Skärmavbild 2021-05-03 kl. 12.59.32.png

Therese Asplund en internationellt prisbelönt porträttfotograf som hela tiden bjuder på nya överraskningar i sitt fotograferande.

Therese Asplund är en svensk porträttfotograf med passion för människor och ljus. Hon driver sedan mer än tio år fotostudion Ateljé Linslusen och älskar varje minut av jobbet hon gör där. Förutom arbetet i studion, med nyföddbebisar, barn och familjer, så gör hon även många jobb ute på location både i uppdrag för olika företag och privatpersoner. På uppdrag för företag fotograferar Therese allt från mode och reklam till arkitektur och produkter. När hon inte jobbar har hon alltid något eget konstfotoprojekt på gång! De konstbilder hon gör blir ofta tävlingsbilder och Therese har vunnit priser både i Sverige och internationellt bland annat bronsmedalj i porträtt-EM som hon tog emot i Sicilien i maj 2017.

@fotografthereseasplund 5.jpg

När Therese fotograferar försöker hon alltid att hålla en hög teknisk kvalitet på sina bilder utan att förlora en personlig touch och lekfullhet. Sedan tre år tillbaka är Therese en av Sveriges sex ambassadörer för Elinchrom, som tillverkar studioblixtar som används världen över.

Sedan flera år tillbaka är Therese en av lärarna i Nikon School där hon undervisar både i grundläggande fototeori och porträttfotografi.  Hon är även lärare på Moderskeppet, som gör videokurser, och har varit i Kina och hållit workshop i ljussättning tillsammans med Elinchrom.

Utrustning: Therese fotograferar med Nikon utrustning samt Elinchrom blixtar.

Läs mer här 

@fotografthereseasplund 8.jpg