• Hockey-VM

  Är du en av dem som väntar på VM? Många härliga och spännande matcher väntar och det dessutom till stor del på hemmaplan - snart är det dags! Dessutom är vi på CyberPhoto delaktiga mer än någonsin...

  Snart börjar VM i ishockey vilket är en höjdpunkt för många i Sverige. CyberPhoto är med i år genom att vår ekonomichef Stefan är matchspeaker i år! Börjar du bli nervös, Stefan? Jag har nog mest resfeber just nu. Nervositeten kommer när man väl är på plats. Lite fjärilar i magen ska man nog ha tycker jag, för då är man på tårna och presterar sitt bästa.

  Många känner nog redan igen dig från Björklövens matcher. Hur kom det sig att du blev speaker från början, och hur ledde det till förfrågan om att jobba på ett VM? Björklöven är en anrik klubb och förmodligen Umeås starkaste varumärke ute i landet. För cirka 5 år sedan frågade Lövens speaker Torbjörn mig om jag ville dela på uppdraget med honom. Han har suttit som speaker i 42 år så för mig var det en stor ära att få frågan. Inför VM i år anmälde jag mitt intresse till IIHF som sedan under mycket hysch-hysch besökte Umeå och lyssnade på mig under en match. Och det verkar ha gått bra.

  Nu när du kommer närmare spelet än de flesta andra, vilken eller vilka kameror kommer du att ta med dig? Någon drömbild som du vill få med dig från VM kanske? Fotograferande finns det tyvärr inte tid för nere i båset och det finns så många andra hos oss på CyberPhoto som kan rekommendera kameror bättre än mig. Men jag skulle nog sikta på en smidig, ljusstark och snabb kamera för att få skarpaste möjliga bilder.

  Tack för att du tog dig tiden, vi önskar dig ett stor lycka till!
  Tack så mycket.

  Dessutom vill vi på CyberPhoto önska alla våra Blogg-läsare en trevlig Valborg! Ta mycket bilder!

 • Utskriftsdags?

  Vi erbjuder just nu bra kampanjer och priser på de flesta skrivare och vi hoppas verkligen att du har lagt märke till detta. Du har tex R3000 från Epson för 5990kr och vi kan även erbuda Canons PRO-serie med en trevlig kampanj.

  Att skriva ut dina alster är en del av fotograferandet och kanske den bit man oftast glömmer bort i den digitala era som vi befinner oss i. Ett exempel är när man vill ge bort en gåva till någon vän eller släkting, då är en inramad bild som du tagit själv något som är både roligt att ge men (oftast) roligt att även få. Man kan lätt göra ett personligt val av motiv och storlek som passar det hem där den ska hänga. Och att ha kontroll över denna del av bildhanteringen är riktigt roligt och ersätter till stor del de där timmarna i mörkrummet...

  Har du mera frågor så får du gärna höra av dig till oss. Finbar är ansvarig för denna kategori och är både kunnig och villig att hjälpa till när du står i valet och kvalet för att köpa dig en ny skrivare. Kolla gärna in skrivarna vi länkar till här nedan, det är några av de vi verkligen kan rekommendera!

  Epson Stylus Photo R3000
  Canon Pixma PRO-1
  Canon Pixma iX6550

  Kolla in utförsäljningen av Pixma PRO 9500 Mark II: Klicka här

 • Återkomsten!

  Vi har fått tag i ett begränsat antal svarta Fujifilm X100, alltså Black Limited Edition som levereras i en exklusiv box med originalväska, filterhållare, UV-filter och motljusskydd. Dessutom säljer vi dessa för endast 6990kr vilket är ett mycket bra pris för den här kameran!

  Boka ditt exemplar nu! Tänk på att du kan välja Köp nu - betala sista juli eller delbetalning upp till 40 månader vid ditt köp. Du väljer i kundvagnen. Vänta inte...

  Fujifilm Finepix X100 Black Edition - Beställ här!

 • Exklusivt test!

  Nikon har verkligen lagt manken till när man tagit fram nya 800mm med telekonverter (x1,25) och satt ribban högt när det gäller optiska egenskaper. Vi har fått möjligheten att testa denna rejäla pjäs och det är inget man vill missa.

  Thomas har tagit på sig att testa och vi väntar nu med spänning på resultatet! Vi kan skvallra redan nu om att handhållet, inomhus, med telekonverter och 1/30 sek med en D4 ger fantastiska resultat. Nu ska vi ut och testa den på riktigt. Förutom det har du massor av andra nya tester att läsa om du inte har hunnit med det på ett tag.


 • Nyhet! Panasonic G6 & LF1

  Panasonic lanserar idag en G6 men även en ny kompaktkamera, nämligen LF1. Den är högst intressant då marknaden för små och väl presterande kompaktkameror är hetare än någonsin! LF1 har en del grejer i bagaget som andra saknar och som gör att habegäret växer när du läser vidare...

  Tekniken bakom härstammar till viss del från fina LX7 men här har man monterat ett objektiv som ger riktigt bra förutsättningar. Ett Leica DC Vario-Summicron F2.0 med ett omfång motsvarande hela 28-200mm (35mm). Det gör att kameran blir betydligt mera användbar än de flesta i klassen. Dessutom en sökare som är högupplöst och en ny, bättre display än tidigare. Formatet är mycket smidigt, vi har redan testat den här kameran för några veckor sedan och formatet är precis som man vill ha det. Funkar i fickan vilket är supervasst med tanke på specifikationerna. LF1 har även WiFi med NFC för enkel ihopkoppling med olika andra enheter.

  G6 ärver teknik från filmens mästare GH2 och det märks. Bildkvaliten blir bättre, filmfunktionen bättre, WiFi med NFC här också samt en vridbar skärm, mikrofon-ingång och manuell kontroll över filmningen. Det här är som att köpa en modernare GH2 fast till mycket, mycket bättre pris. G6 kan bli filmarens bästa vän, även när det kommer till att vara vän med plånboken.

  Läs mera och beställ ditt exemplar här:

  Panasonic Lumix DMC-LF1 svart
  Panasonic Lumix DMC-LF1 vit
  Panasonic Lumix DMC-G6 kamerahus

  Även ett nytt 14-140mm objektiv lanseras som är uppdaterad optiskt men i formatet och i snabbhet.

 • Vecka 17

  Oftast när jag får frågan vilken vecka det är så har jag inte koll på det, därför finns tex sajten vecka.nu som enkelt berättar vilken vecka det är. Denna vecka är det full verksamhet som vanligt med tester på bla Samsung NX300 och flera objektiv till den. Dessutom startat Canon vårens Cashback!

  Kampanjen från Canon innebär att du kan köpa en utvald produkt och få pengar tillbaka. Väljer man en 70-200 F2.8L IS USM II eller 24-70 F2.8L II USM så får man hela 2500kr tillbaka! Kampanjen gäller ett flertal produkter varav du hittar några bland länkarna här nedan. När det gäller tester så får du gärna komma med önskemål om vad vi ska testa. Vi prioriterar kanske inte samma produkt som du och därför är din röst viktig. Maila oss gärna då på blogg@cyberphoto.se så ska vi göra vårt bästa!

  Canon EF 70-200/2,8L IS II USM
  Canon EF 24-70/2,8 L II USM
  Canon EOS 7D hus
  Canon EOS 700D hus

 • Tillfälle!

  Besök gärna vår Lagershop just nu då vi har massor av väskor från National Geographic, Kata, Manfrotto osv till riktiga kanonpriser! Det är demoexemplar där de flesta är i 100% nyskick och priserna är riktigt vassa!

  På vår Facebook-sida erbjuder vi en hel del väskor varje vecka till kanonpriser så gå gärna med där! Ett par väskor kan du göra ett klipp på - först till kvarn! Vi har en National Geographic A2550 för endast 700kr inkl moms och en Kata FlyBy 76 med trolley för 1500kr inkl moms. Vill du köpa en av dem? Maila oss på blogg@cyberphoto.se för att handla...vi bjuder även på frakten. Maila vilken du vill ha och ditt namn, adress och mobiltelefonnr (eller kundnr) på mailadressen ovan.

  Först till kvarn...

 • Nyhetsuppdatering

  Nu har vi Canon EOS 700D i lager och dessutom får du nu i helgen ett kolfiberstativ på köpet till ditt köp! 700D för stafettpinnen vidare inom EOS med stolthet och snart är även lillebror 100D på plats. Och Sigma lanserar något häftigt...

  Man kommer med ett 18-35mm F1.8 (helt sant!) till APS-C-kameror! Att ha så bra ljusstyrka på en zoom är inget man är bortskämd med. Omfånget motsvarar ca 28-50mm men vad sägs om vikten som är hela 810gram! För en zoom med detta omfång är det rätt mycket vikt men det säger något om seriositeten också, för du vet liksom jag, att bra gluggar väger.

  Nu är vi superspända på att se testresultat och pris på detta objektiv...

  700D hittar du här:

  Canon EOS 700D hus
  Canon EOS 700D hus + EF-S 18-135/3,5-5,6 IS STM + EF 40mm f/2.8 STM
  Canon EOS 700D hus + EF-S 18-55/3,5-5,6 IS STM

 • Workshop i Umeå!

  Vi har några platser kvar på vår Workshop som vi håller 25 respektive 26 april. Första dagen är för dig som har en D800 eller D800E och den andra dagen för dig som har en Nikon D4. Vi bjuder på kostnaden för workshopen samt på fika, mat och produkterbjudanden...

  Workshopen arrangeras tillsammans med Nikon som är på plats med både utrustning och personal samt Epson som är på besök och pratar utskrifter. Vi har valt att ha detta som ett event som är kostnadsfritt för dig som medverkande och vi har laddat upp med fika, lunch och snacks under dagen. Börjar kl 09:00 och vi räknar med att hålla på till kl 16:00.

  Det är först till kvarn som gäller och du som har D800 / E eller D4 har prioritet in på denna workshop. Anmälan gör du via mail till pro@cyberphoto.se så fort som möjligt. Platsen är våra lokaler i Umeå, Gräddvägen 5.

  Hjärtligt välkomna!

 • Lillen är här!

  Idag har vi haft EOS 700D och 100D på besök och även storebror inom video, XA25. 100D är kallad lillen hos oss då den verkligen spelar på att vara liten och med spegel, alltså en konventionell systemkamera.

  Den som imponerar mest är XA25 som är en suverän videokamera för dig som har behov och önskemål utöver det vanliga. Det kommer att bli en storsäljare är vi helt säkra på och vi ska testa den så fort vi kan. 100D imponerar med sitt kompakta format. Att komma åt all optik som Canon har i sitt sortiment gör den otroligt intressant och en verklig konkurrent till de spegelfria även om objektiven blir större än till motsvarande spegelfri systemkamera.

  700D bär vidare stafettpinnen i EOS-serien och det finns egentligen inget att klaga på. Bra ergonomi, här har Canon hittat rätt med den senaste generationen kameror tycker vi, och funktioner som gör att man har kanske den bästa kameran i segmentet just nu. Canon vet vad man gör även om lite överraskningar med nya features vore roligt vilket EOS 100D till viss del ståtar med, alltså storleken.

 • Wien

  Panasonic har fått för vana senaste åren att lansera sina nya produkter i Europas huvudstäder.

  I år föll valet på Wien. En vacker stad och vi hade grymt tur med vädret. Det skulle regna den korta tid vi hade möjlighet att fotografera i staden men som tur var så tittade solen fram. Panasonic har väldigt välordnade resor och har strikt med tid för fotografering. Tyvärr så får man aldrig tillräcklig med tid vid ett motiv utan guiden är alltid ett par kvarter före. Känns som man riskerar skakningsoskärpa på alla bilder då det känns som om man springer och fotograferar. Det finns noll och ingen tid att komponera och exponera utan allt måste reflexmässigt gå från ryggraden.

  Bilden du ser är två bilder som jag la bredvid varandra då jag tänkte ha flera bilder sida vid sida men dessa passade så bra ihop så de ser ut som en och samma bild. Då fick det bli så.

  Klicka här för att se bilderna >>

  /Thomas

 • Har du företag?

  Just nu erbjuder vi dig som är företagare att köpa en skrivare från Canon och du får en surfplatta från Asus på köpet! Erbjudandet gäller utvalda laser-skrivare från Canon som du hittar via länken nedan. Mycket begränsat antal!

  En skrivare behöver man som företagare och vad sägs om att köpa en Canon laserskrivare till kontoret och samtidigt få en bra surfplatta på köpet? Det här erbjudandet är så bra att man måste skynda sig - för det är ett begränsat antal skrivare som vi säljer med plattan på köpet. Skrivarna det gäller är LBP 7210CDn som betyder att det är en färglaser (C), att den har dubbelsidig utskrift eller duplex (d) och nätverksport (n) och LBP 6310dn som då har dublex och nätverk. Priserna börjar på 1495kr inkl moms (ja, det är sant!) och kampanjen gäller även multimaskinen MF 4890dw som har duplex men även trådlöst nätverk (w).

  Du hittar alla skrivarna här:

  Canon i-Sensys MF4890dw
  Canon i-SENSYS LBP6310dn
  Canon i-SENSYS LBP7210Cdn

 • Nyhet! Nikon firmware

  Du kanske redan vet om det men det är dags att uppdatera din Nikon D800, D800E, D4, D3, D3s, D3x, D600, D7000 eller D3200 nu! Nikon har lanserat ny firmware som du hittar via www.nikon.se.

  Vad är då åtgärdat? Det är stöd för nya objektiv men även små justeringar för fel som uppkommit vid vissa tillfällen. En något rolig formulering finner vi på uppdateringen till Nikon D4, att bilderna efter en uppdatering blir skarpare och upplevs mer tredimensionella. Ingen förklaring ges men det låter ju bra i alla fall! Du som uppdaterat får gärna kommentera dina erfarenheter.

 • Litet tips...

  Du får gärna följa oss på Instagram - då kan du följa oss i vårt arbete och just nu ramlar det ut bilder från Wien där vi har utsända för att kolla på Panasonics nyheter! Kommentera och gillar gärna bilder som du tycker om.

  Du hittar oss som cyberphoto_se på Instagram och du vet säkert redan att vi finns på Facebook också. Bilderna här ovan är några exempel på bilder som kommit senaste dygnet...

 • Dörr i kolfiber

  Stativ är hett så hör inför våren och vad är då bättre än att köpa ett nytt i kolfiber? Vi har Dörr Airpod på kampanj just nu så missa inte chansen att fylla upp med ny utrustning inför våren. Dessutom kan du handla nu och betala i Juni!

  Du hittar bra stativ till bra priser här:

  Dörr Stativ Airpod 150 kolfiber tredelat, inkl väska
  Dörr Stativ Airpod 160 kolfiber tredelat, inkl väska
  Triopo GT-3230X8C kolfiberstativ + B-2 kulled

 • NX300 på plats!

  Nu har vi NX300 från Samsung i lager - den nya spegelfria systemkameran från Samsung som rönt stort intresse. Och inte nog med att det är en mycket snabb kamera, man har också satsat på en mycket snabb förgrundsfigur som promotar kameran. Usain Bolt.

  Vi har redan hunnit snabbtesta kameran, och visst, den är grymt snabb i autofokusen och den verkar sätta den bra dessutom. Mer om det kan du läsa en bit ned i Bloggen. Att använda sig av superstjärnor som Bolt är starkt och du kommer nog inte att missa all marknadsföring som kommer under våren för den här kameran. Vill du läsa mera eller beställa ett eget exemplar så kan du göra det här.

 • Nyhet! Panasonic GF6

  Panasonic kommer med en storebror till GF5 (som vi har riktigt bra pris på just nu!) i form av GF6. Från 12 Mpixel till 16 och från ISO 12800 till riktigt bra brushantering och upp till ISO 25600 är några av skillnaderna.

  Formatet på GF6 är fortsatt kompakt och gjort för att vara enkelt för alla att använda. Möjligheten att dela bilder är bättre och inte bara i form av WiFi som man nästan förväntar sig av en kamera idag, utan även NFC för enkel kommunikation med mobila enheter som smartphones. Då blir ju frågan, vad är NFC? Det är en förkortning av Near Field Communication och är en standard för överföring utan fysisk kontakt men inom en kort radio (0-20cm). Med det lilla området så blir det en säker överföring vilket ger säkrare betalningar i tex butiker och bussar. Största fördelen är att det blir enklare att koppla ihop olika enheter eftersom de känner av varandra via NFC snabbt och säkert.

  Mera information kommer på vår hemsida inom kort.

 • D800 in action!

  Den här helhäftiga bilden skickade Dejan Sokolovski till oss idag. Bilen är riktigt häftig, bilden är ännu häftigare och dessutom är bilden tagen med en D800 och vad ska man säga om den...häftig?

  Vi får ofta frågan, D800 eller D800E? 5D Mark III eller D800? Det är svårt att svara på rakt upp och ner när alla dessa kameror levererar så bra bildmaterial i dagsläget. Visst är de där 36 Mpixlarna något som man suktar efter och i bästa fall med det modifierade filtret som D800E har som ger ännu mera krispighet och skärpa. 5D Mark III är inte lika högupplöst men när det kommer till autofokus och hastighet överlag är det en mycket bra allround-kamera. Den med batterigrepp så har man en kamera som faktiskt piskar det mesta.

  Oavsett vilken du väljer får du en fantastiskt kamera. Och har du som jag, inte köpt någon än, kolla in våra delbetalningar just nu då vi erbjuder både 24 månader räntefritt, 40 månader utan uppläggningsavgift och Köp nu - betala sista juni för endast 29kr.

 • Leklust i snön

  Du har säkert sett vår tävling med temat Leklust här i Bloggen? Gör som Katarina Bergfors som skickat in ett bidrag på hundar som enligt bilden verkar ha duktigt med leklust. Visst är den rolig!

  Nu är det måndag och vi packar alla helgens ordrar. Det har varit en del prissänkningar på sistone och ett par som vi kan tipsa om är Olympus E-PM2 som nu kostar 3990kr och sen EOS M från canon som kostar 3990kr respektive 4990kr beroende på kit. Priserna har gått ner mellan 1000 och 2000kr så man kan göra en riktigt bra affär på dessa.

  Canon EOS M


 • EOS M Prissänkt!

  Nu har vi prissänkt EOS M - kameran som många funderar på att införskaffa! Nu är det läge, du betalar endast 3990kr för kitet med 18-55mm och 4990kr för kitet med 22mm objektiv. Det är riktigt vassa priser!

  Dessutom kan vi nu erbjuda att handla idag och betala sista juni för endast 29kr som tillkommer. Utöver det har vi 24 månader räntefri delbetalning och upp till 40 månader med ränta där vi dessutom bjuder på uppläggningsavgiften just nu! Har du frågor om dessa betalningsalternativ så får du gärna ringa oss på 090-2007000. Nu är det dags att ta helg och förhoppningsvis ta med kameran en sväng för att föreviga helgens bestyr.

  Vi kan inte annat än att önska dig som följer oss på Bloggen, Facebook, Instagram och Twitter en riktigt trevlig helg!

  /Alla vi på CyberPhoto

 • Nyhet! Canon HF G30

  Canon lanserar nya videokameror idag och däribland hittar vi HF G30 som kommer med 26,8mm vidvinkel, WiFi-styrning, mycket vass sensor och mycket mera. Den här är intressant för dig som letar det lite bättre...

  Canon lanserar flera nya kameror men vi fokuserar på G30 som är mycket spännande med tanke på priset. Riktpriset är 13600kr och då får man en videokamera med en avancerad CMOS PRO-sensor, samtidig inspelning av AVCHD och MP4, WiFi för styrning samt delning, 20x optisk zoom, 26,8mm vidvinkel och i objektivet sitter en 8-bladig cirkelformad bländare.

  Lägg till helt manuella kontroller, mycket snabb fokusering och en stor OLED-pekskärm så har du en kamera som gör sig stark i konkurrensen. Canon lanserar även ett nytt fast 35mm Cinema-objektiv till Cinema-serien samt två nya XA-kameror (XA20 och XA25). Mera information följer på hemsidan inom kort.

 • Tävling: Leklust

  Vi hälsar dig varmt välkommen att delta i nästa fototävling som går under temat: LEKLUST. Denna gång gäller det att behålla barnasinnet och leka fram en bra bild. Det kanske finns utrustning som du önskar köpa inför sommaren så därför lägger vi tre presentkort i potten och önskar dig mycket lycka till i ditt bildskapande.

  Du tävlar genom att skicka in ditt bidrag via mail till blogg@cyberphoto.se där ditt bidrag är bifogat, ej länkat. Max 3 MB och helst i JPG. Du får tävla med ett bidrag (1st). Tävlingsperioden är tom 25 april 2013. Inskickade bidrag kan bli publicerade i vår Blogg och på vår Facebook-sida (lågupplöst). 1:a pris 1000kr presentkort på CyberPhoto, 2:a pris 500kr presentkort på CyberPhoto, 3:e pris 250kr presenkort på CyberPhoto. Juryns beslut kan ej överklagas. Ev.vinstskatt betalas av vinnaren. Juryn består av totalt 4 personer från CyberPhoto. Tolkning av temat är fritt.

  LYCKA TILL!

 • Vinnare av Elinchrom!

  Nu har vi korat vinnaren av ett Elinchrom RX ONE-paket! Det blir Renée Karlsson som har skickat in det här bidraget som du ser ovan. Porträtt är inte lätt att få till och att skapa det perfekta resultatet är omöjligt, eller är det?

  Vi hade detta bidrag i vår topp-trio och när AIFO hjälpte till med jury-arbetet så valde de ut denna och vi kan inte annat än hålla med, en riktigt härlig bild. Beslutet är fattat på subjektiva grunder, så klart, men med nästan 200 bidrag så blir det objektivt i slutändan då vi hade många referenser. Bilden har ett härligt lugn, ett mycket behagligt och mjukt ljus och en blick som är skarp men ändå mjuk. Dessutom så bra ljus att det är frågan om den är ljussatt eller inte vilket är ett mycket bra betyg.

  Tillsammans med komposition och detaljer i bilden som vi tycker om (tex. hjärtformen som uppstår runt händernas kontur och ansiktet) så är detta vinnaren i vår tävling. Däremot vill vi passa på att tacka för alla bidrag, helt otroligt många, vackra bilder som vi kommer att visa i Bloggen kommande veckor.

  Grattis, Renée!

 • Påskkärring

  Anna har en fin bild från sitt påskfirande att dela med sig av... sötare påskkärring får man leta efter...

  Bilden tagen med Canon EOS 5D med EF 50/1,8 på ISO 400, f/2.8 och 1/5000s.

 • Kattskräck?

  Vet inte hur man kan vara rädd för en katt men när jag såg denna bild inskickad av Magnus Svarfvar så förstår jag. Den här blicken är inget som man vakna till mitt i natten, eller hur? Mycket läckert porträtt och en av topp 10 i tävlingen med just temat Porträtt.

  Det räckte inte till seger, tyvärr, men däremot vill vi gärna visa upp den i Bloggen för vi tycker den var häftig. Topp tre är utvalda och vi har mycket svårt att bestämma oss för segrare och har därför bett om hjälp av AIFO (Elinchrom i Sverige) för att komma med inspel. Men vi är på banan och återkommer så fort vi har ett beslut...spännande!