D300s försmak

Nu sitter vi på både Nikon D3000 och Nikon D300s! Det var faktiskt ovanligt spännande att få öppna en D300s kartong och få känna på lite. Känslan av D300 kände man ju igen direkt, men nya knappar!

Den separata LiveView-knappen sitter perfekt. Placeringen är utmärkt. Att man kan köra både CF och SD har många fördelar. Lättare att använda kortläsare i moderna laptops som oftast bara har för mindre korttyper nuförtiden är en. Är man på resande fot så kan man hitta SD kort på betydligt fler ställen än CF.

Minneskortluckan känns ovanligt skraltig för att vara en semi-pro kamera. Nikon D700 fick en del gnäll för sin lucka och det verkar inte bättre på D300s.

Riktigt mittenknapp i joysticken är värt massor! Finns de som bytt från D300 till tex. D700 av det skälet bland annat.

Quiet mode. D300s verkar tystare än D300 redan ur kartong. Inbillning? Vet inte. Men i Quiet mode är den garanterat tystare. Första intryck är att det är en klar fördel och en lysande nyhet för många fotografer. Om man har lite humor så låter den som en Canon i Quiet mode. Men i en kyrka eller i ett gömsle kommer nog många slå över på "Q"-läget.

Mer om D300s kommer i bloggen. Kameran testas av Ralph, som annars använder D300, så det är en erfaren och bra referens. D3000 nytt kommer också snart.