Skärmavbild 2022-01-10 kl. 10.51.34.png

LAND: Skottland  FOTO: Landskap  LÄNGD: 4 dagar  DATUM: 20-23/10 2022  ANTAL: 7-10  

Upplev det Skotska höglandet i vackra höstfärger tillsammans med Englands mest kände landskapsfotografen Jeremy Walker. Jeremy har besökt området kring Glencoe över 40 gånger kommer ta dig till sina favorit platser.  

Följ med en av Englands främsta landskapsfotografer till de skotska höglandet och området kring Glencoe för att fotografera dess fantastiska natur i den vackraste tiden på året – hösten. Under fyra dagar kommer vi att utforska ett spektakulärt landskap fyllt av dramatiska berg, sjöar och öppna vidder under ledning av den kände landskapsfotografen Jeremy Walker. Jeremy har lång erfarenhet av området och kommer att ta oss till sina favoritplatser där han kommer hjälpa oss utvecklas som fotografer genom personlig handledning.

RESANS HÖJDPUNKTER:

 • Glencoe, ett av storbritanniens vackraste områden klätt i höstfärger.
 • Fotografera allt från små vattendrag till spektakulära berg.
 • Övergiva slottsruiner.
 • Det ikoniska berget, Buachaille Etive Mòr.
 • Jeremys Walkers erfarenhet av över 40 besök i området.
 • Personlig handledning från Jeremy.
 • Bildredigering, föredrag och bilddiskussioner.
 • En signerad bok av Jeremy Walker

GLENCOE

Glencoe är en av de vackraste platserna i Skottland och dess spektakulära landskap med allt från öppna vidder och sjöar till branta berg och klippor har varit med i allt från James Bond filmen Skyfall till flertalet Harry Potter filmer. Landskapets djupa dalar och branta berg skars ut för århundraden sedan av isiga glaciärer och vulkaniska explosioner.  Den pittoreska byn Glencoe village  är porten till detta vackra landskap och kallas för Storbritanniens ”Outdoor Capital”

JW821jpg (kopia).jpg

PROGRAM 20-23 OKTOBER 2022

DAG 1, (20/10) – FÖREDRAG OCH KVÄLLSFOTOGRAFERING
Runt lunchtid möts vi på flygplatsen i Edinburgh där vi hälsas välkomna av en svensktalande värd från Zoom Fotoresor. Med minubuss tar vi oss vidare mot Glencoe där vi efter att checkat in på vårt hotell möts av Jeremy Walker. Våra dagar tillsammans inleds med ett inspirerande föredrag av Jeremy som kommer att visa bilder från och berätta om några av de områden och platser vi kommer att besöka de kommande dagarna. Han kommer också ge resans första tips på vad vi ska tänka på när vi senare under dagen får möjlighet att för första gången fotografera på en av Storbritanniens vackraste platser.

Glencoe photo tour-11 (kopia).jpg

Vårt första fotostopp på resan blir Rannoch Moor och vi befinner oss i en av Europas sista vildmarker där vårt fotoäventyr börjar på riktigt. Framför oss bredder ett stort område av myrar och floder ut sig och de öppna vidderna sträcker sig bort mot de mäktiga bergen som blir en perfekt bakgrund för resans första bilder. Jeremy finns med för att ge råd och personlig handledning. Efter att ha fotograferat i det mjuka kvällsljuset och sett solen gå ner över det skotska höglandet så återvänder vi till hotellet för en gemensam välkomstmiddag. (M)

GLENCOE 2.jpg

DAG 2-3, (21-22/10) – HELDAGAR MED FOTOGRAFERING
De kommande dagarna kommer vi att utforska Glencoe. vi kommer att besöka några av de kända platserna men också några gömda pärlor som Jeremy har hittat under sina 40 besök i området. Det spektakulära landskapet blir ännu vackrare när träden nästintill lyser i höstfärger och med lite tur får vi möjlighet att fotografera ett landskap som speglas i någon av Glencoes många sjöar. Jeremy kommer att välja fotopp utifrån väder och vart vi gess de be bästa fotomöjligheterna men oavsett vart vi väljer att rikta våra objektiv möts vi av nya fotomöjligheter. I den vackra dalgången Glen Etive där delar av James Bond filmen Skyfall spelades in kommer vi att kunna fotografera vattendragen som tumlar genom landskapet, de mäktiga bergen i bakgrunden gör det hela till en klassisk vy av det skotska höglandet men vi kommer också kunna fokusera på det lilla landskapet i vattnet där långa slutartider kan skapa effektfulla bilder.

Glencoe photo tour-6 (kopia).jpg

Även om det Skotska höglandet kan kännas vilt och mäktig är det inte alltid långt till de bra fotomöjligheterna. Bara ett stenkast reser sig tre branta klippväggar som gets namnet ”Three Sisters”. Dessa mäkiga formationer är en del av bergskedjan Bidean nam Bian. Med lite tur får vi möjlighet att fotografera denna mäktiga vy inte bara i solnedgång men också när solen går upp denna gång från en högre belägen plats som ger en utsikt över både   ”Three Sisters” och den dramatiska bergskedjan   Aonach Eagach Ridge.

GLENCOE.jpg

Som om inte landskapet på egenhand vore vackert på egenhand finns det runt om i Glencoe ett antal slottsruiner och byggnader som inte bara har en fascinerande historia utan också blir ett till element att jobba med i vårt bildskapande. Bland annat kommer vi att besöka de ikoniska vita stugorna, Blackrock Cottage vid Rannoch Moor och se ruinerna av Kilchurn castle spegla sig i vattnet vid Loch Awe. Jeremy som ofta jobbar med övergivna byggnader och ruiner i sina bilder kommer att ge tips och tricks för att visa hur vi kan komponera med några av de många ruiner som finns i området.

1024-2.jpg

När vi inte fotograferar kommer vi att jobba med bildbearbetning och ha gemensamma bilddiskussioner där vi får feedback på våra bilder av Jeremy så att vi kan utveckla vårt bildskapande under nästa fotosession.

DAG 4, (23/10) – MORGONFOTOGRAFERING & RESANS BILD
Efter en sista fotosession i morgonljuset äter vi frukost innan vi samlas i konferensrummet för att välja ut och redigera våra bästa bilder från resan. Vi kommer att avluta våra dagar med att Jeremy utser ”Resans bild” som går vidare till finalen i tävlingen ”Årets bild 2022” där förstapriset är ett ett presentkort värt 5 000 kronor.  Efter att ha sammanfattat våra dagar tillsammans återvänder vi till flygplatsen  (F)

1024-3.jpg

FOTOGRAF 

Resan leds av Jeremy Walker, en av Englands främsta och mest merietade naturfotogafer. Läs mer om Jeremy här. 

BOENDE 

MUTHU FORT WILLIAM HOTEL***+

PRIS 

Pris per person: SEK 17 900:-

Priset inkluderar:

 • Samtliga transporter enligt program.
 • Boende med del i dubbelrum på presenterade hotell.
 • Måltider enligt program. (F = Frukost, L = Lunch, M = Middag)
 • Alla fotoaktiviteter enligt program.
 • Medverkan av Jeremy Walker under hela resan.
 • Föredrag av och bildbearbetning med Jeremy Walker.
 • Svensktalande färdledare från Zoom Fotoresor.
 • Färdhandlingar och praktisk reseinformation innan resan.
 • Lokala hotell- och andra skatter.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg: SEK 2 900:-
 • Transport till Edinburgh.
 • Alla kostnader av personlig karaktär, såsom måltidsdryck etc.
 • Reseförsäkring och Avbeställningsskydd. För mer information om detta se under rubriken "Reseinformation".

TRANSPORT

Flyg till Edinburgh  sker på egen hand. Du bör ankomma Edinburgh ca 12.00 den 20/10. Hemresan från Edinburgh bör du inte boka tidigare än ca  15.00 den 23/10-

Om du/ni önskar hjälp med bokning av flyg bistår vi mer än gärna med detta. Du är välkommen att ringa oss på telefon +46 470 466 40 eller meddela detta när du gör bokningen.

FAKTA

Målgrupp: Fotointresserade av att utveckla sig inom landskapsfotografering.

Min/max antal: 7/10

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se under rubriken "Reseinformation".

Språk: Engelska

Valutakurs: Pund 12,33 (per 7/1 2022)

UTRUSTNING 

 • Din digitalkamera
 • Telezoom upp till 200 mm.
 • Vidvinkel, minst 24mm.
 • Trebensstativ.
 • En dator med Photoshop eller Lightroom.
 • Extra batterier, laddare etc.

BOKNING - GLENCOE 

Du bokar resan genom att fylla i nedan formulär. Om du önskar reseförsäkring eller avbeställning skydd ange detta under övrigt.

Om du har några frågor om resan/kursen ring oss på +46(0)470-466 40 eller maila info@zoomfotoresor.se

 När du fyllt i din bokning ska du få en bekräftele skickad på mail. Får ni inte det ber vi er kolla er skräppost eller kontakta oss så ska vi undersöka vad som hänt.