Leica T - spegelfritt!

Nyhet

Leica kommer med det som vi väntat länge på, eller i alla fall hoppats på, en spegelfri systemkamera med autofokus och auran som endast Leica kan erbjuda. Nu är den här och heter Leica T.

Kamerahuset är i metall, serien får namnet T och den första kameran i serien (kommer fler?) har en CMOS-sensor i APS-C-storlek med 16 Mpixel. Lite överraskande då många trott att denna serie skulle bygga på Micro 4/3 med tanke på samarbetet med Panasonic, men icke! 3,7" touch-display förstärker känslan av att Leica blivit modernt och är med i det race bland spegelfria som existerar idag. Det bekräftas av att den även har WiFi för styrning från en smartphone eller surfplatta.

Nu vid lansering släpps två objektiv, ett Vario-Elmat-T 15-56 mm f/3,5-5,6 och ett Summicron-T 23 mm f/2 Asph. Under 2014 ska man också släppa två till objektiv, ett 11-23 mm f/3,5-4,5 och ett 55-135 mm f/3,5-4,5. Andra tillbehör är en ny sökare (elektronisk) med inbyggd GPS, adapter för M-objektiv, väskor, kameraremmar och en blixt. Du hittar allt på vår hemsida inom kort att beställa. Kamerans namn är Leica T Typ 701. Den är designad tillsammans med Audi och är tillverkad ur ett enda stycke aluminium. Tydligen har man hittat en egen teknik för att få en känsla som är helt unik Leica och vi väntar med spänning på att lägga vantarna på dessa!