Skärmavbild 2021-04-26 kl. 10.51.08.png

Canon-ambassadören Jonas Classon är en av världens främsta fågelfotografer. Det senaste året har hans bilder uppmärksammats av bland annat brittiska The Times, Natural History Museum i London och den prestigefyllda tävlingen Wildlife Photographer of the Year, där han också prisats. Han är även bokaktuell med den personliga fågelskildringen ’’Svart album’’.

Jonas Classon är född och uppvuxen i Kumla utanför Örebro, nära klassiska fågelområden som Kvismaren, Oset och Tysslingen. Här finner Jonas ro och återhämtning mellan sina uppdrag ute i världen. Falklandsöarna, Indien och Donaudeltat är några av de naturpärlor som han gärna återkommer till i sitt arbete med att dokumentera fåglarnas liv.

Sangsvan.Jonas-Classon_0026.jpg

Inspirationen till sina bilder får Jonas genom att studera fåglarnas beteenden och livsmiljöer. Allt handlar om att bli ett med naturen och förutse fåglarnas rörelsemönster. Individen står i fokus i hans bilder och han jobbar ofta väldigt långa perioder med samma motiv för att komma ’’nära’’. Målsättningen är att inspirera och stärka banden mellan människor och natur. Jonas är även flitigt anlitad föreläsare och har pratat på de flesta stora scener i Sverige, som bland annat Sveriges Fotodagar och Vårgårda Naturfotofestival. Han driver eget galleri för sina bilder i en av Sveriges största gallerior och har haft över 20 separata utställningar.

Jonas har prisats i flera internationella fototävlingar, tilldelats Kumlas Kulturpris och blivit utnämnd till ’’Årets unga person i Örebro’’. Under hans workshops och resor med Zoom Fotoresor delar han med sig av sina bästa knep för att ’’knäcka koden’’ och ta fågelbilderna till en ny nivå.

Utrustning: Canon 1DX Mark 3 och en rad olika objektiv. Favoriten är ett 200-400mm med inbyggd 1,4 extender.

För mer info:
Webb: www.jonasclasson.se

Smyrnakungsfiskare.Jonas-Classon_0014.jpg