Nyhet! Panasonic G6 & LF1

Panasonic lanserar idag en G6 men även en ny kompaktkamera, nämligen LF1. Den är högst intressant då marknaden för små och väl presterande kompaktkameror är hetare än någonsin! LF1 har en del grejer i bagaget som andra saknar och som gör att habegäret växer när du läser vidare...

Tekniken bakom härstammar till viss del från fina LX7 men här har man monterat ett objektiv som ger riktigt bra förutsättningar. Ett Leica DC Vario-Summicron F2.0 med ett omfång motsvarande hela 28-200mm (35mm). Det gör att kameran blir betydligt mera användbar än de flesta i klassen. Dessutom en sökare som är högupplöst och en ny, bättre display än tidigare. Formatet är mycket smidigt, vi har redan testat den här kameran för några veckor sedan och formatet är precis som man vill ha det. Funkar i fickan vilket är supervasst med tanke på specifikationerna. LF1 har även WiFi med NFC för enkel ihopkoppling med olika andra enheter.

G6 ärver teknik från filmens mästare GH2 och det märks. Bildkvaliten blir bättre, filmfunktionen bättre, WiFi med NFC här också samt en vridbar skärm, mikrofon-ingång och manuell kontroll över filmningen. Det här är som att köpa en modernare GH2 fast till mycket, mycket bättre pris. G6 kan bli filmarens bästa vän, även när det kommer till att vara vän med plånboken.

Läs mera och beställ ditt exemplar här:

Panasonic Lumix DMC-LF1 svart
Panasonic Lumix DMC-LF1 vit
Panasonic Lumix DMC-G6 kamerahus

Även ett nytt 14-140mm objektiv lanseras som är uppdaterad optiskt men i formatet och i snabbhet.