• Fantastisk!

  Anders Tedeholm har skickat in denna bild som är helt fantastisk, tycker vi! Vilket tillfälle som är förevigat, en bild man troligen har med sig hela livet som fotograf och foto-intresserad. Man blir rejält sugen själv på att fotografera åskoväder när man ser den här bilden!

  Tack så mycket för bilden som du har skickat in, den gladde oss. Vi jobbar nu stenhårt med att ta fram nya roliga kampanjer och produkter i vårt sortiment. En produkt som snabbt blivit populär är PIXEL. Fjärrkontroller till flera kameror som fungerar riktigt bra är en succé. Har du någon minut över så läs mera genom att klicka här. Finns till massor av kamera-modeller från bla Canon och Nikon.


 • Mera nyheter!

  Det fortsätter att presenteras en hel del nyheter just nu! En kamera som blir svår att slå när det gäller design, i alla fall om man gillar det tuffare stuket, är Pentax nya WG-3 som du ser på bilden ovan. Visst är den häftig!

  Fujifilm F900 kommer med 20x optisk zoom, bra optik, WiFi, ny sensor och mycket mera. F-serien har varit en av de absolut bästa kompaktkamerorna under de senaste 10 åren men har hamnat lite vid sidan av då Panasonic med TZ-serien rönt stor framgång. Inte oförtjänt det heller. Sigma en uppdaterad version av 30mm F1.4 för APS-C och en ny 60mm F2.8 till spegelfria NEX och Micro 4/3. Dessutom uppdateras både 19mm och 30mm för spegelfria.

  För dig som använder Nikon D4 så släpps en mindre Firmware-uppdatering i dagarna som du ska se till att ladda ner. Häng med i Bloggen så missar du inga nyheter!

 • Lysande!

  I våra rapporter från Photokina nämnde vi att en av de hetaste produkterna vi hittade var inte speciellt fotorelaterad men ändå av högsta intresse.

  Vi pratade då om riktigt bra LED-lampor och många har undrat hur det det gick sedan. Efter en del tester har vi nu lagt upp dessa lampor. Äntligen.

  Kanske du är lika trött som oss på dåliga lågenergilampor som tar en evighet att ge ett tillräckligt sken och som går sönder nästan lika ofta som vanliga glödlampor. Naturligtvis så finns det bättre och sämre lampor. LED är en teknik som verkligen gått framåt och idag så startar en LED-lampa nästan lika snabbt som en vanlig glödlampa och ger i stort sett samma varma sken, men drar bara en bråkdel energi och räcker upp till 100.000 timmar. De är dessutom 100% fria från kvicksilver.

  Den du ser på bilden är en av mina favoriter. Mycket behagligt sken. Den motsvarar 60W men drar bara 7,5W.

  Den funkar också med dimmer och räcker 40.000 timmar.

  Gå till LED-lampor >>


 • Nya produkter!

  Idag lanseras en del nya produkter från både Canon och Nikon. Alla som vi som följt utvecklingen av IXUS och kanske ägt några av dessa på vägen kan inte annat än imponeras av nya IXUS 255. Den har allt.

  Vad sägs om en kompaktkamera med 10x optisk zoom, 24mm vidvinkel, avancerad 12,1 Mpixel sensor, WiFi inbyggt, bättre stabilisering, 3" display, Full HD-filmning och mycket mera. I en kompaktkamera för 2500kr. Minns när jag köpte en av mina IXUS för nästan 4000kr och den hade inte ens nära de funktioner som nya 255 har. Utveckling!

  Nikon lanserar två objektiv, den väntade 800mm med medföljande konverter (x1,25, ger 1000mm och F7,1 på fullformat) för 159900kr (leverans 4 april) som blir kungen i Nikons bestånd av optik och den mångsidiga 18-35 F3.5-4.5G ED. Den sistnämnda är avsedd för FX och innehåller tre asfäriska linser samt två ED-glas. Anpassad för att ge hög upplösning och utvecklad för att korrigera avvikelse och förvrängningar som ghosting, flares m.m. Priset landar på ca 6890kr vilket får ses som bra för ett FX-anpassat Nikon-objektiv.

  Dessutom kommer det nya kompakter även från Nikon. AW100 har varit en storsäljare och nu kommer AW110. 18 meters djup klarar den (maximalt djup för PADI Open Water licens), stötsäker från 2 meter ochklarar att fungera ner till -10 grader celsius. Vi gillade AW100 skarpt så AW110 är verkligen något att spana in, i synnerhet med inbyggd WiFi som denna har, bra! Man uppdaterar sortimentet med S9500, P520, S31, S5200, L27 och L820 också. Mera information om alla nyheter kommer inom kort på hemsidan.

 • Blåst

  I lördags så samlades vi ett gäng från CyberPhoto på glashyttan Glödheta i Röbäck.

  Det var grymt kul att få prova blåsa glas. Något som de flesta av oss gärna gör igen. Vi var knappt halva gänget och som du ser på bilderna så dominerar mobilkameran. Av 18 personer så var det bara 4 systemkameror med. Nu ska också nämnas att det var bara en av fotosäljarna som var med, annars hade statistiken sett annorlunda ut, men det indikerar ändå vad många väljer som minneskamera.

  Vi har komplett sortiment av både systemkameror och mobiltelefoner!

  Bilderna du ser är tagna med Nikon D800E och Nikon 85/1,4.

  /Thomas

 • Falk skickar in!

  Linus Falk har skickat in den här bilden som är en 2 minuters exponering bearbetad i Photoshop. En mycket dramatisk bild som fastnar lätt på näthinnan, eller hur! Tack för alla vackra himlar som skickats in!

  Ni har väl inte missat alla tester som kommit ut på senaste tiden? Mera kommer också så besök oss ofta! Senast är testet av Meikes blixt som kostar en liten slant jämfört med original men är en riktigt rejäl pjäs. Läs hela testet här.

  En liten teaser av Markus Östbyes test:Vad gäller allmän funktion så fungerar blixten nära nog identiskt med originalet. Att köra blixten på kameran med TTL aktiverat går som en dans. Synken fungerar bra både på första och andra ridån eller på långa slutartider, enligt de val man gör i kameran. Även repeterblixt fungerar som den ska. Blixten ger korrekt exponering använd direkt, indirekt och med bouncer på.

 • Nordhimmel

  En bild som gör att man känner igen sig och kanske längtar efter sommarhalvåret är denna som Stephan Nord har skickat in. Vi är jätteglada för alla vackra bilder som ni mailar till oss, tack!

  Vi har nu släppt vårt test av Sigma 35mm, den nya, och Mats är mycket nöjd. Här är en liten teaser: Vi kan bara konstatera att Sigma lyckats otroligt bra med sin nya 35/1,4, det är extremt få vidvinkelobjektiv som når upp till dessa höjder. Den är ovanligt skarp redan på största öppning, och skarpare än Nikon och Canons motsvarigheter jämfört mellan f/1,4 till f/2,8. Från f/4 till mindre öppningar är det svårt att se någon skärpemässig skillnad med blotta ögat...

  Vill du läsa mera? Klicka här

 • Vandraren

  Den här vackra bilden har Magnus Svensson på Frösön skickat in till oss! Riktigt härlig bild och visst är det en fördel med vintern att man slipper vakna upp mitt i natten för att få skymningsbilder?

  Dessutom så pågår ett mycket spännande test just nu! Thomas testar Pentax K-5 II mot och samtidigt som Pentax K-5 IIs. Vad tror du? Vi har följt andra tester ute i världen men vi vill göra det bästa och mesta testet på just K-5 då det är en kamera som säljer bra och många verkligen tycker om. Nu väntar vi med spänning på Thomas svar på våra frågor...

 • Med Nikon D800...

  Vi har fått några riktigt härliga bilder från fotografen Stefan Mjellander som är tagna med Nikon D800 under en resa som man själv gärna vill göra en dag. Vi har visat några bilder tidigare men här följer ännu en riktig pärla till bild!

  Dessutom en bild på Stefan in action, inte helt riskfritt känns det som! Vi har alla drömresor men visst vore en resa till inre delarna av Afrika något man skulle vilja hinna med under sin livstid? Ofta har vi mycket att fotografera i vår närhet men man är lite som de flesta andra, hemmablind. Oavsett vad så njuter vi av bilden som Stefan skickat in, eller hur!

  Läs vårt test av D800 här.

 • Nex(t)

  En av de kameror som sålt bäst under 2012 är Sonys NEX som dessutom finns i flera varianter nu. Vi har NEX-5R, NEX-6 och NEX-7 i lager och vi gillar dem! Har du testat en NEX? Det kanske är din nästa kamera?

  Så här skriver Mats om NEX-6 i vårt test: Personligen föredrar jag Sonys 16Mp sensor före deras 24Mp eftersom den ger mindre brus på i stort sett alla ISO-tal. Nex-6 ger lika fin kvalité som den tidigare 5n med samma pixelantal. Jämfört med Nex-7 ger den nästan ett steg bättre resultat på höga ISO. Att Sonys Nex kameror också exponerar och vitbalanserar bra är ingen nyhet längre, det ser lika bra ut som vanligt.

  Läs mera genom att klicka här.

 • Liten

  Den kamera som du har med dig just den gången som du vill ta en bild, är världens bästa kamera.

  Den är inte snabbast, den är inte skarpast, den har inte störst zoomomfång, den är inte ljusstarkast... men den är liten... obeskrivligt liten...

  Eftersom jag mest fotar minnesbilder och familjebilder så är det viktigare för mig att kameran verkligen finns med hela tiden än att jag har en full systemutrustning.

  Nikon S01 är så obeskrivligt liten och väger så lite att den knappt märks. Den följer lätt med i fickan eller i handväskan.

  Den finns i flera läckra färger. Det var svårt att välja, men jag valde en vit.

  /Camilla

 • Firmware Pentax

  Har du införskaffat dig en K-5 II och K-5 IIs? Då ska du ta dig tiden och ladda ner en ny firmware till din kamera som Pentax precis har släppt (version 1.01). Och även om du har en helt annan kamera så kan det vara värt att kolla om det finns en ny programvara då många kameror blir betydligt bättre efter en uppdatering.

 • Bak och fram?

  En produkt som många inte vet om eller kanske har glömt bort är reverseringsringen som ger möjligheten att vända på ett objektiv. Varför ska man ha en sån? Vår praktikant Isabelle har under veckan använt den här produkten och så här skriver hon:

  Är du sugen på att testa makrofotografering men känner att plånboken inte tillåter det just nu? Har du ett objektiv med bländarring så blir du nu en lycklig människa. Jag har under veckan fått testa på att fota med en reverseringsring tillsammans med ett Nikon Nikkor AF 50/f1.8D. En reverseringsring används genom att den skruvas fast på framsidan av objektivet (där du monterar tex. UV-filter) och sen fäster objektivet som vanligt fast med reverseringsringen inåt mot objektivfattningen och kameran så att objektivet egentligen är bak och fram.

  Varför jag sa att du är en lycklig människa om du har ett objektiv med bländarring beror på att när du fäster objektivet bak och fram så tappar objektivet och kameran all kontakt med varandra. Det innebär att du nu måste sköta alla inställningar manuellt men om du har en bländarring på objektivet så kan du fortfarande själv bestämma hur mycket ljus som ska släppas in. Gråt inte om du inte råkar ha ett sådant objektiv liggandes hemma. Det finns en lösning. (Klicka här: Nikon AF 50/1,8D)

  Till exempel så regleras bländaren på Canons objektiv genom elektroniska kontakter. Detta gör att om man först sätter på objektivet som det brukar sitta och då ställer in bländaren och sedan tar av objektivet så kommer bländaren att stanna i det valda läget. Det gör det lite mer invecklat och kommer att ta lite längre tid om man vill byta bländare men det är inte svårt. Om vi istället kollar på Nikon som mer och mer väljer att ta bort bländarringen från deras objektiv då denna funktion anses kunna styras via elektronik. Därför så finns det externa adaptrar med bländarring att köpa till, och du kommer fortfarande mycket billigare undan än om du skulle köpa ett makroobjektiv.

  /Isabelle

  Här hittar du Nikons reverseringsring: Nikon BR-2A

 • Glöm inte...

  ...att köpa mellanringar om du gillar att leka inom macro! Det är ett mycket bra köp för att skapa nya förutsättningar och det gör inte att du tömmer börsen heller, eller inte hela i alla fall!

  Vi har både DÖRR och Meike i lager just nu och du hittar till Canon här: Dörr AF Mellanringsats 12/20/36 till Canon EOS även EF-S och till Nikon här: Meike AF Mellanringsats 12/20/36mm till Nikon. Vi har även Kenko att beställa till nästan alla märken och format.

  Lite kort om mellanringar: Mellanringar använder man när man vill förkorta närgränsen, perfekt till macrobilder. Men fokuseringen blir mycket begränsad, går ej att fokusera på oändligt. Ljusstyrkan påverkas även med mellanringar till det svagare, men man tappar ingen skärpa eftersom ringarna saknar linser. Bäst effekt får man i regel med normal optik runt 50-100mm. Ju mer vidvinkel desto kortare närgräns och större förstoring, men inget jag rekommenderar eftersom motivplanet kan hamna för nära linsen och ibland även inuti optiken. Mellanringar kan man också använda flera stycken tills man fått det utsnitt man önskar.

  Trevlig kväll!

 • Resekamera

  Resor är en av de största faktorerna till att man köper en kamera - man vill ju minnas sina resor genom bilder och har man satsat många kronor på en upplevelse i form av en resa så ska man ju också ha möjligheten att minnas resan genom de bilder man tar. Då räcker kanske inte mobiltelefonen...än så länge!

  Peder som arbetar med mobiltelefoni har varit till Dubai, ett resmål som blivit allt vanligare då vi svenskar är ute och reser mer och mer och vi verkar ledsna snabbt också på de resmål vi varit till och jagar nya. Även om Dubai varit öppet för turism ett bra tag så är det relativt få som styrt kosan ditåt. Letar man en stund på internet så finns massor av bra information.

  Möjligheterna att fotografera är mycket bra. Snygga skylines, häftiga belysningar på kvällstid, arkitektur-fotografering med unika möjligheter och massor av öken som ger möjligheter till kreativ fotografering. Peder berättar att med sig var hans Panasonic GX1, en perfekt resekamrat, och när vi tillsammans gick igenom bilderna slås jag av hur bra och jämnt den har exponerat under hela resan. Jag vet av egen erfarenhet hur smidig GX1 är i formatet och därigenom en riktigt bra resekamrat.

  Så ska du iväg och resa snart och sneglar på en ny kamera? Ett mycket hett tips är Panasonic GX1 med 14-42 X Power zoom. Även ett bra köp om du vill filma på din resa. Har du mera frågor om kameran inför resa - ring eller maila oss!

 • Nyhet! Sirui

  Nu har vi SIRUI i vårt sortiment - tack till er som mailat oss och efterfrågat dessa produkter - nu har vi gjort jobbet klart och har produkterna på lager! SIRUI har ett brett sortiment av stativ och tillbehör till dessa och vann dessutom ett stort stativ-test nyligen på Fotosidan.se.

  Det är mycket tacksam när ni som följer oss och läser i vår Blogg kommer med tips. SIRUI är ett resultat av efterfrågan från våra kunder. Bra produkter som är lätta att gilla och kompletterar TRIOPO väldigt bra. SIRUI har några modeller som är avsedda för tyngre utrustning och storfavoriten är T-2205X som vann testet nyligen. Om du inte sitter riktigt tung optik och ett professionellt kamerahus rekommenderar vi att du kollar in Triopo GT-3230X8C också!

  Har du förslag? Maila oss eller slå en pling så att vi får veta vad DU önskar se för produkter!

 • LiveView Live!

  En produkt som många missat är DÖRR LiveView, en fjärrutlösare med bildvisning och som fungerar mycket, mycket bra! En radiobaserad fjärrutlösare som fungerar upp till 40 meter, perfekt för naturfotografen!

  När man börjar fundera så är användningsområdet mycket stort. Rigga din kamera så att du inte stör ekorren eller fåglarna vid fågelmatningen, du ser på skärmen när det är dags att trycka av och vips har du mycket lättare att ta en bild vid rätt tillfälle. Behöver du hissa upp kameran för att fotografera uppifrån, kanske som arkitektur-fotograf eller för att ta häftiga bilder över ett publikhav så kan du montera kameran på en rigg och tack vare DÖRR LiveView se när det är dags att ta en bild.

  Visst hittar man flera användningsområden för denna produkt! Dessutom har vi just nu Kampanj där du endast betalar 1299kr för hela paketet (finns till Canon & Nikon) istället för ord.pris 1999kr. Om du har flera frågor - ring oss på 090-200 70 00.

  Dörr Trådlös fjärrutlösare med LiveView bildvisning, till Canon
  Dörr Trådlös fjärrutlösare med LiveView bildvisning, till Nikon


 • Vad tror du?

  Hur framtiden för kameror ser ut är just nu lite osäkert. Eller snarare så har tillverkarna nog ett huvudbry med hus man ska paketera kameran och få användaren att köpa konceptet. Vi har heller inte svaret även om vi har åsikter - men vad tror du?

  Idag så har vi kameror i fasta kategorier. Den i mobiltelefonen, den kompakta kameran, actionkameran, systemkameran, den professionella systemkameran och videokameran. Till det tillkommer övriga kameror som är för mer praktiskt värde än fotografiskt, back-kameran i bilen, övervakningskameror, åtelkameror osv. Vi ser sedan ett par år tillbaka att kompaktkameran till stor del ersätts av mobiltelefonen när det gäller vardags-användning men även vid resor och events.

  Vid fotbolls-EM i Kiev i våras såg vi betydligt fler mobiltelefoner och surfplattor riktade mot planen än kompaktkameror eller systemkameror. Samma sak i somras oavsett vart och när man befann sig på semester så var det telefoner och ofta även surfplattor som det fotograferades med. Jag tror att du lagt märke till exakt samma beteende. Trots bristerna så nöjer sig många med den bildkvalité som dessa genererar.

  Men då åter till frågan - vart är vi om några år? Vi har sett nyheter på CES i Las Vegas som kanske skvallrar om framtiden men det finns ingen tydlig trend förutom att många kameror får inbyggd WiFi och att Android är på väg in i kameror på allvar.

  Tillbaka till frågan - vad tror du?

  /Tobias

 • Härlig helg!

  Idag är det kanonväder i Umeå, kanske även hos dig? Solen skiner, klarblå himmel, en hel del snö och kallt. Så här ska vintern vara! Passa på att kolla in våra kampanjer i helgen - det är en hel del trevliga kampanjer på trevliga produkter just nu, som EOS 5D Mark III och Nikon D800 / E.

  Vi vill passa på att önska dig en riktigt trevlig helg!

 • Följ med till Skellefteå!

  Vår praktikant, Isabelle Andersson, har under veckan fått lära känna ett nytt märke, nämligen Nikon, och det under tuffaste möjliga förhållande, sportfotografering i form av hockey. Matchen mellan Skellefteå och Timrå stod på repertoaren och givetvis var Isabelle där med en Nikon D4 och tillhörande optik.

  Så här skriver Isabelle: Igår spelades en fartfylld match mellan Skellefteå AIK och Timrå i Skellefteå Kraft Arena. Det var ett revansch-suget Skellefteå efter senaste matchens förlust mot Linköping. Med mig på årets andra hemmamatch fick Nikon D4 tillsammans med ett Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm 1:2.8G VR II ED följa med!

  Det var Skellefteå som från första stund dominerade matchen och det dröjde inte länge innan 1-0 målet kom. De spelades snabb hockey men med D4:ans snabba autofokus var det aldrig några problem att hänga med i svängarna. Det bästa med Nikon D4 är autofokusen. Den är säker och snabb vilket är ultimat när man ska hänga med i snabba omställningar, eller förflyttningar överhuvudtaget. Under lagpresentationerna fick jag även uppleva att autofokusen levererar i sämre ljusförhållanden. I dessa ljusförhållanden är skärmen och de belysta knapparna någonting som jag uppskattade. Skärmen är väldigt skarp och tydlig så det är enkelt att kontrollera att exponeringen, vitbalansen samt att fokus stämmer i bilderna.

  Menysystemet är väldigt omfattande. Allting finns där och det mesta går att påverka men oftast mer komplicerat än vad man hinner göra utan att missa en viktig spelsekvens. Dock känns detta nästan lite som 3-1 målet Timrå lyckas peta in i slutet, ingenting som påverkar matchen eftersom man snabbt lär känna sin kamera och vet vilka inställningar man vill göra inför en match så man inte behöver stå och pilla med det när matchen väl har startat. Min upplevelse av Nikon D4 blir lika bra som matchresultat för hemma-publiken, 3-1 till Skellefteå!

 • Coooling!

  Vi har fått lägga vantarna på en vit Samsung EX2, kompakten med F1.4, som du kanske inte fått se tidigare eftersom den varit hemlig! Kameran presterar mycket bra vilket vårt test visar och i vitt blir den ännu häftigare!

  Vi ville visa en liten teaser här i Bloggen...blev du sugen?

 • Fotograf?

  Är du fotograf? Många av oss som tycker om att fotografera, kanske tar på oss uppdrag ibland, eller tom anstränger oss för att leva på vårt fotograferande vet inte om vi ska kallas oss fotografer eller inte. Kallar du dig fotograf? Om inte, vad kallar du dig då? Foto-nörd? Foto-intresserad? Många av oss på CyberPhoto är nördar inom foto så foto-nörd är inget negativt :)

  Att fotografera upplever just nu en boom eftersom möjligheten att dela sina bilder är större än någonsin. Oavsett hur du tar bilderna så kan man lätt dela dessa och få uppskattning eller kritik. Det går inte att sticka under stol med att det har blivit svårare att sticka ut då det tas så mycket bilder och efterbearbetning blivit en del av bildproduktionen.

  Vi vill hjälpa dig att bli en bättre fotograf. Eller foto-nörd. Eller foto-intresserad. Vi har massor av produkter men också massor av kunskap som vi hoppas att du vill använda dig utav. Ring oss eller maila oss så ska vi göra vårt bästa i att lotsa dig framåt i den underbara världen av fotografering. Oavsett vad du kallar dig. Och även om du vill ta bättre bilder med din mobiltelefon - vi säljer ju praktiskt taget allt inom mobiltelefoni också nuförtiden!

  Vi har nu Triopo på lager igen efter ett uppehåll - de sålde slut helt enkelt! Vi har även Quantuum på ingång, ett perfekt sortiment för dig som vill börja med ljussättning eller ta med dig en studio utomhus. Batteridrift och bra priser är Quantuums signum. Vi har även SIRUI, märket som vann stativ-testet på Fotosidan.se, i vårt sortiment och vi introducerar märket med en kampanj på ett kolfiber-monopod-i-läcker-stil som du hittar vi länken nedan.

  Sirui Monopod P-326 - Kampanj! Spara 30%

 • Dunder!

  Härliga bilder från Dundret som Daniel Olauson har skickat in. Efter inköpet av D800E så har vi fått flera härliga bilder från honom och vi är avundsjuka - både på den fina kameran och att få vistas ute på fjället!

  Fortsätt gärna att skicka in bilder till oss - vi belönar alla publicerade bidrag! Skicka in till blogg@cyberphoto.se och ha en riktigt fin kväll!

  /Tobias

 • Mera nyheter

  Under natten har det presenterats massor av nyheter på CES i Las Vegas. Även om mässan innefattar massor av coola prylar så ska vi fokusera på kameror och tillbehör till dessa. Här ser du en sammanfattning av senaste dygnets lanseringar!

  Panasonic släpper en del uppdateringar men även en helt ny typ av actionkamera, HX-A100. Det är en liten optik med kabel till inspelningsenheten, som också är väldigt kompakt. Storleken ger nya möjligheter att fästa kameran och nya bildvinklar tack vare det. Via WiFi skickar den live film samtidigt som den spelar in i Full HD. 1080p i 60 fps. En hel del kompaktkameror av olika slag med TZ20 i fronten kommer också. TZ-serien är en otrolig succé för Panasonic och den nya TZ40 erbjuder 20x optisk zoom, WiFi och 18,1 Mpixel.

  Fujifilm lanserar också massor av kompaktkameror där några sticker ut. SL1000 är en kompakt superzoom med hela 50x optisk zoom! Man uppdaterar även långzoomarna längst upp i hierarkin med HS50 EXR och HS35 EXR som kommer med nya sensorer, supersnabb autofokus och mycket mera. Dessa kan du läsa mera om inom kort. X20 och X100S har vi skrivit om men de är de kameror som vi fastnat för från Fujifilm. Det gör säkert du också.

  Sony och Samsung lanserar massor av nya kompaktkameror där Samsung kör hårt med Smart-konceptet och enkelheten i att koppla upp sig. Den biten leder Samsung just nu. Nikon lanserar däremot förstärkning i 1-serien (små systemkameror) med S1, en enkel 10 Mpixel-version, och J3, en snabbare och uppdaterad variant av de tidigare J-kamerorna. Dessutom kommer S6500 med WiFi. Ser ni temat? Kompakter med WiFi inbyggt.

  En produkt som kanske alla Nikon-användare bör ha är WR-10. Eller rättare sagt systemet WR-10 med radio-sändare (fjärrutlösare). Upp till 60 meters räckvidd, funkar direkt på alla Nikon upp till D600 (på de med 10-polig-kontakt behövs adaptern WR-A10).

  Kort sagt är det magiska ordet på CES och Foto - WiFi. Frågan är hur man kan konkurrera med smartphones som växer så att det knakar. Den nya kategorin Phablet (Phone / Tablet = Större smartphones som täcker båda behoven, tex Samsung Note II) kommer starkt och kamerorna i dessa räcker för många vardagsbehov där delandet är viktigare än den verkliga bildkvalitén.


 • Fortsättning...

  Canon lanserar nya kompaktkameror och den som är mest i ögonfånget är Powershot N, en kompaktkamera gjord för Instagram-generationen med enkel hantering via WiFi, eller som Canon säger, One touch connectivity to your smartphone and internet. Dessutom kommer Pentax MX-1!

  Att ha en liten kamera gjord för enkel hantering av bilder är i sin linda. Nikon S800c, Samsung Galaxy och nu Powershot N. Nu är det bara att luta sig bakåt och se vart tekniken bär av. Roligt att Canon är med i matchen, kanske tar ledningen också? Dessutom släpper Pentax en lite bättre kompaktkamera och visst är det något man saknat när man sett Panasonic LX5, Canon S100, Sony RX100 och många andra. Vart är Pentax? Nu är de på banan också!

  MX-1 är utrustad med en 12 Mpixel CMOS-sensor och ljusstark optik (F1.8-2.5) men inte nog med det. Ryktet säger att chassit är i mässing...

  Mer information följer...

 • Nu är det dags!

  CES går av stapeln och det kommer att lanseras nyheter. Det finns massor av rykten just nu och ett som är bekräftat är Samsung NX300 som bygger vidare på den lyckade satsningen på NX. En tuff kampanj som gått i Sverige är den med en surfplatta på köpet. Samsung har även lanserat Galaxy Camera som skapat mycket snack...

  Vad kommer mera? För dig som har köpt en Smart TV senaste året så vet du att man har appar även i sin TV idag och man kan streama film och annan media direkt till din TV. Samsung jobbar vidare på konceptet med den smarta kameran för användning med din uppkopplade värld där hemma och ute på vift. NX300 har en 20 Mpixel sensor, Hybrid Autofokus, 3,3 tum OLED-display med touch, närmare 9 bilder per sekund och 1080p-filmning i 60 fps.

  Det trådlösa har gjorts bättre genom bättre kompatibilitet och Dual Channel WiFi, något som kommer på smartphones nu också för högre hastighet. Även en 3D-optik lanseras. 45mm F1.8 NX är den baserad på och går att använda som både 3D och konventionell optik.

  Mera nyheter kommer - det lovar vi! • Nu är det helg - igen!

  Du kanske har varit ledig länge nu? Men för oss som jobbat under mellandagarna så är det helg igen, riktigt skönt har det varit i år med mycket röda dagar och skön ledighet.

  Den här bilden ger Christoffer Hermansson ett par hörlurar - för vem längtar inte till våren och den härliga varma luften? Vinter i all ära, men jag ska vara ärlig och säga att i år längtar jag redan efter värmen, kanske p.g.a. den sämre sommaren 2012? I vilket fall så önskar vi dig en mycket trevlig helg!

  /Alla vi på CyberPhoto

 • Tre par hörlurar...

  ...finns kvar i potten! Här ser du ännu en vinnarbild, inskickad av Samuel Morén i Umeå. Häftig bild ackompanjerad av en snygg himmel! Passa på att skicka in din bild lite snabbt till oss så är du också med och kämpar för ett par AIAIAI Tracks.

 • Luleå en kall morgon

  Den här bilden har Leif Jönsson skickat in. Isbrytarna är redo vid hamnen i Luleå - det ser riktigt kallt och stilla ut på bilden! Skicka in en bild du också - du kan vinna fina hörlurar enligt inlägget nedan i Bloggen.

  Grattis, Leif, hörlurar kommer! Flera bidrag kan du hitta på vår Facebook-sida.

 • Skicka in bild - vinn!

  Vi vill gärna att du skickar in en bild till oss som vi kan publicera i Bloggen och på vår Facebook-sida! Jag har 10st AIAIAI Tracks på mitt skrivbord som delas ut till de första 10 bidrag som publiceras. Vi vet att det finns massor av häftiga bilder i era datorer så passa på...temat är fritt!

  Glöm inte att skicka med din adress i mailet så att vi kan skicka hörlurarna. Tracks har inbyggd mikrofon och fungerar superbra med iPhone, iPad och iPod. Värde ca 500kr. Skicka in din bild i JPG-format till blogg@cyberphoto.se så har du chansen att vinna hörlurarna!

  Tack på förhand!

  PS. Häng med i vår grupp på Facebook för att se alla bidrag!

 • Nytt år - nya vinnare!

  Hoppas att du får ett fint 2013 fullt med härliga upplevelser, och att du får dem på bild! Nu är vi tillbaka från julen och nyåret och nedan ser du alla vinnare av Klappjakten 2012, grattis till alla er! Har du en bild från julen eller nyåret som du vill dela med dig av?

  Skicka gärna in en bild till oss, blogg@cyberphoto.se, så kan du tjäna ihop till två biobiljetter vid publicering. Glöm inte att skicka med adress i mailet!

  7 december - Leif Nyström (GoPro Hero 2 Outdoor Edition)
  8 december - Mikael Dahl (Canon 100 Svart)
  9 december - Almedina Hidic (Samsung WB850F)
  10 december - Peter Hägglöf (Galaxy Tab 2 7-0 WiFi)
  11 december - Ann-Kristin Nyström (Olympus SP-720 UZ)
  12 december - Sture Marklund (LowePro Photo Sport 200 AW)
  13 december - Fredrik Nykvist (Dörr Pro Black 1 stativ)
  14 december - Hans Montelius (Boblbee Megalopolis Sport)
  15 december - Hassan Phorat (IXUS 240 HS)
  16 december - Ann-Kathrin Vesterlund (Galaxy Tab 2 7.0 WiFi)
  17 december - Henrik Asp (Triopo GX-1027)
  18 december - Miklos Molnar (Jupio Power Vault)
  19 december - Anton Unsgaard (Canon IXUS 125 HS)
  20 december - Reéne Emtfeldt (Canon iP4950)
  21 december - Lennart Angermund (Canon A4000 IS)
  22 december - Roger Johannesson (Canon S100)
  23 december - Daniel Sträng (PIXMA MG5150)
  24 december - Andreas Bergström (EOS 1100D)

  De sex första vinnarna är redan presenterade i Bloggen om du är nyfiken även på dessa! Tack för alla tusentals bidrag i Klappjakten, det har gjort att det tagit mycket tid men vilket engagemang och vad roligt att läsa alla svar. Alla vinnare mottar ett vinnarmail på angiven mailadress. Får du inte ett vinnarmail under dagen så återkom till blogg@cyberphoto.se om du ser ditt namn här.

  Grattis än en gång och glöm inte att skicka in en jul- eller nyårsbild till oss!