 4K-filmning (8-bit 4:2:2) genom HDMI upp till 30p. Den erbjuder även XAVC S som ger bitrates upp till 50 Mbps.

  Det som slår en är att det är en ny produkt som tar upp kampen med Panasonics DMC-GH4 som skapat stort intresse men med en riktigt stor sensor och ett ISO-spann på 200-102.400 (med möjlighet till 409.600) i filmning och 100-102.400 i fotografering. Man utvecklar också ett 28-135mm F4-objektiv avsett för filmning meddelar man hos Sony. Priserna är inte satta ännu men du kan inom kort ställa dig på kö hos oss på dessa produkter (utan köpkrav) för att få en bra leveranstid.

  Boka här: Sony Alpha 7s kamerahus

 • Telemark

  Ännu är inte skidsäsongen över i fjällvärlden så det finns en chans att fotografera i den miljön. Elias Kunosson (Elias KPhoto) skickar den här bilden från ett Telemarks-event i Storulvån och visst ser det härligt ut trots att våren knackar på dörren...

  Bilden är tagen med en EOS 5D Mark III, EF 70-200 F2.8L IS USM på ISO 400, 1/1250sek och f/5.6.

 • Fujifilm XF 10-24 F4 R OIS

  Test

  Äntligen! Efter mycket om och men är 10-24:an testad och om du är en Fujifilm-användare så rekommenderar vi att du läser testet. Noga! Det här är ett riktigt bra objektiv som levererar!

  Så här skriver Mats: Fuji fortsätter som planerat att utöka sin XF-serie med ytterligare objektiv. Lika spännande är det varje gång det kommer en ny modell. XF-objektiven har nämligen generellt hållit en mycket hög klass med optiska prestanda som utmanar de allra bästa. Denna gång handlar det om den första riktiga vidvinkelzoomen i XF-sortimentet. XF 10-24 är en påkostad vidvinkelzoom med en fast ljusstyrka på f/4 genom hela zoomområdet. Detta ger en optik som både är tacksam att jobba med i lite sämre ljus och dessutom medger bra kontroll av skärpedjupet. Självklara användningsområden för 10-24-optiken är bland annat interiörbilder där man vill få med mycket av en interiör trots dålig med utrymme, samt förstås arkitektur- och landskapsfotografering.

  Resten hittar du här: Fujifilm Fujinon XF 10-24/4 R OIS

 • JVC Videokameror

  Nyhet

  Hur intressant är nya videokameror i prisläget 2000-3000kr? För många är det intressant och JVC har faktiskt lyckats göra det ännu mera intressant. Hur då? Jo, de har två nya koncept som förändrar förutsättningarna - Quad Proof och extremt bra batteritid.

  Batteritiden har varit ett problem på konventionella videokameror och ofta får man bara ut 40-60 minuter inspelningstid per laddning vilket gjort att man måste ha med laddare när man är ute och reser. JVC har nu ett inbyggt batteri som ger 4,5 timme batteritid per laddning. Kameran tål fukt, damm, stötar, låga temperaturer men även vatten på ett sätt som gör den helt unik. Det här är features som gör dessa väldigt intressanta. Mera information om dessa kommer under dagen!

 • LG G FLEX

  Test

  Böjda eller välvda telefoner har det talats mycket om senaste åren men de har lyst med sin frånvaro. Tills nu. LG lanserar G Flex som är en böjd telefon som ger en speciell känsla för användaren. Men är det något att ha? Svaret finner du nedan.

  Så här står det i testet: Det finns ett par saker som gör att G Flex sticker ut från mängden när man pratar om dess design och uppbyggnad. Det första är så klart att telefonen är böjd vilket kanske inte är en så stor grej i sig, men eftersom att telefonen är stor så blir den ganska klumpig. Den böjda designen gör däremot att den ligger/passar bättre in i fickan och den upplevs inte lika stor som en vanlig platt telefon gör.

  Resten hittar du här: LG G Flex Titan Silver

 • Nu är AX100 här!

  Sonys 4K-videokamera som rönt stort intresse är nu här! Vi har fått tag i ett exemplar för test och sätter igång direkt med testerna på den men även på CX900, alltså lillebror. Med stor sensor så är intresset ännu större...

  Stor bildsensor (1"), nya formatet XAVC-S och möjligheten till 4K gör det här ytterst intressant. Vi kommer nu att börja testa dessa nyheter som börjar att levereras ut till kund i slutet av april. I korthet har kameran följande funktioner och specifikationer:

  Inspelning i 4K/30p video för extremt bra HD-kvalitet
  1 tums Exmor R® CMOS sensor
  14MP video and 20MP stillbilder
  XAVC-S, AVCHD and MP4 codecs
  Carl Zeiss® Vario-Sonnar T* optik med 12x optisk zoom
  BIONZ® X Processor som klarar inspelning med 120 fps
  Optical SteadyShotTM stabilisering med aktivt läge
  Högkonstrast 0.39 tums OLED EVF-sökare
  3.5 tums XtraFineTM LCD-display (921K-upplösning)
  Smartphone kompatibel via Wi-Fi®/NFCUpplev världen i 4K

  Läs mera här: Sony FDR-AX100


 • Var med och tävla!

  Skicka in ditt bidrag du också - tävlingen fortlöper och det kommer in härliga bidrag. Se till att du tar en så bra bild att du vinner en ny kamera till sommaren - och det är inte vilka kameror som helst utan Sonys riktigt finamodeller A6000 och RX100...

  Lycka till!

 • Canon Powershot G1X Mark II

  Test

  Nu är testet klart på denna nyhet - Canons stolthet bland kompaktkameror som är en rejäl pjäs! Alla som uppskattar manuella inställningar och reglage kommer att gilla första känslan, det är precis som en kvalitetsprodukt ska kännas i handen. Nu återstår att se om den presterar också...

  Vi ska inte hålla dig på halster, klicka här för hela testet: Canon PowerShot G1 X Mark II