Skärmavbild 2021-05-04 kl. 08.27.47.png

Roine Magnusson är fotografen som aldrig slutar att vara nyfiken. Han har sina rötter i traditionellt naturfoto men har hela tiden sökt sig vidare i formspråk, perspektiv och ljussättning.

Roine fotograferar natur som andra fotograferar mode. Han har skaffat sig nya vinklar på det svenska landskapet genom att flyga med sitt ultralätta flygplan och har rest över hela världen och fotograferat vilda djur. Med en bakgrund som fågelskådare har fotograferat sedan början på 90-talet och efter att ha debuterat med sin första bok vid 27 års ålder har det blivit tio böcker till. Han är pandaboksbelönad av WWF två gånger om, för ”Den underbara resan” med Anders Wallén och för ”Kor – en kärlekshistoria” med Åsa och Mats Ottosson. Hans senaste bok Nära fåglar blev 2017 nominerad till Augustpriset och året efter blev han utsedd till Årets naturfotograf av Naturvårdsverket. Aktuell med boken Närmare Naturen på Bonnier fakta, utkommer under april-2020.

image006.jpg

Utrustning
Digitalt använder han Nikon men under senare år har den analoga tekniken tagit mer och mer plats. Allt från småbild till 8×10 tums original med storformatskameran Toyo Field 8×10, Roine har en stor passion för utgången polaroidfilm.

Läs mer om Roine här.

image004.jpg