För bra?

Jag lånade hem nya Nikon D300s för att jämföra lite mot D300 och D700 och för att få en känsla för filmningen.

Spontant så känns filmkvalitén bättre än på D90, dock är det ett tag sen jag använde den, så jag kunde inte göra en riktig jämförelse. D300s känns så mycket roligare att använda med LV-knapp, info-knapp och med en riktig mittenknapp på joysticken. På den vanliga D300 kan jag inte fatta hur man tänkte, helt omöjligt att träffa rätt med handskar på. Men det kan man leva med då resten är så pass bra!

Jag tänkte ta lite bilder på bilen när det ändå var väder och jag hade någon timme över. Åkte ut till Holmsund, utanför färjelägret för det borde passa som bakgrund. Tog lite olika vinklar och mest vidvinkel för det gör bilen lite maffigare. Men började inse att perfekta, superskarpa bilder har jag tonvis utav. Hur ska jag ändra bildspråket?

Jag ställde in kameran på ISO800, trots fullt dagsljus, och sökte naturligt utfrätt bild med en aning brus i. Väl hemma så ljusade jag upp bilderna ytterliggare, använde lite sepiafilter och lade till ännu mera brus. Ökade kontrasten och slog ut ytterliggare en del av bilden. Egentligen helt fel rakt igenom med alla konstens regler, men en helt annan känsla, nästan lite vilda västern känsla! Perfekt är inte alltid bäst. Just nu är brusiga, utfrätta bilder snyggt.

Detta gör det så roligt med fotografering, att man kan skapa precis det man känner för! Nu är det bara en Nikon 14-24 man drömmer om…