• Äventyr!

  Kamerorna från Gopro är ofantligt populära och det är inte konstigt, de används idag professionellt tack vare sin kombination av enkelhet och bildkvalitet. Så för dig som vill filma din hobby eller något äventyr är Gopro ett mycket bra val. Vi var ute till sjöss igår med en gummibåt modell större, en så kallad RIB, och Gopro fick följa med...

  Trots stänk, hoppande och diverse lekande så ser det mycket bra ut och man kan få med sig stillbilder som faktiskt duger en bra bit. Att åka RIB är något vi kan rekommendera. Det finns på många sjönära orter, testa att kolla på google så kanske det finns nära dig. I Umeå kan man åka ut en sväng och åka i vågor och känna havets kraft i ordnad form eller att ta en tur ut på sälsafari. Glöm inte att ta med en kamera som tål lite extra.

  En bra kompaktkamera som även filmar riktigt bra är Casio EX-G1. Vi har specialpris på den just nu så missa verkligen inte den. Cool design, tål mycket och filmade betydligt bättre än jag trodde var möjligt i denna prisklass. Mycket positivt överraskad!

  Casio Exilim EX-G1 röd
  GoPro HD Helmet Hero

 • Ögongodis...

  Ibland får vi in produkter som man vill ha, även om man inte ser nyttan av det. Nu har vi fått in något unikt, Nikons nu ökända box med 3st ljusstarka objektiv...och ja, jag vill ha! Om du blir alltför sugen så ta kontakt med oss på telefon så kan du få ställa dig i kö för den förta boxen är redan såld och om det kommer flera är osäkert. Priset är inte rabatterat mot att köpa delarna lösa...men du blir unik!

  Men det kommer mera roliga produkter inom kort...håll koll på Nyheter och Bloggen.

  Paketet innehåller:

  Nikon AF-S 24/1,4 G ED
  Nikon AF-S 35/1,4 G ED
  Nikon AF-S 85/1,4G ED


 • Fototävling!

  Midsommartävlingen avslutas snart! Du har till kl 12:00 idag på dig att skicka in ditt bidrag så SNABBA PÅ! Tack för alla härliga bidrag som visar hur fint ni haft det på midsommar. Här ser ni ett par av bidragen som skickats in.

  Läs mera om tävlingen en bit ned i Bloggen. • Fotonyheter!

  Kenko-Tokina lanserar en ny optik. X100 får ny programvara och vi har testat Sony CX130 (videokamera) som har varit i topp hela våren när det gäller efterfrågan. Det händer en del i fotobranschen och många av oss väntar med tillförsikt inför hösten...för vi tror att det händer mycket i höst.

  Optiken från Tokina är en 17-35mm F4 med SD-glas och det är enligt Tokina tekniskt en mycket fin lösning med mindre risk för olika fenomen och reflektioner tack vare valet av F4 snarare än F2.8. Ännu finns inga uppgifter om varken pris eller tillgång. Om den visar sig att vara bra rent optiskt och priset hamnar rätt så kan det bli en mycket populär optik just pga omfånget.

  X100 från Fujifilm får ny programvara och vi tror att det kommer flera uppdateringar då mjukvaran fått kritik för att inte varit färdigutvecklad. Versionen heter v1.10 och innehåller 22st nyheter eller ändringar. Det är så pass avancerade och stora förändringar så att du som har en X100 bör uppdatera den. Dessutom har Fujifilm en egen sajt för X100. Adressen ser du i bilden ovanför.

  Missa inte att kolla in kanske bästa köpet bland videokameror i sommar: Klicka här.

 • Midsommartävling!

  Nu är det midsommar och många får en långhelg, igen! Våren känns lättare till stor del tack vare alla helger och helgdagar medan hösten gapar tom på sådana. Nästan i alla fall. När det är långhelg har man kanske lite mera tid till att plocka fram kameran och ta en midsommarbild...och nu kan du tjäna på att ta en bild och skicka den till oss!

  Du har hela helgen på dig att ta en bild med temat: MIDSOMMAR och att skicka in den till oss. Senast på tisdag 28 juni kl 12:00 måste vi ha fått ditt bidrag. Fri efterbearbetning men måste vara baserat på en bild som DU tagit. Vi använder bidragen endast i Bloggen för publicering, inte till annat.

  Beslut kan inte överklagas, ev. vinstskatt betalar vinnaren och inga som arbetar på CyberPhoto eller samarbetspartners får delta. Bidraget skickas till BLOGG@CYBERPHOTO.SE och får vara på max 3 MB och i JPEG-format.

  Vad vinner man? Du kan vinna 1st Tamron 17-50mm F2.8 optik med valfri fattning! Mer om optiken läser du här.

  Lycka till & trevlig midsommar!

 • Nyhet! Pentax Q

  Konkurrensen mellan NEX, G-serien och PEN är hård och ska man hitta sin plats i det gänget måste man erbjuda något särskilt. Det gör Pentax med sin nya Q-serie som blir den minsta, i storlek. 200 gram för kamerahuset och yttermått i riktigt litet format.

  Dock blir sensorn också mycket liten men kameran erbjuder en kompakt storlek, Full HD filmning, 5 bilder per sekund och mycket mera. ISO-omfånget ligger på 125-6400, första objektivet är ett 8,5mm F1.9 (motsvarar ca 47mm), kamerahuset är i Magnesiumlegering och det kommer en sökare som tillval. Pentax Q kommer i höst.

 • Nyhet! Leica M9-P

  Det händer inte varje dag, Leica lanserar en ny kamera! Eller i alla fall en ny version av Leica M9 som får namnet M9-P. Designmässigt får den en klart synlig skillnad, den saknar den röda logon på fronten och har istället en graverad logo på toppen vilket ger en härlig retro-känsla till kameran. Dessutom har M9-P ett nytt skydd över displayen, eller nytt glas som är så hårt och reptåligt att man måste använda specialmaskiner med diamantspetsar för att bearbeta dessa...

  Många Leica ägare har sin kamera, och använder den, hela sitt liv. Leica önskar själva att M9 och M9-P ska ses som en investering för framtiden och jag tror att många av oss skulle kunna leva med en Leica M9-P. Länge. Sensorn är en fullformatare på 18 Mpixel och man använder CCD-teknik. Höga ISO är inte alls som en Nikon D3s eller Canon 5D Mark II men de är inte heller denna kameras motståndare. Tillgången till fantastisk optik och bilder tagna på låga ISO är helt oslagbara.

  Dessutom har Leica lanserat en 21mm F3.4 idag. Mer info kommer.

  Blir du sugen på nya M9-P? Var snabb att beställa...vi vet hur svårt det kan vara att få vara först med att lägga vantarna på en...

  PS. Du kan uppdatera din M9 till en M9-P för 1200 Euro .DS • Vårt gäng!

  Vi är 35 personer nu i vårt gäng på CyberPhoto och ett antal som hjälper till nu över sommaren! Det arbetas stenhårt med att ge den bästa möjliga service som möjligt och vi jobbar med att utvecklas och att förbättra oss hela tiden. Kundvagnen har varit vårt senaste projekt och Snabbkassan lanserades förra tisdagen vilket blivit en succé!

  Har du något tips till oss om hur vi kan bli ännu bättre? Vi belönar bra tips med biobiljetter så låt idéerna sprudla och ge oss möjligheten att bli ännu bättre! På tal om belöning och vinster så kommer vi att starta en ny fototävling i sommar så håll ögonen öppna, för första priset blir en fantastisk resa...det kan vi skvallra om redan nu här i Bloggen!

  Fälj oss gärna på Facebook där du dessutom kan läsa en kort rad om alla oss som arbetar här! • KAMPANJ!

  Vi har en hel del kampanjer som du finner i menyn till vänster och en av de bästa just nu är kampanjen där du vid köp av optik från SIGMA får Capture One programvara på köpet (värde 995kr). Se till att inte missa detta tillfälle att köpa sommarens nya objektiv och göra ett klipp...

  Gäller alla objektiv från SIGMA så långt lagret av Capture One räcker.

  Update! Det är Capture One 6 Express som medföljer. • Imse vimse spindel

  Sommaren är här!

  Då kommer insekter och djur av alla slag fram. Denna spindel softade på mitt utebord. En macro-optik kommer då bra till pass.

  Bilden är tagen med Panasonic GH2 + Leica DG Macro-Elmarit 45/2,8

  Panasonic Leica DG Macro-Elmarit 45/2,8 ASPH

  Panasonic Lumix DMC-GH2

  /Thomas

 • Sommarens bästa köp?

  Det är svårt att svara på vilken kamera som är det bästa köpet just nu men en het kandidat är Canon Powershot S95 som vi har ett gäng utav i lager just nu. Bland systemkameror finns massor av alternativ men Nikon D3100 är ett bra val och just nu bjuder vi på en fin väska från Golla, värde 495kr!

  Själv så gillar jag Canon Powershot S95 och Nikon Coolpix P300 som båda är fina kompakter. S95 har RAW-format, alltså möjligheten att fotografera okomprimerade bilder vilket är en klar fördel om du ska efterbearbeta bilderna medan P300 har videoinspelning i Full HD och formatet är verkligen kompakt. Båda tar fantastiskt bra bilder för att inte vara systemkameror. Mera läser du om du följer länkarna nedan.

  Om du vill ha mera zoom så har jag två andra tips. Canon Powershot SX 230 och Panasonic FZ45. Den sistnämnda är en superzoomare som ger en bra kombination av bildkvalité och funktioner. Optisk en riktigt bra produkt och Panasonic är duktiga på att ta hand om informationen från sensorn och få till en bra bild. SX 230 är en av de bästa kompakterna i den klassen, alltså kompakta långzoomare, som vi testat. Dessutom har vi kampanjpris på FZ45 och kampanj med ett extra batteri på köpet till SX 230.

  Nu önskar vi er en trevlig helg och mysiga sommarkvällar!

  /CyberPhoto

  Canon Powershot SX230 HS blå, med GPS
  Panasonic Lumix DMC-FZ45 svart
  Nikon CoolPix P300
  Nikon D3100 + AF-S DX 18-55/3,5-5,6G VR
  Canon PowerShot S95


 • Har du bråttom?

  Ibland behöver man snabbhandla något, kanske mjölk och bröd på vägen hem från jobbet, och så är det långa köer, för få kassor öppna eller så har man bråttom! Vad är det bästa då? En väl fungerande snabbkassa.
  Efter önskemål och tips från våra kunder har vi nu en sådan...

  Tänk på det. Behöver du handla fotovärldens mjölk och bröd (minneskort och UV-filter?) så kan du handla snabbt och smidigt i snabbkassan. När du lagt en vara i kundvagnen och klicka på KUNDVAGN uppe till höger så får du valmöjligheten att logga in med ditt användarnamn, skapa ett nytt eller att välja snabbkassan. Du får färre val men det går fort och smidigt.

  Har du förslag eller tips hur vi förbättrar sidan så skriv gärna en kommentar. Du kan vinna biobiljetter som tack...

  /Tobias

 • Detaljer - bilfotografering

  Att fotografera bilar är ett stort intresse för många fotografer och i Sverige har vi en hel del duktiga bilfotografer som Peter Gunnars & Peter Eriksson. Sen finns en yngre generation som fotografer bilar och har tillsammans med avancerad efterbearbetning skapat fantastiska bilder. Men vad ska man ha när man fotograferar bilar?

  Två objektiv av hög klass är 70-200 F2.8 optik där jag personligen gillar Tamron om man tar bilder på stilla motiv eftersom den är skarp redan på full bländaröppning. Däremot är Sigma snabbare och bättre i fokusen om än inte lika skarp på full öppning, så för action är den snäppet vassare. Canon och Nikon är kända för sina fina 70-200mm objektiv och där får man låta priset styra vilken man väljer.

  Raktecknande vidvinkel är ett verktyg man bör ha med sig när man fotograferar bilar och ibland kan en skarp normal eller macro vara till nytta, speciellt om man tar bilder på detaljer. Samma bil kan blir riktigt dålig på bild om man inte hittar rätt vinkel. Gå runt den bil du tänker fotografera, kolla genom sökaren och leta efter en vinkel där den ser så bra ut som möjligt. Samma bil kan se väldigt olika ut beroende på vinkel, och ibland behöver man ta ett halvt steg åt sidan så blir det rätt. Och leta detaljer. Snygga vinklar, former och detaljer gör det där lilla extra.

  Vill man filma så är GO PRO Motorsports Hero det bästa köp du kan göra just nu. Bra vidvinkel, bra kvalité på det inspelade materialet och mycket lätt att använda. Har sett att produktionsbolag på TV ofta använder just GO PRO. Vi säljer den för 2990kr!

  GoPro HD Motorsports Hero - klicka här

 • Firmware M9

  Ny firmware till Leica M9!

  Kan också berätta att vi äntligen har Leica M9 i lager igen, dessutom i båda färgerna. Leveranstiden brukar vara flera månader så nu är det läge att passa på!

  Leica M9 kamerahus grå
  Leica M9 kamerahus svart

  Den nya firmware är framförallt förbättrad för fotografering med vidvinkel. Förbättrad färgkorrektion och minimerad kromatisk aberration. Även problemet med rödstick i kanterna är kraftigt förbättrad.

  Gå till nedladdningssida av firmware >>

  /Thomas

 • Fototävlingen - vinnare!

  Nu är vinnaren korad och vi vill igen passa på att tacka för alla bidrag. Det vinnande bidraget är taget av Karl Berg och var den bild som vi fastnade mest för utav alla hundratals bidrag. Karl vinner utrustning för 10.000kr och vi kan inte annat än att säga ett stort GRATTIS!

  Det vinnande bidrag är den svenska fiskaren i sin båt. Bidragit i mitten och nederst var de två sista medtävlarna och till sist stod det mellan dessa tre bidrag. Tony Hedlund har bidragit med droppbilden och Björn Fagerholm med de mittersta. Tack för alla bidrag och ett stort grattis igen till Karl Berg.

  /Tobias

 • Facebook - nyhet!

  Nu har vi startat en egen sida på Facebook där vi gärna ser att du dyker in! Vi har haft en grupp men nu startar vi en sida där du kan klicka på GILLA så är du med och ser allt som händer! Det är unika erbjudanden, fotorelaterade nyheter och mycket annat som händer.

  Du hittar oss genom att skriva på länken nedan eller att skriva www.facebook.com/cyberphoto i din webbläsare.

  VÅR FANSIDA PÅ FACEBOOK

 • Restips - Italien, Garda

  Vi har berättat om olika resmål i Bloggen och Rom var på tapeten förra veckan. Men Italien är stort och det finns mycket att se. Ett område i norra Italien är runt sjön Garda där det finns mycket att fotografera och mycket otroliga vyer eftersom sjön omges av höga berg och Alperna är inte långt borta oavsett vart runt sjön du befinner dig...

  Runt Gardasjön är det enormt mycket cyklister eftersom det finns en fantastisk väg som följer sjön. Tunnlar, backar, vyer och många sköna restauranger och fikastopp med jämna mellanrum gör det till ett riktigt fint resmål. Sjön omges av ett antal mindre städer och byar och varje sådant stopp har något att visa upp. Vad ska man inte missa? Staden Sirmione är verkligen ett populärt mål. En smal landtunga som sträcker sig ut i sjön med en medeltida borg och ruiner av en Romersk villa. Riktigt häftigt men lite dyrare butiker och dyrare restauranger.

  Runt Bardolino finns en hel del vingårdar och olivlundar och det går en del vägar upp från den lilla staden mot sluttningarna där man kan ta landskapsbilder. Det finns färjor som går över sjön, möjlighet att ta sig till de högre topparna och man kan hyra både cykel, motorcykel eller bil. Finns även ett äventyrsland och vattenpark i södra änden, perfekt om man har barnen med sig. Närheten till flera storstäder gör det intressant, tex Modena där både Maserati & Ferrari finns och inom några mil finns Lamborghini, Ducati, Pagani m.fl. Oj, märks det vad som drog mig?

  Pittoreskt och med mycket spår från antiken kombinerat med alla gårdar, lundar och parker gör att området är mycket trevligt för oss som gillar att fotografera. Och Alperna i bakgrunden förstör inte direkt landskapsbilderna man tar...

 • Nyhet! Leica & Lumix

  Idag lanserar Panasonic den nya GF3 som är en mycket liten systemkamera. Sony har precis lanserat sin NEX-C3 och man märker att titen minst verkar vara den man eftersträvar. Vi har redan testat GF3 och mer om det kommer inom kort. Men det kommer även en ny optik som många vill ha, en Leica 25mm F1.4 till micro 4/3.

  Att få stämpeln Leica Summilux är något man bör förtjäna, inte få, så vi hoppas verkligen att denna optik blir lika bra som man önskar och tror. Jag använder själv GF1 med 20mm F1.7 pancake och är mycket nöjd med denna uppsättning men lite mera skärpa, ännu ljusstarkare och en Leica-logo hade inte varit helt fel. Vi återkommer mera med just dessa nyheter som vi redan har testat under en resa till Rom som du kan läsa mera om här i Bloggen.

  /Tobias

 • Panaroma

  Nej, inte panorama, Panasonic visade sina senaste nyheter i Rom. Det var en ny kamera, GF3 och en riktigt trevlig normaloptik 25/1,4 med det ännu trevligare namnet Leica Summilux!

  Vi fick tillfälle att raskt promenera genom Rom på bara en eftermiddag. Rom byggdes inte på en dag och nu förstår jag verkligen varför man säger så. Det är en fantastisk stad. Tempot var högt, så det blev inte många millisekunder att fundera vid varje motiv, men jag lyckades ändå klämma in 438 bilder. Av dessa ska jag nu försöka plocka ut 20... vilken bara inte gick... så det blev 70 kvar... ja, det blev en lååång sida... hoppas du har bredband...

  Klicka här för att se bilderna >>

  /Thomas

 • Hyr din utrustning

  Du kanske inte visste om det men du kan hyra alternativt leasa din utrustning hos oss! Om du loggar in som företagskund kan du direkt välja att hyra, direkt på webben, och du ser din månadskostnad direkt! Så går du och funderar på att skaffa ny utrustning och är företagare...så finns det ett förmånligt sätt att skaffa sig den på!

  Här följer de vanligaste frågorna:

  Vad ingår i månadskostnaden?
  Månadskostnaden du ser på Cyberphotos hemsida är den hyresavgift du betalar exkl. moms under 36 månader. Om du har valt fraktsätt inräknas även detta i månadskostnaden.

  Jag har flera produkter som jag vill hyra. Vad blir månadskostnaden totalt?
  Lägg till de produkter du vill hyra i kundvagnen. Den totala hyreskostnaden presenteras sedan i kundvagnen räknat på alla produkter inkl. ev. frakt. Alla priser är exklusive moms.

  Tillkommer uppläggningsavgift samt aviavgift?
  Ja, 250 kr tillkommer i uppläggningskostnad och den betalas med första fakturan. Aviavgiften är 40 kr och betalas löpande en gång per kvartal.

  Går det ha en längre eller kortare hyrestid?
  Ja det går, kontakta vår kundtjänst på telefon så räknar vi på detta.

  Varför visas inte månadskostnaden på den produkt jag är intresserad av?
  Hyreskostnaden visas endast på produkter på mer än 2500 kr exkl. moms. Detta pga. att det finns en brytpunkt vid 2500 kr där det inte är ekonomiskt försvarbart att just hyra.

  Hur snabbt får jag/vi produkterna efter beställningen är gjord?
  Efter beställningen görs en kreditkontroll av Siemens Finacial Service. Ett kontrakt postas till företagets juridiska adress (oftast samma dag) för påskrift. När kontraktet är påskrivet och inkommit till Siemens Financial Service blir produkterna klara att levereras. Så i praktiken handlar det om 3-4 arbetsdagar.

  Det står att firmatecknare måste skriva på kontraktet. Kan inte någon annan göra det?
  Nej. Kontraktet måste undertecknas av firmatecknare. Inga undantag görs.

  Vad händer med utrustningen när hyrestiden gått ut?
  Efter avtalstiden har ni som hyrestagare möjligheter att:

  *Fortsätta att hyra utrustningen
  *Hyra ny utrustning
  *Lämna igen utrustningen
  *Köpa lös utrustningen

  Har du flera frågor? Ring oss på 090-200 70 00 så hjälper vi dig vidare. Välkommen!


 • STOP!

  Ibland måste man stoppa någon för att berätta något viktigt. Om du är intresserad av fotografering och vill ha bra produkter till att belysa med, så är det till dig jag säger STOP! Vi har nu en ny produkt i lager som är av mycket hög kvalité och till ett MYCKET bra pris!

  Quantuum har många prisvärda produkter och nu finns ytterligare en. Det är en hållare för din vanliga blixt och för Quantuums softboxar och den är rejäl! Priset är låga 375kr och köper du ett helt paket med 60x60cm softbox och stativ så kostar det endast 990kr per styck. Vill du byta ut softboxen till en större så ta kontakt med någon av oss säljare så hjälper vi till att lösa det.

  Quantuum BK-3, hållare för softboxar m.m. till vanliga kamerablixtar • Nyhet! Sony NEX-C3

  Idag lanserar Sony både SLT-A35 & NEX-C3. SLT-A35 är en ersättare till A33 och har också den transparenta spegeln som A33 och A55 kom med för snart ett år sen. Dessa modeller har sålt relativt lite i Sverige medan NEX har fungerat desto bättre. NEX-C3 har en större sensor än Olympus & Panasonic bland de spegellösa och frågan kvarstår...kommer de två stora märkena med spegellöst snart?

  Både A35 och NEX-C3 kommer med en 16,2 megapixel CMOS sensor och en del förbättringar, tex bättre batteritid, bättre videoinspelning och nya filter. Filtren kommer även till de äldre modellerna när firmwareuppdateringar släpps. NEX har fått bra betyg på många håll och jag kan inte annat än att hålla med, den tar mycket bra bilder.

  Att man saknar manuella inställningar genom en klassisk programratt saknas däremot och snabbknappar till många funktioner hade suttit fint, men man kan inte få allt! Priser och mera info kommer inom kort. • Kikare på köpet!

  Tamron har lanserat sin 70-300 med stabilisering för inte så länge sedan och den har vunnit många tester och fått Toppklass av oss på CyberPhoto. Dessutom vann den EISA Award. Det här är ett mycket bra alternativ för dig som vill ha en rejäl telezoom och som vanligt när det gäller Tamron så är denna optik mycket skarp.

  Tamron har inte haft samma framgång med sitt varumärke som Sigma men också varit underskattat i de flesta fall. Personligen tycker jag mycket om Tamron 70-200 F2.8 och 17-50 F2.8 även om det varit ojämn kvalitet på olika exemplar. Denna 70-300 presterar en mycket god bildkvalitet redan på full öppning! Den har ett fördelaktigt pris och stabiliseringen fungerar mycket bra!

  Så här skrev Mats när han testade den:
  Nu kommer vi till det roliga. Optiken presterar klart över vad vi kunde förvänta oss. Skärpan är mycket bra redan vid full öppning. Att blända ner ger inte så mycket mer. En svag vinjettering på full öppning men klart inom vad man kan förvänta sig. Någon kromatisk abberation lider den heller inte av. Distorsion inom rimlig nivå. Ja kort sagt är den mycket bra.

  Tamron AF SP 70-300/4-5,6 Di VC USD till Canon AF
  Tamron AF SP 70-300/4-5,6 Di USD till Sony
  Tamron AF SP 70-300/4-5,6 Di VC USD till Nikon

  Passa på, du får en fin Focus Nature kikare på köpet!

 • Glöm inte...

  Att kopiera det du har på minneskortet till datorn. Glöm inte heller att formatera minneskort ibland. Att komma ihåg att ta med minneskortet är också ett hett tips. Jag själv glömde minneskortet sist jag var ute på lite äventyr för att fotografera och den känslan var inte särskilt behaglig. Jag vet ju att man ska ha ett extra kort i väskan och jag vet att det är klantigt...

  Vad gäller minneskort är det smart att ha ett par stycken. En som aldrig lämnar kameraväskan förrän den där gången som man glömt det ordinarie hemma i kortläsaren. Minneskort är inte dyrt längre så det brukar inte behöva kosta många kronor att ha en backup i väskan. Men när det gäller minneskort, är det verkligen värt att köpa ett dyrare minneskort? Generellt så köps det i många fall för dyra och avancerade minneskort till kameror som inte utnyttjar korten fullt ut men ofta så är det också tvärtom. Har man en kamera med videoinspelning och man vill använda det så köp inte ett för litet minneskortet. Och ska du vara borta ett par veckor på semester och inte har tillgång till en dator så satsa gärna på 16GB eller 32GB.

  Generella tips: Har du HD Video så välj ett Transcend Klass 10 eller Sandisk Extreme. Då vet man att det fungerar och att man inte är begränsad av minneskortet. Det är bättre att köpa 2st 8GB än 1st 16GB, just av skälet att man har en backup och de flesta kameraväskor har ett litet fack för ett extra kort. Om ett minneskort fastnar i kameran så försök INTE att ta ut det med våld. Lämna in det till en tekniker som oftast kan lösa det enkelt och på ett sätt att du kan fortsätta använda både kortet och kameran. • Portabla blixtar!

  Nu i sommar så vill man ha med sig studion överallt och då är Quantuum R+300 det du ska ha! 300W i effekt, bra batteritid och rejäla tillbehör för 3990kr per kit (innehåller stativ, batteripack, blixt samt 120cm Octagon softbox). Det är ett mycket fördelaktigt pris och en superfin produkt!

  Vi har pratat om dessa tidigare och det är superfina produkter så köp sommaren kanske mest kreativa leksak i form av ett batteridrivet studiopaket. Har du mera frågor om dessa? Ring oss på 090-2007000.

  Läs mera här:Quantuum Studioblixt R+300 Dual Power, inkl batteripack

 • Missa inte!

  Vi har ett gäng av Nikons D5000 18-55 VR kit kvar i lager men de går åt FORT! Så vill du göra ett riktigt bra systemkameraköp så passa på innan dessa tar slut! D5000 har sensortekniken från D300 och D90 och en vinklingsbar skärm, HD filmning med mera. Som sagt...de går åt så fundera inte för länge!

  Trevlig helg önskar vi på CyberPhoto!

  Nikon D5000 hus + AF-S VR DX 18-55/3,5-5,6G

 • Redigering - Capture NX2

  Att få en egen stil på bilderna eller att få en bild mera dramatisk är något man gärna vill. Ibland i alla fall. Jag tog en exempelbild och berättar kort hur jag gör för att få mera känsla i den med hjälp av Nikons programvara Capture NX2 som jag vill slå ett slag för. Programmet är enkelt och effektiv, se gärna längre bak i Bloggen för mera tips och info.

  Häng inte upp dig på själva bilden, som inte är ett mästerverk direkt. Jag väljer Justera och sedan Färg och Färgbooster. Klickar på Opacitet som syns i hörnet till höger och väljer RGB i första listen och Blandningsläge väljer jag Mångfaldiga. Då har man tre kanaler att använda, RGB, alltså Röd, Grön och Blå. Där testar jag mig fram tills jag har det resultatet jag önskar. Här får jag till nyanserna i bilden.

  Sedan öppnar jag Justera, Färg och Mättnad/Värme. Där drar jag ned på mättnad samtidigt som jag höjer värmen i bilden en aning. Här får man hitta en balans för att nå den effekten som man önskar. När man är klar är ofta bilden lite för mörk och tråkig. Man kan enkelt få lite mera tryck genom att välja Justera, sedan Ljushet och Kontrast/ljushet. Vill man jobba med kurvor så finns det under samma menyval.

  Ska bilden endast användas på nätet eller i mycket begränsad storlek så kan man dra upp skärpan lite extra i många fall utan att förstöra bilden. Enklast är välja Justera, Fokus och sen Oskarp mask.


 • Fototävlingen!

  TACK så mycket för alla inskickade bidrag! Vi har fått in tre gånger flera bidrag än tidigare trots begränsningen till ett bidrag per tävlande denna gång. Vi kommer att ha ett stort arbete i att välja fram vilka bidrag vi tycker om så vi siktar på att vara klara och att kunna presentera vinnaren den 13 juni.

  Vinnaren får välja en kamera och utrustning till ett värde av 10.000kr! Vi kommer att starta en ny fototävling här i Bloggen i sommar så följ med och läs så att du inte missar något. På bilden ser vi bidraget En droppe Sverige som är inskickat av Tony i Kungsör.

  /Tobias

 • Vidvinkel

  Är grymt roligt att leka med vilket jag själv har erfarit nyligen! Nästan allt blir roligt att fotografera med vidvinkel så har du fastnat i fotograferande så är kanske en vidvinkel lösningen på torkan i den kreativa ådran. Sigma har fina vidvinkelobjektiv liksom Canon, Nikon och Samyang.

  Vilken ska man då välja? Vill man testa lite och leka lite är Samyang 8mm och 14mm mycket prisvärda men även Sigma 15mm som vi har på kampanj är ett mycket bra alternativ, till ett bra pris just nu. Flera zoomobjektiv räcker långt som Nikon 16-85mm, Canon 15-85mm och Tamron 17-50mm. Alla ger en klart synlig vidvinkel och är ju mer användbara eftersom de täcker ett fint omfång.

  Så har du tråkigt, vrid ner brännvidden och lek!

  Samyang MF 14/2,8 ED AS IF UMC för Canon EOS
  Sigma EX 15/2,8 DG Fisheye till Nikon AF
  Tamron AF SP 17-50/2,8 XR Di-II LD Aspherical (IF) till Nikon AF
  Canon EF-S 15-85/3,5-5,6 IS USM
  Nikon AF-S DX 16-85/3,5-5,6 G ED VR

  /Tobias

 • Uppdatering X100

  X100 fick Toppklass i vårt test av Mats Ylinikka och efter att ha sett bilderna så förstår jag varför. Känslan är fin och det är en produkt som skapat habegär hos många. Det har klagats på olika detaljer och i synnerhet mjukvarubaserade sådana på X100 och nu bekräftar Fujifilm att det kommer en uppdatering!

  Har du tagit bilder med din nya X100? Skicka gärna någon bild till oss på blogg@cyberphoto.se så premieras du om vi visar bilden i vår Blogg. Vi använder INTE bilden till något annat än att dela med oss av i vår Blogg. Tack på förhand!

  /Tobias