Detaljer - bilfotografering

Att fotografera bilar är ett stort intresse för många fotografer och i Sverige har vi en hel del duktiga bilfotografer som Peter Gunnars & Peter Eriksson. Sen finns en yngre generation som fotografer bilar och har tillsammans med avancerad efterbearbetning skapat fantastiska bilder. Men vad ska man ha när man fotograferar bilar?

Två objektiv av hög klass är 70-200 F2.8 optik där jag personligen gillar Tamron om man tar bilder på stilla motiv eftersom den är skarp redan på full bländaröppning. Däremot är Sigma snabbare och bättre i fokusen om än inte lika skarp på full öppning, så för action är den snäppet vassare. Canon och Nikon är kända för sina fina 70-200mm objektiv och där får man låta priset styra vilken man väljer.

Raktecknande vidvinkel är ett verktyg man bör ha med sig när man fotograferar bilar och ibland kan en skarp normal eller macro vara till nytta, speciellt om man tar bilder på detaljer. Samma bil kan blir riktigt dålig på bild om man inte hittar rätt vinkel. Gå runt den bil du tänker fotografera, kolla genom sökaren och leta efter en vinkel där den ser så bra ut som möjligt. Samma bil kan se väldigt olika ut beroende på vinkel, och ibland behöver man ta ett halvt steg åt sidan så blir det rätt. Och leta detaljer. Snygga vinklar, former och detaljer gör det där lilla extra.

Vill man filma så är GO PRO Motorsports Hero det bästa köp du kan göra just nu. Bra vidvinkel, bra kvalité på det inspelade materialet och mycket lätt att använda. Har sett att produktionsbolag på TV ofta använder just GO PRO. Vi säljer den för 2990kr!

GoPro HD Motorsports Hero - klicka här