Filma med systemkameran!

Mycket skepsism var det när Nikon lanserade D90 med video-inspelning. Dock märktes en ny trend, växande trend, med kreativt filmande. Nu när flera tillverkare har följt efter och prestanda och funktioner ökar för varje modell, så är det plötsligt viktigt med video-inspelning för många, vid valet av systemkamera.
Vem hade trott det för bara ett par år sen?

Panasonic DMC-GH1 har presenterats och nu har vi fått in på lager dessutom. GH-1 känns verkligen 2009, om man får uttrycka sig så. Det känns som en kamera i tiden, precis som Olympus PEN som imponerar stort med sin kvalitetskänsla. Det känns som en halvkilos stålklump, positivt menat. Få produkter, oavsett kategor,i som kan slåss om titeln "bäst kvalitetskänsla" och vinna emot Olympus PEN. Dessutom ser bilderna bra ut, både dynamiskt omfång och brusnivåer är bra. Test kommer närmaste dagarna på både PEN och Pentax K7 som just nu hårdtestas av Mats.

Nikon D300s och D3000 börjar säljas imorgon, och tester kommer ut till dess!