Vad tror du?

Hur framtiden för kameror ser ut är just nu lite osäkert. Eller snarare så har tillverkarna nog ett huvudbry med hus man ska paketera kameran och få användaren att köpa konceptet. Vi har heller inte svaret även om vi har åsikter - men vad tror du?

Idag så har vi kameror i fasta kategorier. Den i mobiltelefonen, den kompakta kameran, actionkameran, systemkameran, den professionella systemkameran och videokameran. Till det tillkommer övriga kameror som är för mer praktiskt värde än fotografiskt, back-kameran i bilen, övervakningskameror, åtelkameror osv. Vi ser sedan ett par år tillbaka att kompaktkameran till stor del ersätts av mobiltelefonen när det gäller vardags-användning men även vid resor och events.

Vid fotbolls-EM i Kiev i våras såg vi betydligt fler mobiltelefoner och surfplattor riktade mot planen än kompaktkameror eller systemkameror. Samma sak i somras oavsett vart och när man befann sig på semester så var det telefoner och ofta även surfplattor som det fotograferades med. Jag tror att du lagt märke till exakt samma beteende. Trots bristerna så nöjer sig många med den bildkvalité som dessa genererar.

Men då åter till frågan - vart är vi om några år? Vi har sett nyheter på CES i Las Vegas som kanske skvallrar om framtiden men det finns ingen tydlig trend förutom att många kameror får inbyggd WiFi och att Android är på väg in i kameror på allvar.

Tillbaka till frågan - vad tror du?

/Tobias