Skärmavbild 2021-10-10 kl. 16.03.35.png

Med kameran i hand blir Maria Lindberg en sagoberättare och i efterarbetet med bilderna är hon en konstnär som målar en trolsk stämning.

Maria är sagofotograf, gravidfotograf, barnfotograf och djurfotograf. Hon älskar att höja kvinnor och få dem att stråla som de drottningar de är!
Lärande ligger Maria varmt om hjärtat och hon håller flera olika fotoutbildningar, mentorlektioner och workshops samt håller föreläsningar om sin sagofotografering.

Maria är journalist i grunden och har arbetat som både anställd och frilansfotograf och skribent sedan 15 år tillbaka. Hon arbetar fortfarande lite som skribent och fotograferar för tidningar och magasin. Bildberättandet genomsyrar allt Maria skapar och hon trivs lika bra bakom kameran som bakom datorskärmen. Att får förmedla den kunskap och den passion hon har inom foto, bildbehandling och företagande är något som verkligen driver Maria. Hon tycker om att få dela med sig av den passionen och kunskapen på ett prestigelöst sätt och sporra andra att växa som fotografer. Maria är lärare inom foto och bildbehandling på Moderskeppet, The Milky Way – a photographers resource och Studieförbundet Vuxenskolan.

Cehlie Gravidfoto Fotograf Maria Lindberg-8.jpg

Sagofoto My Ava Juni Fotograf Maria Lindberg-6.jpg

Utmärkelser:
Hon innehar Gesällbrev inom Fotografyrket och är premiummedlem i Svenska Porträttfotografers förbund.
Maria är en prisbelönt fotograf som bland annat utsågs till Årets Porträttfotograf 2021 (utsedd av Svenska Porträttfotografers förbund), blev Årets Kreativa Entreprenör inom Kulturområdet år 2020 (utsedd av Region Kronoberg), tog Silvermedalj i SM i fotografi 2020 i kategorin Gravidfoto och Bronsmedalj i SM i fotografi i kategoring Barnporträtt 2019.

Isidor Fotograf Maria Lindberg-6.jpg