Bloggpost

2011-06-08

Kikare på köpet!

Tamron har lanserat sin 70-300 med stabilisering för inte så länge sedan och den har vunnit många tester och fått Toppklass av oss på CyberPhoto. Dessutom vann den EISA Award. Det här är ett mycket bra alternativ för dig som vill ha en rejäl telezoom och som vanligt när det gäller Tamron så är denna optik mycket skarp.

Tamron har inte haft samma framgång med sitt varumärke som Sigma men också varit underskattat i de flesta fall. Personligen tycker jag mycket om Tamron 70-200 F2.8 och 17-50 F2.8 även om det varit ojämn kvalitet på olika exemplar. Denna 70-300 presterar en mycket god bildkvalitet redan på full öppning! Den har ett fördelaktigt pris och stabiliseringen fungerar mycket bra!

Så här skrev Mats när han testade den:
Nu kommer vi till det roliga. Optiken presterar klart över vad vi kunde förvänta oss. Skärpan är mycket bra redan vid full öppning. Att blända ner ger inte så mycket mer. En svag vinjettering på full öppning men klart inom vad man kan förvänta sig. Någon kromatisk abberation lider den heller inte av. Distorsion inom rimlig nivå. Ja kort sagt är den mycket bra.

Tamron AF SP 70-300/4-5,6 Di VC USD till Canon AF
Tamron AF SP 70-300/4-5,6 Di USD till Sony
Tamron AF SP 70-300/4-5,6 Di VC USD till Nikon

Passa på, du får en fin Focus Nature kikare på köpet!