Vad är det "hetaste" just nu?

Sen ett par år tillbaka så har systemkameran fått en pånyttfödelse. Försäljningen ökade lavinartat från 2004 fram till dags dato.

Som vi skrivit om tidigare i bloggen, så är det fler och fler som köper systemkameror. Det har lett till en, generellt sett, högre standard på bilder och för oss som följer bilder på tex fotosidans galleri och andra forum, så är det fler bra bilder än någonsin.

Men är systemkameror det hetaste just nu? Det har i år hittills sålts mer i Sverige än någonsin under motsvarande period, trots ekonomin.
Men vi börjar märka av att kompaktkameror börjar bli i ropet igen. Orsak?

Det är nog fler orsaker. Många orkar inte släpa med sig en systemkamera överallt. Det har kommit innovativa produkter senaste tiden, i form utav HD video-inspelande kompakter, mycket zoom osv. och nu senast Canon med Powershot S90 och Powershot G11 som har skapat höga förväntningar på bildkvalité, i synnerhet när de sänkt upplösningen mot föregångare. När kommer första kompakterna med en större sensor, kanske från en systemkamera, gärna i CMOS format? Är det kompakternas återtåg nu?

Känner du igen kameran på bilden? Ser du vilken produkt idag som tagit designen, nästan rakt av?