• För bra?

  Jag lånade hem nya Nikon D300s för att jämföra lite mot D300 och D700 och för att få en känsla för filmningen.

  Spontant så känns filmkvalitén bättre än på D90, dock är det ett tag sen jag använde den, så jag kunde inte göra en riktig jämförelse. D300s känns så mycket roligare att använda med LV-knapp, info-knapp och med en riktig mittenknapp på joysticken. På den vanliga D300 kan jag inte fatta hur man tänkte, helt omöjligt att träffa rätt med handskar på. Men det kan man leva med då resten är så pass bra!

  Jag tänkte ta lite bilder på bilen när det ändå var väder och jag hade någon timme över. Åkte ut till Holmsund, utanför färjelägret för det borde passa som bakgrund. Tog lite olika vinklar och mest vidvinkel för det gör bilen lite maffigare. Men började inse att perfekta, superskarpa bilder har jag tonvis utav. Hur ska jag ändra bildspråket?

  Jag ställde in kameran på ISO800, trots fullt dagsljus, och sökte naturligt utfrätt bild med en aning brus i. Väl hemma så ljusade jag upp bilderna ytterliggare, använde lite sepiafilter och lade till ännu mera brus. Ökade kontrasten och slog ut ytterliggare en del av bilden. Egentligen helt fel rakt igenom med alla konstens regler, men en helt annan känsla, nästan lite vilda västern känsla! Perfekt är inte alltid bäst. Just nu är brusiga, utfrätta bilder snyggt.

  Detta gör det så roligt med fotografering, att man kan skapa precis det man känner för! Nu är det bara en Nikon 14-24 man drömmer om…

 • Mobiltelefon eller bärbar dator?

  Då mobiltelefonerna börjar bli väldigt avancerade, så finns det många som står och väger mellan en mobiltelefon med bra webb-läsare och stor skärm gentemot en liten bärbar med relativt liten skärm.

  Nokia N97 och HTC Hero är två av de nyare mobiltelefonerna som klarar välidgt mycket. HTC Hero finns det ett utföligt test på, och det som överraskade var för det första kvalitetsintrycket, som är mycket bra. Riktigt, riktigt bra!

  Men förutom det så är skärmen väldigt skarp, kontrastrik och känslan i Touch-panelen är av toppklass. Iphone-dödare? Operativsystemet i form av Android är väldigt öppet och byggt för mycket applikationer. Och skulle du sakna Ifart, så finns det också.

  Nokia N97 är ett riktigt flaggskepp. Skärmen är av superklass, menyerna, när man väl får lite känsla för de, är av högsta rang. Personligen skulle jag hellre välja en av dessa mobiler före en bärbar 10 tums dator med lågupplöst skärm om jag vill kunna surfa på tåget, tågstationen eller på hotellet. Dessutom ryms de i fickan!

  Om ni har mer frågor, ring oss gärna, vi har ett gäng mobiltelefon-specialister som gärna berättar mer!

 • Alla är välkomna!

  Vi som skriver bloggen välkomnar dig som läsare att skicka in din bästa bild och en historia runt bilden, eller ett tips på en produkt eller något annat som kan intressera andra fotografer och foto-intresserade!

  Vi får in en hel del reaktioner från kunder, och feedback på vad vi gjort bra, och vad vi kunde gjort bättre. Vi tar verkligen till oss av allt. Det bästa som finns för oss är kunder som bryr sig. Så därför är din röst viktig! Maila gärna in en åsikt eller tips vad gäller sidan, service, support eller annat som vi kan förbättra ytterliggare.

  Men nu är det snart helg, många sitter säkert o fikar när detta skrivs och väntar på att få gå hem från jobbet. Nu börjar en av de häftigaste tiderna att fotografera dessutom! Mycket färger, hårda stormar, hagelskurar och åska är några av ingredienserna i höstfotografering! Se till att vara redo.

  Mina tips inför höstfotografering är kreativa filter såsompolarisationsfilter och ett redigt stativ! Dörr har ett par prisvärda stativ och Digipod 2841P som är min favorit.

  Trevlig helg!

 • Vad är det "hetaste" just nu?

  Sen ett par år tillbaka så har systemkameran fått en pånyttfödelse. Försäljningen ökade lavinartat från 2004 fram till dags dato.

  Som vi skrivit om tidigare i bloggen, så är det fler och fler som köper systemkameror. Det har lett till en, generellt sett, högre standard på bilder och för oss som följer bilder på tex fotosidans galleri och andra forum, så är det fler bra bilder än någonsin.

  Men är systemkameror det hetaste just nu? Det har i år hittills sålts mer i Sverige än någonsin under motsvarande period, trots ekonomin.
  Men vi börjar märka av att kompaktkameror börjar bli i ropet igen. Orsak?

  Det är nog fler orsaker. Många orkar inte släpa med sig en systemkamera överallt. Det har kommit innovativa produkter senaste tiden, i form utav HD video-inspelande kompakter, mycket zoom osv. och nu senast Canon med Powershot S90 och Powershot G11 som har skapat höga förväntningar på bildkvalité, i synnerhet när de sänkt upplösningen mot föregångare. När kommer första kompakterna med en större sensor, kanske från en systemkamera, gärna i CMOS format? Är det kompakternas återtåg nu?

  Känner du igen kameran på bilden? Ser du vilken produkt idag som tagit designen, nästan rakt av?

 • Tävlingsvinnare!

  En av tävlingarna under sommaren har varit vår Fuji Z33 tävling!

  Fördelen med Fuji Z33, förutom priset, är att den tål vatten, snö, alltså lite tuffare tag. Det är en perfekt kamera som komplement de där gångerna man tvekar att ta med sin dyrgrip, trots att man vill ha bilder när man är i fjällen, forsränner, kör enduro eller på något annat sätt är aktiv i en tuff miljö.

  Vinnare 1.

  Eero Niemi, Järved

  Motivering: "Flotten kränger vilt i den skummande forsen. Jag fotar för fullt när kompisarna vrålar. Jag ler…"

  Vinnare 2.

  Emil Andersson, Olofström

  Motivering: "Å vad härligt, nu blir inget besvärligt. Nu ska jag plåta med fart, både på land och i spa't"

  Båda vinner varsin Fuji Z33!

  Tack för alla bidrag, och grattis Eero & Emil!

 • Filma med systemkameran!

  Mycket skepsism var det när Nikon lanserade D90 med video-inspelning. Dock märktes en ny trend, växande trend, med kreativt filmande. Nu när flera tillverkare har följt efter och prestanda och funktioner ökar för varje modell, så är det plötsligt viktigt med video-inspelning för många, vid valet av systemkamera.
  Vem hade trott det för bara ett par år sen?

  Panasonic DMC-GH1 har presenterats och nu har vi fått in på lager dessutom. GH-1 känns verkligen 2009, om man får uttrycka sig så. Det känns som en kamera i tiden, precis som Olympus PEN som imponerar stort med sin kvalitetskänsla. Det känns som en halvkilos stålklump, positivt menat. Få produkter, oavsett kategor,i som kan slåss om titeln "bäst kvalitetskänsla" och vinna emot Olympus PEN. Dessutom ser bilderna bra ut, både dynamiskt omfång och brusnivåer är bra. Test kommer närmaste dagarna på både PEN och Pentax K7 som just nu hårdtestas av Mats.

  Nikon D300s och D3000 börjar säljas imorgon, och tester kommer ut till dess!

 • Välmående

  Då många av oss sitter många timmar om dagen är det extra viktigt att sköta kost, kropp och själ så man mår bra.

  Vi har en hälsogrupp som skapar idéer och förutsättningar för välmående, både fysiskt och psykiskt. Undersökningar visar också att lättaste sättet att bli av med stress är, just det, träning och kosthållning.

  Så här under hösten ringer det mer och mer och fram emot jul så är vår vardag väldigt hektisk. Då är det perfekt att man får tid för massage, träning och att äta rätt. På bilden visar Finbar vilket skick man kan vara i trots att man sitter på ett kontor flera timmar om dagen. Kan han, så kan du och jag!

  Testet fortgår på Nikon D300s. Ska testa om brusnivåerna på låga ISO skiljer, vilket är högst intressant, båda har visat sig vara duktiga på höga ISO. Snart kommer första intrycket!

 • D3000 försmak

  Känslan i Nikon D3000 är att det är en gedigen bit kamera. Lite tyngd trots sin låga vikt. Vikten verkar sitta på rätt ställe.

  Att paketera upp en Nikon ger en bra känsla, mycket tror jag för man är duktig på att göra en förpackning som känns genuin och färgerna guld och svart är smakfullt.

  D3000 har ett läge på programhjulet, som är större och greppvänligare än tex. D60, som heter GUIDE. Spontant så undrar man varför det dröjt så här länge innan man är övertydlig på en systemkamera hur man ska använda den. Jätte-enkel guide som hjälper dig ta porträtt, landskap eller det du vill. Guiden att ta bilder med mjuka bakgrunder är pedagogisk men ändå inriktad på att höja förståelsen för fotograferande så man kommer ihåg själv nästa gång att öppna bländare och använda högre brännvidd.

  Hittills ser det ut att vara ett uns bättre brusbearbetning på höga ISO än D60, dock inte i nivå med D5000 och D90. Har endast testat kameran i JPEG med auto brusreducering på, och allt på standard / normal / på för att efterlikna den "vanliga" D3000 användaren. Och hittills ser det bra ut!

  Skärmen är väldigt klar och tydlig. Menyn både ser bra ut och lättöverskådlig. Automatisk avstängning av skärmen när man lägger till ögat ryms troligen inte pga den stora skärmen.

  Bilden är ett urklipp på ISO1600. Häftiga prestanda för dessa pengar!

 • D300s försmak

  Nu sitter vi på både Nikon D3000 och Nikon D300s! Det var faktiskt ovanligt spännande att få öppna en D300s kartong och få känna på lite. Känslan av D300 kände man ju igen direkt, men nya knappar!

  Den separata LiveView-knappen sitter perfekt. Placeringen är utmärkt. Att man kan köra både CF och SD har många fördelar. Lättare att använda kortläsare i moderna laptops som oftast bara har för mindre korttyper nuförtiden är en. Är man på resande fot så kan man hitta SD kort på betydligt fler ställen än CF.

  Minneskortluckan känns ovanligt skraltig för att vara en semi-pro kamera. Nikon D700 fick en del gnäll för sin lucka och det verkar inte bättre på D300s.

  Riktigt mittenknapp i joysticken är värt massor! Finns de som bytt från D300 till tex. D700 av det skälet bland annat.

  Quiet mode. D300s verkar tystare än D300 redan ur kartong. Inbillning? Vet inte. Men i Quiet mode är den garanterat tystare. Första intryck är att det är en klar fördel och en lysande nyhet för många fotografer. Om man har lite humor så låter den som en Canon i Quiet mode. Men i en kyrka eller i ett gömsle kommer nog många slå över på "Q"-läget.

  Mer om D300s kommer i bloggen. Kameran testas av Ralph, som annars använder D300, så det är en erfaren och bra referens. D3000 nytt kommer också snart.

 • Umeå Gatbilsträff 2009

  I lördags gick årets version av stapeln! Umeå gatbilsträff arrangerades, som vanligt, på CyberPhotos parkering. Uppslutningen blev fantastiskt bra, både bil och besökarmässigt.

  Träffen skulle inledas kl 18, men det var oroväckande få bilar på plats, säkert 30-35 bilar mindre än i fjol, men det fortsatte rulla in bilar så att det slutade på 82st. 7st fler än förra året, och då stod många fina bilar på besöksparkeringen som lätt hade platsat på utställningen! Våga vara med nästa år! Vi efterlyser en svart snygg Charger, en silverfärgad Audi S4 m.fl. som hellre parkerade utanför utställningen…

  Mycket folk och trevlig stämning samt nästintill perfekt väder gjorde det lyckat! Dessutom jätteroligt för oss, då vi fick vara med, visa 3 bilar: Thomas potenta Ford Mustang GT, Rolfs superfina BMW M5 och Tobias VW R32. En hel del bilder togs också under kvällen, se gärna fler bilder här:

  CyberRiders - bilträff 2009

 • Tester på G!

  Till veckan räknar vi med att få upp kamerorna D300s samt D3000 för tester. Vi kommer nu att börja med att testa och betygsätta även videofilmningen på D300s då marknaden tydligt börjar fyllas med systemkameror med videofunktion.

  Hittills har dessa kommit med videoinspelning:

  Nikon D90
  Canon 500D
  Canon 5D Mark II
  Nikon D5000
  Panasonic GH1
  Olympus PEN
  Nikon D300s

  Vi tror att vi kommer se ännu billigare varianter under hösten och vintern med videoinspelning. Dessutom hoppas vi kunna erbjuda dagens kameror till ännu bättre priser, i synnerhet då kronan stärkts avsevärt senaste månaden. Från en notering runt 11,18kr kostar en euro just nu 10,10kr.

  För er som vill filma, missa inte att Nikon D5000 finns i lager i några varianter och mer D5000 rullar in i dagarna!

  Följ bloggen till veckan så kommer vi löpande uppdatera med mer info om testandet!

 • Bakåtsträvande?

  Kan inte låta bli att reflektera över Canon nya kamera, PowerShot G11. Att sänka upplösningen från G10:ans 14.7 Mpix till 10.1 Mpix är vi inte vana vid.

  För oss i branschen är detta som ljuv musik. Men hur kommer kunderna reagera?

  En mindre upplösning på en lika stor sensor borgar för mindre brus och ett större dynamiskt omfång. För att prata i klartext borde G11:ans bilder bli riktigt vassa eftersom vi vet att linsen, som är samma som i G10, är riktigt bra.

  Vi kommer lägga vantarna på G11:an så fort den kommer in till oss för ett test.

  P.S. 10.1 Mpix räcker gott för stooora utskrifter D.S.

 • Ladda batteriet

  Just nu är det en mycket hektisk tid när det gäller nya produkter. I dagarna har Canon släppt ett stort gäng nya intressanta produkter som snabbt skall in i våra system. Både produktinformation, tekniska data samt tillbehör behöver sättas upp. Med andra ord, häcken full!

  För att orka med jobbet krävs en ordentlig portion av egen fritid och att få odla sina favoritintressen.

  Fiske är ett sätt. Riktigt skönt att efter en hård dag bara åka ut och sätta draget i vattnet. Fisk eller inte, detta är för många en bra sätt att koppla bort jobbet och komma laddad till nästa dag.

  På bilden är Tobias i full fart med att dra in stor-abbarn som sitter på spinnaren. Fisketuren gav oss ett 20-tal riktigt fina fiskar till väntande stekpanna :)

 • Nya videokameror - Canon

  Två nya HD videokameror såg dagens ljus idag:

  Legria HF21
  Legria HF S11

  Då föregångarna har presterat väldigt bra och utan tvekan fått toppbetyg i flera tester så bådar detta gott!

  Vi kommer givetvis lägga vantarna på alla nya produkter så fort vi kommer åt dessa, för tester och testbilder. Följ hemsidan och bloggen regelbundet för mer info.

  Priser på alla produkter kommer på sidan inom väldigt kort. Flertalet av produkterna kommer finnas för leverans redan innan slutet av Augusti!

 • Nya zoomkameror - Canon

  I denna kategori kom ett helt gäng med produkter!
  Följande presenterades idag:

  PowerShot G11
  PowerShot S90
  PowerShot SX120 IS
  PowerShot SX20 IS

  SX20 ersätter rakt av SX10 som har sålt enormt bra. 28mm vidvinkel med 20x optisk zoom, 12 megapixel, vändbar skärm och HD video inspelning är svårslaget i klassen!

  SX120 blir en familjevänlig enkel kamera med 10x optisk zoom, 10 megapixel men en stor 3" skärm.

  S90 är en Powershot i S-serien, lite mer kompakt än SX modellerna. Verkar väldigt intressant då den har RAW formatsfotografering samt "F/2 lens". Mer info separat följer.

  G11 har ett stort ok på sina axlar att bära efter succé kamerorna G9 samt G10. Stor sensor med lite mindre pixlar än förväntat och nyare elektronik bäddar för bättre hög-ISO prestanda vad gäller brus. Vi får se vad den presterar!

 • Nya kompaktkameror - Canon

  Nya modeller som släpptes idag:

  Ixus 120 IS
  Ixus 200 IS

  Ixus 120 har 28mm vidvinkel, 4x optisk zoom och 2,8" skärm och påminner om nuvarande Ixus 100 som har 2,5" skärm, 3x optisk zoom och en vidvinkel börjande på 33mm. Den blev en favorit bland många av oss, vilket det kommer att förbli, men alltid kul med en uppgradering!

  Ixus 200 har hela 24mm vidvinkel, touch-skärm och Digic 4 processor. Denna kommer i flera häftiga färger som gör att den skiljer sig från mängden direkt!

 • Nyheter från Canon!

  Plötsligt så lanserar Canon en massa produkter, och flertalet högintressanta, inom foto, video och print!

  Flera av dem är intressanta, bland annat en efterföljare till Canon G-serien, en G11! Med sin sensorstorlek verkar man satsa på låga brusnivåer.

  SX120 med vidvinkel, SX20 som efterträder SX10 och videokamerorna HF21 och HF S11 är andra exempel på nyheter!

  Mer info kommer inom kort!

 • Fullt upp

  Nu börjar de flesta komma tillbaka till jobbet efter en skön semester! Det märks då tempot dras upp och många kunder börjar komma hem och bli sugna på nya fotoprodukter efter sommarens fotograferande.

  Kombinerat med nya produkter, och ett bra fotoväder framför oss, hösten, så blir man sugen på mycket nytt. Tamron har släppt en 60mm Macro med bländare F/2 för vettiga pengar, återstår att se hur den står sig, men det bådar gott.

  Just Macro är fantastisk roligt och man fastnar lätt och blir lite insnöad på det, speciellt med bra produkter! Både Canons och Nikons egna Macro objektiv är alla av riktig toppklass, men även Tamron 90mm macro optik kan rekommenderas. Riktigt prisvärt, skarpt och bra brännvidd tycker många.
  Med Nikon motsvarar den ca 135mm och Canon ca 144mm (avser mindre sensorformatet, såsom Canon EOS 450D eller Nikon D90 har).

  Nästa steg blir ringblixt, sen ljuslåda, sen bakgrunder, sen bättre stativ, sen…

  Nä, dags att fortsätta, vi hade ju fullt upp!

 • Spännande höst!

  Med tanke på allt roligt som redan presenterats i höst, så ska Canon hålla en presskonferens kl 15:00 idag, och vi får hoppas på roliga tillskott till fotobranschen!

  Axplock av vad som kommit på sista tiden:

  Tamron 60mm Macro F/2
  Nikon D300s & Nikon D3000
  Fuji 3D kamera
  Panasonic GH1
  Olympus PEN
  Leica S2
  Canon HIS stabilisering
  Nikon projektorkompakt
  Massa kompaktkameror med HD video inspelning!

  Det och mycket mer har kommit och jag tror vi kommer få se massor av roligt under hösten, häng med i bloggen för mer info!

 • 2009 års bästa produkter?

  Det är många som testar, och provar och försöker utläsa vad som är bästa produkten för dig och mig och våra behov. Som tur är, finns det ett rejält utbud så alla våra önskningar borde uppfyllas.

  EISA Awards är kanske ett av de mest åtråvärda priserna man kan få som elektroniktillverkare i europa. Häromdagen presenterades 2009-2010 års pristagare, och du kan läsa mer på EISA´s egna hemsida.

  Det var en redig mix på produkter, vilket också belyser att det är subjektiva bedömningar som ligger till grund för hela. Förhoppningsvis.

  Många är klara i sin varugrupp, men en hel del som förbryllar. Har du lite tid över så gå in och läs och fundera lite på vad du tycker och tror!

  PS. Nu är testet på HTC Hero uppe! .DS

 • Nya produkter!

  Så här i augusti brukar många leverantörer presentera nyheter, i synnerhet kompakta kameror och skrivare samt nya TV-modeller!

  På sistone har vi sett Nikon lansera projektorkameran, Fuji 3D kameran med dubbla optiker och nu Samsung med kompaktkameran med dubbla, ja du läste rätt, dubbla skärmar!

  Man märker att bilderna är dyrt och svårt utveckla en klar förbättring på, medan det är lättare att synas i mängden med något av ovanstående! Många satsade på vädertätat under våren och sommaren, men till vintern behövs något nytt. Nyfiket ser vi fram emot hösten då flera stora leverantörer inte ännu presenterat sina nyheter!

  Har ni någon gissning vad vi får se? HD 1080p i en kompakt? Mobiler med optisk zoom? OLED displayer? Bluetooth? Den som lever får se!

 • CyberPhoto personal

  Vi har glädjen att presentera ytterliggare en ny kollega: Peder Vinterflod!

  Nu är vi en bit över 30 personer som arbetar på CyberPhoto, och nya ansikten är alltid kul!
  Låt oss se vad Peder ska tillföra till oss.

  * Du är ny på CyberPhoto, vad ska du göra hos oss?

  Säljare med ansvar över mobiltelefoner och tillbehör!

  * Vad kommer kunderna märka av ditt arbete?

  En snabbt uppdaterad hemsida med en del nyheter.

  * Nämn en produkt ur vårt sortiment som du kan tipsa om!

  Åh, en telefon jag vill tipsa om är HTC Hero! Det är en riktigt het potatis med bra skärm, bra plattform och mycket mer!

  * Vad tror du blir höstens hetaste mobiltelefon?

  Jättesvårt att säga om vad som smäller högst i höstens kommande mobilutbud. Det finns många intressanta modeller på ingång, kanske den roligaste hösten någonsin på mobilsidan trots ett svajigt ekonomiskt läge för mobiltillverkarna.

  Tack för det, Peder!

 • Kronor & ören

  Med de mängder av leveranser som varje dag lämnar oss så sker också otaliga överföringar av pengar mellan kunder och oss, finansbolag och leverantörer.

  Vår ekonomiavdelning i ledning av Stefan sköter allt som har med ekonomi och förbättringar av betalningar att göra. På bilden sitter Tomas och sköter betalningar till våra leverantörer för att leveranser ska ske smidigt.

  Tänk på att om du har en idé eller ett förslag om hur vi kan förbättra eller förenkla våra betalningsrutiner eller hur vi kan utöka våra betalningsmöjligheter så är du mer än välkommen att maila oss ditt förslag! Vi uppskattar och går igenom alla förslag som kommer in.

  Vi vill passa på att tacka för alla förslag som redan kommit in om hur vi kan förbättra oss!

 • Bilträff 22 augusti!

  Förra året så genomfördes en mycket populär bilträff på CyberPhoto´s parkering med bilar av alla slag. Japaner, jänkare, svenska och andra européer delade snällt utrymmet.

  I år så genomförs träffen igen, 22 augusti, kl 18-21 delvis på vår parkering, på Gräddvägen 5 i Ersboda. Vi hoppas många kommer och passar på att se stans o traktens häftigaste bilar och kanske hälsa på oss också!

  Gå in på CyberRiders hemsida för mer bilder från förra årets träff!

 • Väskor och GPS

  På säljavdelningen har vi alla ansvar för olika varugrupper, och en som sköter det riktigt bra är Finbar, ansvarig för väskor & GPS.

  Väskor är kanske inte det roligaste när nyheter ramlar in från leverantörerna, och mycket fokus ligger på kameror och annan hårdvara, men väskor behövs ju av alla fotografer, men kraven skiljer sig åt. Därav den bredd på väskor och remmar som vi har.

  Har du frågor om vilken väska som passar just din kamera och dina tillbehör, men är det minst osäker, ring oss så hjälper vi dig att hitta rätt.

  Ett tips på en utomordentligt bra väska är Adventure Icebreaker! Riktigt robust väska i bra material, bra uttänkt ergonomi m.m.

 • Paketpris

  Ofta har vi något roligt erbjudande med blixt på köpet, eller en produkt för halva priset vid köp av en annan produkt eller liknande erbjudanden.

  Just nu har vi bla. erbjudanden på D5000 och utvalda Canon kameror med ett färdigt paket från leverantörerna! D5000 paketet innehåller en snygg originalväska samt ett SanDisk Ultra II 2gb minneskort. Till utvalda Canon produkter får man ett Experience paket med väska, gorillapod-stativ, en fotokurs-bok samt en putsduk!

  Oftast är det de bästa affärerna, att nappa på ett erbjudande som du känner passar dina behov! Nu är det helg igen och utlovat vackert väder runtom i Sverige, passa på att njuta av solen och ta många bra bilder som du kan njuta hela vintern utav!

  PS. Följ bloggen kommande veckor, alla produktnyheter kommer hamna här direkt efter lansering! .DS

 • Testet fortgår

  Med ett nytt operativsystem i mobiltelefonerna, Android, så tar testerna lite längre tid för att kunna ge en rättvis bild av produkten! Men häng kvar så kommer det snart ett utförligt test på bla. HTC Hero.

  Spontant kan vi säga att det är absolut en av de bästa telefonerna vad gäller känslan på touch-panelen! Det finns många touch-telefoner på marknaden, men denna är i särklass vad gäller just panelen.

  Själv så ledsnade jag lite på touch och har gått till en Nokia E66 då rejäla knappar och konventiell menystyrning tilltalar mig bättre. Tecken på att man är konservativ? Nja, snarare att Nokia E66 känns så rejäl, och det tilltalar mig mer.

 • 1, 2, 3 Action!

  Actionfotografering har blivit på modet, mycket tack vare filmklipps-hemsidor, som tex. Youtube. Idag finns det relativt bra videoinspelningsutrustning till riktigt bra priser. Många mobiltelefoner kan man spela in klipp med, även om kvalitén är relativt låg, men med en kompaktkamera ur mellan eller det högre segmentet presterar fruktansvärt bra!

  En produkt som är kanonbra för dig som vill filma action, tex. mountainbiking, motorcykelåkning, bilkörning, bankörning eller skateboarding är Contour HD.

  Det medföljer ett fäste, och mot tillägg kan man köpa ett komplett kit med sugfäste m.m. Kvalitén är förvånansvärt bra och eftersom tex Youtube idag medger HD kvalité så kan man ha full nytta av inspelningskvalitén!

  Det finns massor av filmer på nätet inspelade med denna produkt. Gå in på Youtube och sök på CONTOUR HD.

  www.youtube.com

 • Inkommande produkter

  I samma fart som produkter går ut, så kommer det in produkter. Idag så har vi fått större leveranser av bla. Dörr produkter från Tyskland.

  Order och lager hjälps åt att fort få in produkterna på lager, så de kan packas ut, många väntar på delar av sin beställning, som tex. filter och stativ!

  Det är en hel del produkter vi väntar på just nu ska komma in på lager, tex. flera Canon 5D Mark II, Nikon D300s och Nikon D3000 och en hel del Sigma & Tamron optik som både vi och många andra väntar på just nu.

  Den som väntar på något gott…

 • Leveranstider

  När man klickar o köper på nätet så vill man ha sina produkter så fort som möjligt, helst på en gång!

  Därför har vi ett helt gäng som packar och skickar produkter, hela dagarna! På måndagar har vi oftast mest att göra då ordrar för helgen och måndagen ska packas. Då hjälps alla åt, chefer, inköp, servicepersonal m.fl.

  Robin, på bilden, är en av dem som ser till att din order kommer så fort som möjligt, ibland redan dagen efter!

 • Filma med en kompaktkamera

  Många av kompaktkamerorna kan idag filma i HD-kvalité, men blir det någon "kvalité" i jämförelse med en videokamera?

  Canon är idag bland de ledande på HD filmning för konsument. Canon Ixus 100 IS har 720p (den lägre av de två HD standarderna, 720p resp 1080p) och kostar under 3000kr. Filmklipp från en sådan kamera är betydligt bättre än de flesta väntar sig, och med stativ kan man få ruskigt bra resultat. Bildskärpan är bra, och upplevelsen av hög upplösning fungerar mycket bra.

  Det som är de stora skillnaderna är i första hand ljudet, då mikrofonen på Canon Ixus 100 IS eller Canon SX200 IS inte är i närheten av lika bra som i en riktig videokamera. Fokus, vitbalans m.m. hänger inte med lika snabbt som i en videokamera.

  Men för de där tillfälliga klippen på en semester, eller för att vara något man kan ha i fickan eller väskan så är kvalitén ruskigt bra!

  Man blir nyfiken på vad nästa generation av kompaktkameror ska prestera!

  PS. HD videokameror har flera fördelar såsom extern mic-ingång, mer lämpad elektronik för film, högre bit-rate, ergonomiskt bättre för filmning och ofta inbyggd belysning m.m. m.m. .DS

 • Kamera med en projektor?

  Med 3D kameran från Fuji på gång, så kommer Nikon med en kompaktkamera med inbyggd projja ja, just det, projektor!

  Många kompaktkameror är idag fantastiskt bra, med HD video filmning, vidvinkel, extremt mycket optisk zoom, snabb elektronik, snabb autofokus, intelligent programvara och nu börjar det komma funktioner som tar utvecklingen ett steg vidare.

  Läs mer på:

  Nikon Sverige

 • HTC HERO

  Äntligen har den kommit! Första intrycket är bara positivt men kommer ett mer utförligt test lite senare.

  Touchskärmen är väldigt bra och överlag känns luren väldigt välgjord och utstrålar kvalité.

  Nu väntar jag bara på att batteriet ska bli fulladdat så kan jag börja testa på allvar.

 • Vilken kamera ska jag välja?

  Troligen är det den vanligaste frågan vi får. I någon form så väger många mellan några modeller av kamera, eller objektiv, och det finns alltid fördelar och nackdelar med produkterna.

  Ett av de svårare valen som många står inför, är att välja mellan en systemkamera med en mindre sensor, eller en större, även kallad fullformat i dagligt tal.

  Sedan Canon lanserade sin fullformatare 5D har det blivit en realistisk dröm för många, och med Nikon D700 som lanserades bra exakt ett år sedan, har det blivit ännu svårare att välja! Och som grädde på moset är 5D mkII med HD Video och en stor sensor nu på plats.

  En större sensor gör det lättare att få in mer information och ljus, vilket märks när man börjar ratta upp ISO talet på dagens kameror, men generellt också ett högre dynamiskt omfång. Den enda nackdelen om man står och överväger mellan tex D300 och D700, är att D700 kräver dyrare optik. Speciellt på tele-objektiv blir kraven mycket högre och därigenom priserna också.

  Men har man en gång börjat med en FX eller fullformats-kamera, så vill man inte gå tillbaka.

  Bilden visar Sony A900 sensor mot Sony A200 sensor.