Glöm inte...

...att köpa mellanringar om du gillar att leka inom macro! Det är ett mycket bra köp för att skapa nya förutsättningar och det gör inte att du tömmer börsen heller, eller inte hela i alla fall!

Vi har både DÖRR och Meike i lager just nu och du hittar till Canon här: Dörr AF Mellanringsats 12/20/36 till Canon EOS även EF-S och till Nikon här: Meike AF Mellanringsats 12/20/36mm till Nikon. Vi har även Kenko att beställa till nästan alla märken och format.

Lite kort om mellanringar: Mellanringar använder man när man vill förkorta närgränsen, perfekt till macrobilder. Men fokuseringen blir mycket begränsad, går ej att fokusera på oändligt. Ljusstyrkan påverkas även med mellanringar till det svagare, men man tappar ingen skärpa eftersom ringarna saknar linser. Bäst effekt får man i regel med normal optik runt 50-100mm. Ju mer vidvinkel desto kortare närgräns och större förstoring, men inget jag rekommenderar eftersom motivplanet kan hamna för nära linsen och ibland även inuti optiken. Mellanringar kan man också använda flera stycken tills man fått det utsnitt man önskar.

Trevlig kväll!