Lillen är här!

Idag har vi haft EOS 700D och 100D på besök och även storebror inom video, XA25. 100D är kallad lillen hos oss då den verkligen spelar på att vara liten och med spegel, alltså en konventionell systemkamera.

Den som imponerar mest är XA25 som är en suverän videokamera för dig som har behov och önskemål utöver det vanliga. Det kommer att bli en storsäljare är vi helt säkra på och vi ska testa den så fort vi kan. 100D imponerar med sitt kompakta format. Att komma åt all optik som Canon har i sitt sortiment gör den otroligt intressant och en verklig konkurrent till de spegelfria även om objektiven blir större än till motsvarande spegelfri systemkamera.

700D bär vidare stafettpinnen i EOS-serien och det finns egentligen inget att klaga på. Bra ergonomi, här har Canon hittat rätt med den senaste generationen kameror tycker vi, och funktioner som gör att man har kanske den bästa kameran i segmentet just nu. Canon vet vad man gör även om lite överraskningar med nya features vore roligt vilket EOS 100D till viss del ståtar med, alltså storleken.