Fotonyheter!

Kenko-Tokina lanserar en ny optik. X100 får ny programvara och vi har testat Sony CX130 (videokamera) som har varit i topp hela våren när det gäller efterfrågan. Det händer en del i fotobranschen och många av oss väntar med tillförsikt inför hösten...för vi tror att det händer mycket i höst.

Optiken från Tokina är en 17-35mm F4 med SD-glas och det är enligt Tokina tekniskt en mycket fin lösning med mindre risk för olika fenomen och reflektioner tack vare valet av F4 snarare än F2.8. Ännu finns inga uppgifter om varken pris eller tillgång. Om den visar sig att vara bra rent optiskt och priset hamnar rätt så kan det bli en mycket populär optik just pga omfånget.

X100 från Fujifilm får ny programvara och vi tror att det kommer flera uppdateringar då mjukvaran fått kritik för att inte varit färdigutvecklad. Versionen heter v1.10 och innehåller 22st nyheter eller ändringar. Det är så pass avancerade och stora förändringar så att du som har en X100 bör uppdatera den. Dessutom har Fujifilm en egen sajt för X100. Adressen ser du i bilden ovanför.

Missa inte att kolla in kanske bästa köpet bland videokameror i sommar: Klicka här.