Restips - Italien, Garda

Vi har berättat om olika resmål i Bloggen och Rom var på tapeten förra veckan. Men Italien är stort och det finns mycket att se. Ett område i norra Italien är runt sjön Garda där det finns mycket att fotografera och mycket otroliga vyer eftersom sjön omges av höga berg och Alperna är inte långt borta oavsett vart runt sjön du befinner dig...

Runt Gardasjön är det enormt mycket cyklister eftersom det finns en fantastisk väg som följer sjön. Tunnlar, backar, vyer och många sköna restauranger och fikastopp med jämna mellanrum gör det till ett riktigt fint resmål. Sjön omges av ett antal mindre städer och byar och varje sådant stopp har något att visa upp. Vad ska man inte missa? Staden Sirmione är verkligen ett populärt mål. En smal landtunga som sträcker sig ut i sjön med en medeltida borg och ruiner av en Romersk villa. Riktigt häftigt men lite dyrare butiker och dyrare restauranger.

Runt Bardolino finns en hel del vingårdar och olivlundar och det går en del vägar upp från den lilla staden mot sluttningarna där man kan ta landskapsbilder. Det finns färjor som går över sjön, möjlighet att ta sig till de högre topparna och man kan hyra både cykel, motorcykel eller bil. Finns även ett äventyrsland och vattenpark i södra änden, perfekt om man har barnen med sig. Närheten till flera storstäder gör det intressant, tex Modena där både Maserati & Ferrari finns och inom några mil finns Lamborghini, Ducati, Pagani m.fl. Oj, märks det vad som drog mig?

Pittoreskt och med mycket spår från antiken kombinerat med alla gårdar, lundar och parker gör att området är mycket trevligt för oss som gillar att fotografera. Och Alperna i bakgrunden förstör inte direkt landskapsbilderna man tar...