Följ med till Skellefteå!

Vår praktikant, Isabelle Andersson, har under veckan fått lära känna ett nytt märke, nämligen Nikon, och det under tuffaste möjliga förhållande, sportfotografering i form av hockey. Matchen mellan Skellefteå och Timrå stod på repertoaren och givetvis var Isabelle där med en Nikon D4 och tillhörande optik.

Så här skriver Isabelle: Igår spelades en fartfylld match mellan Skellefteå AIK och Timrå i Skellefteå Kraft Arena. Det var ett revansch-suget Skellefteå efter senaste matchens förlust mot Linköping. Med mig på årets andra hemmamatch fick Nikon D4 tillsammans med ett Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm 1:2.8G VR II ED följa med!

Det var Skellefteå som från första stund dominerade matchen och det dröjde inte länge innan 1-0 målet kom. De spelades snabb hockey men med D4:ans snabba autofokus var det aldrig några problem att hänga med i svängarna. Det bästa med Nikon D4 är autofokusen. Den är säker och snabb vilket är ultimat när man ska hänga med i snabba omställningar, eller förflyttningar överhuvudtaget. Under lagpresentationerna fick jag även uppleva att autofokusen levererar i sämre ljusförhållanden. I dessa ljusförhållanden är skärmen och de belysta knapparna någonting som jag uppskattade. Skärmen är väldigt skarp och tydlig så det är enkelt att kontrollera att exponeringen, vitbalansen samt att fokus stämmer i bilderna.

Menysystemet är väldigt omfattande. Allting finns där och det mesta går att påverka men oftast mer komplicerat än vad man hinner göra utan att missa en viktig spelsekvens. Dock känns detta nästan lite som 3-1 målet Timrå lyckas peta in i slutet, ingenting som påverkar matchen eftersom man snabbt lär känna sin kamera och vet vilka inställningar man vill göra inför en match så man inte behöver stå och pilla med det när matchen väl har startat. Min upplevelse av Nikon D4 blir lika bra som matchresultat för hemma-publiken, 3-1 till Skellefteå!