ATEMI Hunter 3

Gömslen ATEMI Hunter 3


 
Utgången modell som inte säljs längre
 

ATEMI Hunter 3

Mycket robusta tält/gömslen med gott om plats för 3 personer och utrustning. Gömslet är i popup-utförande vilket innebär att det sätts upp på mycket kort tid, ca en minut. Det fälls upp genom att dra ut taket och sidorna. Öppningar åt alla håll underlättar för fotografen eller jägaren. Vattenresistant och vindtätt. Vill man förankra tältet finns tältpinnar att köpa till.

Kompakt - Smidigt att bära med sig
Gömslet levereras tillsammans med en enklare väska/förvaringspåse. Eftersom att gömslet är väldigt kompakt när det är hopfällt så är det lätt att hänga påsen över axeln och bära med sig ut i skogen.

Mått: 170x160x160

CyberPhoto testar:
Detta gömsle är ett välkommet tillskott för både jägaren och fotografen som önskar lite mer plats. Här får både eventuella jakthundar och ryggsäckar plats samtidigt som du sitter bekvämt på valfria stolar. Detta är något jag personligen har saknat då jag ofta vill ta med mig mina barn ut och i detta gömsle är detta fullt möjligt.

Smidigt och robust
Med en vikt på bara ca 6 kg så är tältet mycket lätt att bära i den medföljande packpåsen som dessutom är utrustad med axelremmar. Det är, trots gömslets storlek, relativt kompakt och får lätt plats i bilen, skoterkälken eller på fyrhjulingen. Kvaliteten känns bra. Tyget är slitstarkt och spänns upp väl av de integrerade bågarna, vilket dessutom ytterligare bidrar till tältets vattentäthet. Tyget är kamouflagefärgat och jag tycker att det är ett lämpligt kamouflagemönster som väl smälter in i vår svenska natur. Gömslet är utrustat med stora öppningar på varje sida och dessa kan dessutom täckas med myggnät med bibehållen möjlighet att sticka ut ett kameraobjektiv eller en bösspipa. Öppningarna i kombination med gömslets rymd gör det till ett självklart val för den som vill ha med sig vänner på fotografering/jakt eftersom alla kan delta på var sin sida. 

Tillverkat för alla väder
I gömslets hörn finns öglor för tältpinnar och i sidorna sitter stormlinor fästa. Jag skulle inte heller tveka över att använda någon typ av värmare i tältet, exempelvis en Heat Pal. Detta gör gömslet mycket behagligt att använda även under bistra höstmorgnar. Det ger också gömslet ytterligare en funktion, nämligen att använda som värmetält vid långa dagar i skogen eller pulkabacken. Givetvis måste man vara försiktig när en värmare används och det måste alltid finnas god ventilation.

Detta gömsle/tält var verkligen en trevlig bekantskap och jag kommer personligen att använda det många gånger. Jag är övertygad om att jaktresultaten kommer bli bättre, oavsett om jag jagar med bössa eller kamera, då jag kan sitta varm och torr under längre tid.

 

Testad av Andreas Almquist 2017-10-17

  
Rekommenderade tillbehör
  
  
Rekommenderade tillbehör
  
  

Tält

Tältpinnar 10-pack
49 SEK
Finns i lager
Antal: 1 st
Rekommenderade tillbehör
  
  
Med reservation för prisförändringar eller eventuella fel
© CyberPhoto 1995 - 2018