D3000 försmak

Känslan i Nikon D3000 är att det är en gedigen bit kamera. Lite tyngd trots sin låga vikt. Vikten verkar sitta på rätt ställe.

Att paketera upp en Nikon ger en bra känsla, mycket tror jag för man är duktig på att göra en förpackning som känns genuin och färgerna guld och svart är smakfullt.

D3000 har ett läge på programhjulet, som är större och greppvänligare än tex. D60, som heter GUIDE. Spontant så undrar man varför det dröjt så här länge innan man är övertydlig på en systemkamera hur man ska använda den. Jätte-enkel guide som hjälper dig ta porträtt, landskap eller det du vill. Guiden att ta bilder med mjuka bakgrunder är pedagogisk men ändå inriktad på att höja förståelsen för fotograferande så man kommer ihåg själv nästa gång att öppna bländare och använda högre brännvidd.

Hittills ser det ut att vara ett uns bättre brusbearbetning på höga ISO än D60, dock inte i nivå med D5000 och D90. Har endast testat kameran i JPEG med auto brusreducering på, och allt på standard / normal / på för att efterlikna den "vanliga" D3000 användaren. Och hittills ser det bra ut!

Skärmen är väldigt klar och tydlig. Menyn både ser bra ut och lättöverskådlig. Automatisk avstängning av skärmen när man lägger till ögat ryms troligen inte pga den stora skärmen.

Bilden är ett urklipp på ISO1600. Häftiga prestanda för dessa pengar!