Peak Design Slide II kamerarem (4 st fästankare ingår)

Kampanj! Begränsat antal! (Ord.pris 599kr)

 
Utgången modell som inte säljs längre
 

Peak Design Slide II

Uppdaterad version - version II. Stora skillnaden från version 1 är att snabbfästena som medföljer klarar tyngre belastning i vikt (upp till 90 kg) och är tillverkade av Dyneema fiber-ett mycket slittåligt material. Dessa fästen är specialtillverkade för att minska slitage från exempelvis vassa kanter, de är också vattentåliga.

Slide är en praktisk och flexibel kamerarem, med lite större bredd och fodrad del närmast axeln. Denna rem är tänkt att ersätta både traditionella nackremmar och många av de axelremmar med modernare konstruktion som varit populära på senare år. Tillverkaren menar helt enkelt att de remmar som finns på marknaden i många fall varken är bekväma eller praktiska att hantera. Därför har man tagit fram Peak Design Slide, som ska råda bot på många av problemen med traditionella remmar.

Slide II & Slide Lite
Peak Design Slide finns i två olika varianter. Skillnaderna är att Slide II finns i tre olika färger och är även bredare eftersom den är gjord för lite större och tyngre kameror. Medan Slide Lite är tänkt för mindre spegelfria systemkameror och kompaktkameror.

Vad är då speciellt med Slide? Här är några av de punkter där den skiljer sig från de flesta andra remmar:

 • Slide kan smidigt användas antingen som nackrem, axelrem eller "sling"-rem, dvs snett över bröst/skuldror
 • En speciell typ av snabbfäste som gör att du lätt tar av eller sätter fast remmen på kameran med enhandsgrepp. Ankarfästena klarar en belastning upp till 90 kg
 • Medföljande fäste/stativplatta (Arca-kompatibel) som gör att du kan fästa ena änden av remmen under kameran (t ex praktiskt om du har DSLR med stor teleoptik). Samtidigt kan du sedan enkelt fästa kameran på stativ, utan att behöva ta bort remmens snabbfäste först
 • Snabb och smidig inställning av remlängd så den passar olika personer eller olika användning
 • Symmetrisk/vändbar rem, som är slät på ena sidan och har gummering på andra sidan, beroende på vad som passar bäst för aktuell användning
 • Låser stadigt även på RRS (Really Right Stuff) fästen

Vi har provat Peak Design Slide
Kameraremmar finns det som du säkert märkt en hel uppsjö av, och jag har personligen testat de flesta men aldrig riktigt känt att jag vill byta ut min slitna gamla läderrem som blir bara bättre, mjukare och snyggare med tiden. Största anledningen är dock att jag alltid har en snabbplatta monterad under mina kameror, och med de flesta liknande remmar som dessa Slide-varianter från andra tillverkare så har man varit tvungen att plocka bort plattan för att remmen ska gå att montera, och det vill jag absolut inte göra. Men jag vill ju samtidigt ha en kamerarem som kan användas på fler sätt än en vanlig standardrem utan att behöva kompromissa på någon punkt.

Nu kan jag sluta leta, för efter att ha provat Peak Designs Slide-remmar har jag fått precis det jag saknat. Jag behöver inte plocka bort snabbplattan och jag kan välja att antingen montera remmen med ena fästet kameran och andra i snabbplattan (Peak Design Proplate), alternativt båda i kamerans remfästen, och kameran går oavsett alltid att montera på stativet.

Peak Design Slide-rem har även löst fler problem som jag råkat ut för otaliga gånger. Tänk dig när det blåser ute och kameran står på stativ, vad händer med då med kameraremmen? Jo, den blåser också omkring där den hänger från kameran och skapar vibrationer som resulterar i oskarpa bilder ifall man inte lindar upp remmen runt objektivet eller stativet, vilket inte fungerar särskilt bra alla gånger.

Ett annat problem med standardremmar är vid tillfällen som när man t ex fotograferar vattendrag och vill placera kameran så nära vattenytan som möjligt. Jag vet inte hur många gånger jag lyckts blöta ner remmen när den halkat av min provisoriska upphängning. Peak Designs remmar går däremot så snabbt och enkelt att avlägsna från kameran att det känns nästan overkligt, och att remmen halkar ner i vattnet eller fladdrar i blåsten lär inte hända igen.

Jag har också en viss förkärlek för prylar som jag ser flera användningsområden i. Med några extra fästankare från Peak Design så kan man använda remmen till att bära nästan vad som helst så länge det finns möjlighet att montera dessa små snabbfästen. För att nämna ett exempel är när jag har kameran nerstoppad i en Toploader zoom-väska och som ofta sitter i bältet runt midjan, och väskans egna rem brukar jag för säkerhetsskull ta med ifall jag plötsligt får för mig att slänga upp väskan runt axeln istället. Nu finns det ingen anledning att släpa på två remmar, Peak Design Slide fungerar utmärkt till både kamera och väska ifall man har dessa små ankarfästen på båda.

Sen gillar jag också att Peak Designs ankarfästen går att använda till fler prylar i deras sortiment, alltså inte bara deras kameraremmar utan även handledsremmarna Cluth och Cuff, samt Capture objektivhållare.

Plus
+ Ovanligt flexibelt och smart kamerarem-system
+ Hög kvalitet på remmen och dess detaljer
+ Varierbar och ergonomiskt bekväm
+ Extra vadderad på den delen som ligger över axeln
+ Gummerat glidskydd på ena sidan av remmen 
+ 4 st ankarfästen ingår 
+ Arca-kompatibel snabbplatta ingår
+ Slide finns i flera färger och i olika bredder
+ Livstids garanti 

Minus
- Spännet av metall kan repa skärmen ifall man inte ser sig för

Slutsats
Min kära gamla kamerarem har jag alltid tidigare monterat direkt jag skaffat ny kamera och sedan aldrig avlägsnat förrän det blivit dags för kamerabyte, och anledningen är egentligen bara för att standardremmar är på tok för besvärliga att ta bort. Idag monterar jag endast Peak Design Slide vid behov, vilket betyder att den numera alltid ligger redo för användning i kameraväskan eller jackfickan, och används ibland även som väskrem, istället för "fastgjuten" på kameran. Helt suveränt!

För dig som alltid har en snabbplatta monterad under kameran så finns det enligt mitt tycke inga bättre och mer flexibla kameraremmar än Peak Design Slide-varianter, och de fungerar givetvis lika bra ifall du inte använder snabbplatta. Därför blir det också högsta betyg.

  Testad och numera använd av Mats Ylinikka 2016-02-16.

 

Ta gärna en titt på filmerna nedan från Peak Design och även vår Johannes som kollar upp vad deras snabbfästen klarar.

 

Via denna sidan kan man se om man är berättigad en fri uppgradering av fästankaren "Anchor" (för er som har version 3 och i vissa fall version 1):

https://peakdesign.typeform.com/to/u9JrZC

  
Rekommenderade tillbehör
  
  

Tekniska data:

 • Antal medföljande snabbfästen (Anchors): 4 st
 • Max belastning snabbfästen: >90 kg per fäste
 • Vattentåliga snabbfästen
 • Medföljande stativplatta/remfäste: Standard snabbplatta Arca Swiss-kompatibel
 • Rembredd: 45 mm
 • Remlängd: Inställbart 99-137 cm
 • Vikt: 171 g
 • Livstids garanti på samtliga delar

 

Rekommenderade tillbehör
  
  
Med reservation för prisförändringar eller eventuella fel
© CyberPhoto 1995 - 2018